کوتاه از سراسر جهان
مصر
فرانس 24: عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر در مصاحبهای گفته دیدگاه و سیاست ثابتی درباره سوریه دارد و آن حفظ وحدت این کشور است تا اوضاع بدتر از این نشود. به گفته السیسی «باید ارتش ملی وظیفه مقابله با تروریسم در سوریه را برعهده داشته باشد و این تنها راه برای پایان تنش و آشوب در منطقه به ویژه در سوریه، لیبی و سومالی است.» السیسی درباره موضعش نسبت به نظام سوریه هم گفته: «مردم سوریه مسئول انتخاب آینده این کشور از طریق انتخابات آزاد هستند. ابقای نظام سوریه به تصمیم مردم این کشور باز میگردد.»
میانمار
رویترز: وزارت خارجه آمریکا میگوید، واشنگتن در حال انجام اقدامات و در نظر گرفتن طیفی از اقدامات بیشتر علیه میانمار به خاطر رفتارش با اقلیت مسلمانان روهینگیاست که این اقدامات شامل تحریمهای هدفمند براساس قانون «مگنیتسکی» است. براساس قانون مگنیتسکی آمریکا تحریمهای روادیدی را علیه افرادی که گمان میکند ناقض حقوق بشر هستند، اعمال میکند. این قانون ابتدا شامل اعمال تحریمها علیه ناقضان حقوق بشر در روسیه بود. واکنش کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر علیه جنایات دولت میانمار بسیار سطحی است و به کندی صورت میگیرد.
کره شمالی
نشریه هیل: روزنامه «پیونگیانگ تایمز» در مقالهای ضمن «دیوانه» خواندن دونالد ترامپ نوشته «وی تب جنگ دارد». این روزنامه تاکید کرده «مقامات آمریکا و کاخ سفید و وزارت دفاع این کشور به سختی میتوانند ترامپ را که تب جنگ دارد، آرام کنند.» این روزنامه همچنین بیان داشته که «ترامپ دیوانه به سمت نابودی پیش میرود و آمریکا را با خودش میبرد و نیروهای دستنشانده بیچارهاش هم او را همراهی میکنند.»
آلمان
ایسنا: شرکت «تیسنکروپ» آلمان قرار است سه زیردریایی به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون یورو به رژیم صهیونیستی بفروشد. دولت آلمان میخواهد بخشی از این هزینه را بر عهده بگیرد. آلمان اعلام کرده که در تأمین امنیت رژیم صهیونیستی خود را مسئول میداند و هزینهای را که بر عهده میگیرد، سهم آلمان در تامین امنیت این رژیم است.
روسیه
واحد مرکزی خبر: روسیه میگوید در اقدامی متقابل، «بسته جامع تحریمها علیه آمریکا و اتحادیه اروپا» را آماده کرده است. تصمیم روسیه مبنی بر پاسخ قانونی به تحریمهای آمریکا، تنش در روابط این دو کشور را افزایش داده است. این اقدام در ادامه تنش بین دو کشور صورت میگیرد.
سازمان ملل
دویچه وله: طبق تازهترین گزارش سازمان ملل 264 میلیون کودک و نوجوان در سراسر جهان به علل مختلف از رفتن به مدرسه بازماندهاند. افزون بر این بسیاری از کودکانی که موفق به ورود به مدرسه میشوند نیز تحصیل خود را به پایان نمیرسانند. طبق این گزارش در یک دهه منتهی به سال 2015 دستکم در 26 کشور جهان بسیاری از مدرسهها و مراکز آموزشی توسط ارتش و گروههای مسلح برای عملیات نظامی مورد استفاده قرار گرفته است.