کد خبر: ۱۱۶۸۹
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰

تظاهرات روز جهانی کارگر در اروپا به خشونت کشیده شد

تظاهرات روز جهانی کارگر طبق روال همه‌ساله در بسیاری از کشورها به خشونت کشیده شد.
در اول ماه مه (11 اردیبهشت) طبق روال همه‌ساله، میلیون‌ها نفر از کارگران در سرتاسر دنیا با راهپیمایی در خیابان‌ها آن را گرامی داشتند.
بحران اقتصادی اما، هفت سالی است که این روز را تحت‌تاثیر قرار داده، و به راهپیمایی‌ها رنگ خشونت داده است.
تظاهرات در این روز در کشورهای آلمان، ایتالیا، ترکیه و فرانسه با خشونت همراه بود، طوری که بسیاری از مردم مجروح یا دستگیر شدند.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، میدان مرکزی شهر «تورینو» ایتالیا، از جمله شهرهایی بود که روز پنجشنبه به محل درگیری و زد و خورد میان تظاهرکنندگان و پلیس تبدیل شد. پلیس ضدشورش ایتالیا نیز برای مقابله با کارگران و قربانیان سیاست‌های ریاضتی از باتوم، اسپری و گاز اشک‌آور استفاده کرد. تظاهرات روز کارگر در «هامبورگ» آلمان نیز به خشونت کشیده شد.
آنطور که نشریه «دی سایت» نوشته، در تظاهرات هامبورگ، مردم نیروهای ضدشورش را با بطری و سنگ مورد حمله قرار دادند. نیروهای ضد شورش نیز با استفاده از خودروهای آب‌پاش به مقابله با تظاهرکنندگان پرداختند. برلین نیز در این روز شاهد برپایی یک راهپیمایی 19 هزار نفره بود که برخلاف همه‌ساله، این بار به خشونت کشیده شد.
برپایی یک تظاهرات گسترده در میدان سرخ ‌مسکو، آن هم در حمایت از پوتین، یکی دیگر از اتفاقات نادری بود که در روز جهانی کارگر امسال رخ داد. طی هفته‌های گذشته گزارش شد  موضع‌گیری‌های پوتین علیه غرب در خصوص بحران اوکراین، بر محبوبیت وی افزوده است. ضمن اینکه از زمان فروپاشی شوروی، این نخستین بار است که کارگران در میدان سرخ مسکو تظاهرات روز کارگر برگزار می‌کنند.
یکی از خشونت‌بارترین اعتراض‌های کارگری امسال در ترکیه برگزار شد.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، 90 نفر از معترضان ترکیه‌ای در این روز مجروح و 138 نفر هم بازداشت شده‌اند.
این اعتراض‌ها که در میدان «تقسیم» شهر «اسلامبول» به وقوع پیوسته با حضور 40 هزار نیروی ضد شورش سرکوب شد.
پرتغال، اسپانیا و فرانسه نیز جزو کشورهای اروپایی هستند که در آنها تظاهرات روز کارگر بسیار گسترده برگزار شد.
ساکنان «لیسبون»، تحت‌تاثیر  بحران اقتصادیگ، در تظاهرات خود شعارهایی علیه «نظام سرمایه‌داری، اتحادیه اروپا و مقامات خود» سر دادند. مردم این شهر همچنین خواستار حل بحران بیکاری شدند.
ده‌ها هزار نفر از ساکنان شهرهای مختلف اسپانیا نیز در این روز به «اوضاع رقت‌انگیز بازار کار» اعتراض کردند. شمار مشارکت‌کنندگان در تظاهرات فرانسه نیز تا 200 هزار نفر اعلام شده است.آمریکا، سرزمین‌های اشغالی فلسطین، مغرب، بحرین و شیلی نیز در این روز شاهد برپایی تظاهرات گسترده به مناسبت روز جهانی کارگر بود.
 در منامه بحرین نیز مردم شعار «سرنگون باد آل‌خلیفه» سردادند.