وزیر خزانهداری آمریکا: واشنگتن به تحریم ایران ادامه میدهد
وزیر خزانهداری آمریکا تأکید کرد کشورش همکاری با متحدان واشنگتن برای اعمال تحریمها علیه ایران را ادامه میدهد.
سرویس سیاسی-
«استیو منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا در مصاحبه با والاستریتژورنال تأکید کرد که این کشور به همکاری با متحدانش برای اعمال تحریمها علیه ایران ادامه خواهد داد.
منوچین افزود:در حال حاضر تمرکز ما روی همکاری با متحدانمان برای اعمال تحریم علیه فعالیتهای خارج از حیطه توافق هستهای است.
برخلاف ادعای این مقام آمریکایی، واشنگتن بارها به صورت فاحش متن برجام را نقض کرده است.علیرغم سپری شدن حدود 21 ماه از اجرای برجام، هنوز تحریمهای هستهای لغو نشده است.
منوچین در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا آماده است تا معاملات شرکتهای اروپایی با ایران را محدود کند گفت: برای من ناپخته است که درباره این جنبه اظهارنظر کنم.
وی اضافه کرد: فعلاً با شریکان اروپاییمان درخصوص این توافق (برجام) همکاری میکنیم. درباره فعالیتهای [ایران که] خارج از توافق [هستند] ما آن فعالیتها را تحریمها کرده و تحریم خواهیم کرد.
برخلاف ادعای منوچین، آمریکا به هیچ عنوان با بانکها و شرکتهای اروپایی درخصوص ارتباط با ایران، همکاری نمیکند. آسوشیتدپرس در ماههای گذشته در گزارشی نوشت: «شرکتها و بانکهای بینالمللی از وزارت خزانهداری آمریکا خواستهاند با صدور یک دستورالعمل مکتوب به تشریح قواعد و قوانین تعامل با ایران بپردازد ولیکن دولت آمریکا به عمد از صدور هرگونه سند مکتوب در این باره امتناع کرده است بنابراین شرکتهایی که قصد ورود به ایران را دارند فعلاً در این باره دست نگه داشتهاند».
به گزارش تسنیم، وزیر خزانهداری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه با بیان اتهامات علیه حزبالله لبنان گفت که کشورش به تلاش برای قطع منابع مالی این گروه ادامه خواهد داد.
وی گفت: حزبالله تهدیدی در سراسر خاورمیانه و فراسوی آن است و ما بایستی مشترکاً از اختیاراتمان برای مختل کردن منابع و شبکههای مالی آن استفاده کنیم.
سیگال ماندلکر، مسئول امور تحریمی وزارت خزانهداری آمریکا نیز گفت: «ما هر جا میرویم این پیام را ارسال میکنیم که ایران اولویت اول ما است و میخواهیم که آنها برای اعمال فشار بر این کشور با ما همراه شوند.
روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات که در روزهای اخیر با سانسور مادر تحریمها، به بزک چهره کریه شیطان بزرگ میپردازد، همان جماعتی است که در سال 94 با تیترهای درشت و عبارات غلوآمیز همچون «تحریمها به تاریخ پیوست»، «کلید تدبیر قفل تحریمها را گشود»، «فتحالفتوح دیپلماسی ایران»، «غروب تحریم، ساحل توافق»، «مهر تدبیر بر پیشانی تحریم»، «صبح بدون تحریم»، «فروپاشی تحریم»، «اینک بدون تحریم»، «تحریم رفت»، «پیروزی، بدون جنگ»، «گلطلایی ظریف به 1+5» و... به بزک برجام پرداختند.
مذاکره و توافق یک توجیه بیشتر نداشت و آن اینکه در پسِ همه امتیازهایی که واگذار میشود، باید تحریمها لغو شود.آقای روحانی روز 23 تیر 94 به هنگام اعلام توافق، تصریح کرد «در روز اجرای توافق، همه تحریمهای اقتصادی و مالی و بانکی و حتی موشکی و تسلیحاتی بالمرّه (یکجا) برداشته خواهد شد».
حال سؤالی که در افکار عمومی ایجاد شده این است که اگر قرار بود تحریمها یکی در میان برداشته شود به نحوی که مثلا هیچ سرمایهگذار بزرگی نتواند با ایران همکاری کند یا در میانه راه، همان تحریمهای نصف و نیمهتعلیق شده، در پوشش بزرگتری به نام مادر تحریمها بازگردد، پس برای چه معامله کردیم؟!
