افشای میلیونها سند از تخلفات مالی ملکه انگلیس، وزیر تجارت آمریکا و دهها شخصیت دیگر
انتشار میلیونها سند از سرمایهگذاریهای پنهان شخصیتهای سیاسی و اقتصادی بزرگ جهان از جمله ملکه انگلستان، وزیر تجارت آمریکا و دهها شخصیت دیگر، در مناطقی با هدف عدم پرداخت مالیات، موجی از انتقادها از این چهرهها را به دنبال داشته است.
مجموعهای که سال گذشته اسناد موسوم به «پاناما» را با موضوع فرار مالیاتی شخصیتهای معروف منتشر کرده بود، این بار روز یکشنبه مجموعهای دیگر را با عنوان «اسناد پارادایز» منتشر کرده که نشان میدهد دهها شخصیت معروف مخفیانه در مناطق معاف از پرداخت مالیات سرمایهگذاری کردهاند.
یکی از این افراد، «الیزابت دوم» ملکه انگلستان است. این اسناد نشان میدهد که حدود 13 میلیون دلار از داراییهای شخصی ملکه انگلستان خارج از این کشور و در جزایر «کیمن» و «برمودا» ذخیره شدهاند.
شبکه «بیبیسی» در بخش مربوط به ملکه انگلیس اعلام کرده که، این سرمایهگذاری خلاف قانون نیست، اما سؤالاتی را به وجود آورده که آیا خاندان سلطنتی میتوانند خارج از انگلستان سرمایهگذاری داشته باشد یا خیر؟ از جمله دیگر افرادی که نام آنها در بین 13/4 میلیون سند افشا شده پرونده «پارادایز» آمده، «ویلبر راس» وزیر تجارت آمریکا است. به گواه این اسناد، «راس» از طریق یک شرکت ترابری به نام «نویگیتور» در روسیه، تجارت مشترکی با داماد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دارد. «راس» در این شرکت سهامدار است و این شرکت هم با کمپانی گازی «سیبور» که بخشی از آن متعلق به «کریل شامالوف» داماد پوتین است، شراکت دارد.
تحریمهای خود را هم دور میزدند
بنابر این گزارش، «راس» با وجود اعمال تحریمهای اروپا و آمریکا علیه روسیه و حتی با ورود به دولت آمریکا، سهام خود در شرکت روس را حفظ کرده است. این مسئله میتواند آغازگر جنجال تازهای برای دولت «دونالد ترامپ» در آمریکا باشد. سرمایهگذاریهای یکی از دستیاران معروف «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا، «گردهارد شرودر» صدر اعظم پیشین آلمان، «لرد اشکرافت» معاون سابق حزب محافظهکار انگلستان، مجموعههای آلمانی مانند «زیمنس»، «دویچه بانک»، «دویچه پست» و «آلیانس» و همچنین وضعیت تأمین بخشی از بودجه باشگاه «اورتون» انگلستان از جمله دیگر موضوعاتی است که تاکنون در میان این اسناد مورد توجه قرار گرفته است. گفته شده که نام بیش از 100 شخصیت شناختهشده از دهها کشور در بین این اسناد وجود دارد.
این اسناد که مربوط به بازه زمانی 1950 تا 2016 هستند، جزئیاتی را از سرمایهگذاریهای خارجی در 19 منطقه معاف از مالیات «آنتیگو»، «باربودا»، «باهاماس»، «باربادوس»، «برمودا»، «جزایر کیمن»، «جزایر کوک»، «دومینیک»ا، «گرنادا»، «لابوآن»، «لبانون»، «مالت»، «جزایر مارشال»، «سنت کیتس و نویس»،«سنت لوئیسیا»، «سنت وینسنت»، «ساموآ»، «ترینیداد» و «توباگو» و «وانوآتو» در اختیار رسانهها قرار داده است. این اطلاعات نیز مثل اسناد «پاناما» ابتدا در اختیار روزنامه آلمانی «زوددویچه سایتونگ» قرار گرفته و بعد با 95 رسانه دیگر هم بهاشتراک گذاشته شده است. 381 خبرنگار از 67 کشور به این اطلاعات دسترسی داشته و در حال بررسی آنها هستند. گاردین نوشته اطلاعاتی که امشب منتشر شد، بخش کوچکی از اطلاعاتی است که قرار است ظرف هفته پیش رو منتشر شود.