kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۹۳۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۴
مدیر مرکز رسانه‌ای شیرازه:

حذف صنف ناشران از شورای نمایشگاه کتاب، مصداق بی‌عدالتی فرهنگی است(خبر ویژه)

یک فعال عرصه نشر گفت: وزارت ارشاد باید پاسخ دهد که چرا در شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران هم صنف نشر نادیده گرفته شده و هم افرادی منصوب شده‌اند که برخی از آنها فاقد صلاحیت اخلاقی هستند.


حسین شاهمرادی زاده، مدیر مرکز رسانه‌ای شیرازه در گفت وگو با خبرنگار کیهان به شرح آنچه در شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران گذشته پرداخت و گفت: وزارت ارشاد با هدف واگذاری اجرای امور فرهنگی به تشکل‌ها و بخش خصوصی، سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران را به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران سپرد. اتحادیه‌ای که همواره به عنوان لانه جریان‌های منحرف شناخته می‌شده است. بعد از اعتراض‌های صورت گرفته، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران را تشکیل داد که در آن از همه جریان‌ها نمایندگانی حضور داشتند. البته باز هم غلبه با کسانی بود که وزارت ارشاد به آنها تمایل داشت. این شورا که معدود چهره‌های انقلابی هم در آن حضور داشتند، شورایی با عنوان برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب را ایجاد کردند تا کارهای نمایشگاه را اجرا کند. با این حال امسال، سرپرست سابق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بدون واسطه شورای سیاستگذاری و به طور مستقیم، اقدام به انتصاب اعضای شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب کرد. این شورا، ابتدا فقط به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و انجمن ناشران دانشگاهی اعطا شد و دیگر جریان‌ها و بدنه صنف نشر نادیده گرفته شدند. پس از آن هم با فشار ناشران جریان شبه روشنفکری به وزارت ارشاد، دو نماینده هم از این ناشران وارد این شورا شدند که هر دو از ناشرانی هستند که با انقلاب زاویه دارند. در وصف یکی از این ناشران همین بس که وی عضو شورای انتخاب شوالیه سفارت فرانسه در تهران است و به عنوان دلال روابط این سفارتخانه با چهره‌های فرهنگی در ایران شناخته می‌شود.
وی افزود: این فعل و انفعالات اعتراض صنف نشر را برانگیخته است. اعتراض ناشران به این است که چرا فرایندی که خود وزارت ارشاد برای اداره نمایشگاه کتاب تهران تعیین کرده بود، توسط سرپرست معاونت فرهنگی دور زده شده است؟ اعتراض دیگر این است که چرا زیر بار فشارهای جریانات منحرف و بدسابقه، نمایندگان ناشران انقلابی و متعهد از شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران حذف شده‌اند؟
شاهمرادی زاده درباره عواقب ترکیب شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران هم اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران به لحاظ وسعت و ابعاد برگزاری، بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور محسوب می‌شود. جای سؤال است که یک سری افراد که برخی از آنها صلاحیت اولیه اخلاقی را هم ندارند، چطور می‌توانند امور بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی را برنامه‌ریزی کنند؟ آن هم در شرایطی که نمایشگاه کتاب تهران هزار و یک منفذ برای سوءاستفاده فرهنگی و اقتصادی و سیاسی دارد.
مدیر مرکز رسانه‌ای نشر شیرازه تصریح کرد: ترکیب شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران قطعا مصداق بی‌عدالتی فرهنگی و نادیده گرفتن صنف ناشران است. چون افرادی که در این شورا حضور دارند، نماینده صنف نشر محسوب نمی‌شوند. در این شورا، نه تنها ناشران شهرستانی به طور کامل نادیده گرفته شده‌اند که اکثریت ناشران تهرانی هم نماینده‌ای در این شورا ندارند.