رژیم بازرسی سختتر
پایگاه فریبیکن به نقل از مقامات آمریکایی نوشت واشنگتن به دنبال رژیم بازرسی سختتر از فعالیتهای هستهای ایران است.
مقامات آمریکایی به فری بیکن گفتند دولت ترامپ کاملا موافق این اقدامات بازرسی سختگیرانه بوده که میتواند مرتبط با تشکیک آنها در پایبندی ایران به توافق هستهای باشد.
در این نامه از دولت آمریکا خواسته شده تا سازمان ملل را به پذیرش رژیم بازرسی هستهای جدید از ایران، مجبور کند.
نامه 90 دانشمند اتمی
بیش از 90 دانشمند اتمی آمریکایی طی نامهای به کنگره این کشور، ضمن حمایت از توافق هستهای ایران، از آنها خواستند مانع خروج «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده از برجام شوند.
این افراد – شامل یک طراح بمبهای هیدروژنی – طی نامهای به سران مجلسهای سنا و نمایندگان آمریکا ضمن تاکید بر مسئولیت مهم کنگره در قبال توافق هستهای، مدعی شدند که برجام توانسته راه دستیابی ایران به سلاح اتمی را ببندد.
به نوشته وبگاه روزنامه «نیویورک تایمز» در این نامه تاکید شده است:کنگره باید اطمینان حاصل کند که ایالات متحده در توافق
باقی بماند.
این متخصصان اتمی آمریکا با بیان اینکه اعتراضات ترامپ به برجام را میتوان بدون مذاکره مجدد هم درنظر گرفت، نوشتند مذاکره مجدد بر سر توافق هستهای، یک هدف غیرواقعگرایانه است.
در این نامه همچنین راههایی برای نظارت بهتر بر فعالیتهای غیرهستهای ایران (و هر کشور دیگری) بدون امضای توافقی مانند برجام و همچنین روشهای قویتری برای راستیآزمایی در تاسیسات غنیسازی اورانیوم در سایتهای غیرهستهای پیشنهاد شده است.
آمریکا قابل اعتماد نیست
روزنامه آمریکاییهافینگتونپست در گزارشی نوشت: پیام «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در توافق هستهای ایران و گروه 1+5 این است که نباید به واشنگتن اعتماد کرد.
این روزنامه آمریکایی بااشاره به حملات ترامپ به توافق هستهای ایران نوشت: «رویکرد رئیسجمهور بدون شک بر رابطه با ایران و سایر نقاط دنیا اثر میگذارد اما تبعات آن از این موضوع فراتر میروند».
هافینگتونپست خاطرنشان کرده که پیامی که کره شمالی از رویکرد آمریکا در قبال برجام دریافت میکند این است که «به هیچ دولت آمریکا نمیتوان در هیچ توافق خلع سلاح هستهای اعتماد کرد».
این روزنامه نوشته است: «حمله دولت ترامپ به توافق هستهای ایران، نشانهای مهم از غیرقابل اعتماد بودن عمو سام است».
همکاریهای هستهای
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، عملیات گودبرداری واحد دوم نیروگاه بوشهر را نماد همکاری ایران و روسیه در زمینه ساخت نیروگاه هستهای خواند و گفت که دو کشور به همکاریهای هستهای خود ادامه میدهند.
کمالوندی این کار را نمادی بر همکاری دو کشور در زمینه ساخت نیروگاه هستهای عنوان کرد و افزود: همانطور که میدانید دو نیروگاه جدید هر کدام حدود یک هزار و ٥٧ مگاوات برق تولید خواهند کرد که در مجموع چیزی حدود ٣٣٠٠ مگاوات برق هستهای در پایان ساخت دو نیروگاه جدید خواهیم داشت.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو نگران اقدامات آمریکا علیه توافق هستهای ایران (برجام) است.بنا بر گزارش خبرگزاری «ریانووستی»، لاوروف در نشست انجمن تجار اروپا اعلام کرد: «نگرانیهای جدی درباره اقدامات گاها غیرقابل پیشبینی آمریکا در رابطه با خروج این کشور از توافق هستهای ایران (برجام) وجود دارد.