چرا تابلوهایی را که میگفت آمریکا قابل اعتماد نیست جمع کردید؟!(خبر ویژه)
فراگیر شدن مضمون «آمریکا قابل اعتماد نیست» نشان میدهد مضمون 4 سال پیش تابلوهای موسوم به «صداقت آمریکایی» درست و به جا بوده است.
به گزارش رجانیوز #NeverTrustUSA هشتکی بود که جمعه شب به عنوان پرکاربردترین کلمه در شبکه اجتماعی توئیتر استفاده و به اصطلاح، تبدیل به ترند گشت. این هشتک به معنی «به آمریکا اعتماد نکن» است، کلمهای که چهار دهه از زبان نیروهای انقلابی شنیده میشود و حالا چند سال بعد از شکست تئوری «سیاست عرصه بدبینی نیست» دوباره در حال گفتمان شدن است.
درست دقایقی بعد از سخنان سخیف رئیسجمهور آمریکا علیه مردم ایران که لقب «ملت ترور» را به پیشانی چهار سال اعتمادسازی و عقبنشینی دولت از منافع کشور زد و اعلام کرد ایران به تعهدات خود پایبند نبوده است مردم در شبکههای اجتماعی به ابراز انزجار از این اقدام پرداختند.
چهار سال پیش زمانی که تیم مذاکره کننده ایرانی در حال مذاکره با طرفهای غربی بود پوسترهای «صداقت آمریکایی» در سطح شهر تهران به نمایش درآمد. پوسترهایی که هشدار دستهای چدنی زیر دستکش مخملی میداد و به بزککنندگان آمریکا نسبت به کارنامه سیاه آمریکاییها هشدار میداد.
اما این انتقادات که در قالب هنر و کارفرهنگی انجام شده بود به مذاق مشتاقان مذاکره خوش نیامد و به برچسبزنی و توهین و فحاشی روی آوردند و حتی این بنرها از سطح خیابان جمعآوری شد تا چهره آمریکا مخدوش نشود!
از روزنامههای زنجیرهای که این اقدام را فعالیت علیه دیپلماسی دولت خطاب میدادند تا حتی مدیران دولتی که این حرکت را مورد انتقاد قرار دادند، همگی نگران خدشه وارد شدن بر چهره آمریکا شدند.
روزنامه بهار از مجموعه رسانههای اصلاحطلب، ضمن انتقاد از نصب این بیلبوردها در سطح شهر، نوشت: «شهروندان تهرانی چند روز است صبحشان را با پوسترها و بنرهایی با عنوان «صداقت آمریکایی» آغاز میکنند. این پوسترها در همه نقاط شهر هستند هر جایی که امکانی برای بهتر دیده شدن بوده یک پوستر «صداقت آمریکایی» نصب شده است. پوسترهایی که با طرحهای متفاوت سعی در القای یک مضمون مشابه دارند: «آمریکا قابل اعتماد نیست.»
روزنامههای زنجیرهای تمام تلاش خود را کردند تا ضمن بزک کردن، جانب آمریکا را بگیرند و بیاعتمادی به آمریکا را به عنوان مقابله با دولت
تعبیر کنند.
ظریف هم در پستی کنایهآمیز پوسترهای ضد آمریکایی را «مهرورزی به خودش و سیاست خارجی دولت» معرفی میکند به گونهای که تصور میشود خود را به عنوان ضامن صداقت آمریکا میداند و هر گونه انتقاد به کارنامه سیاه آمریکاییها را توهین به خود معرفی میکند.
این انتقادات باعث شد تا با فشار فراوان دولتیها، پوسترهای صداقت آمریکایی از سطح شهر جمع شود!
انتقادات نسبت به خوشبینی به آمریکاییها آنقدر برای دولت غیرقابل پذیرش بود که حسن روحانی در جمع سفیران و رؤسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور منتقدان را ترسو خطاب کرد و گفت: «عدهای شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند. هر وقت که مذاکره میشود عدهای میگویند که ما میلرزیم؛ «خب به جهنم بروید یک جایی که نلرزید.»
حالا همانهایی که از مذاکرات برد-برد میگفتند در اظهارات فراوانی آمریکا را غیرقابل اعتماد معرفی میکنند و سابقه جنایتهای آنها را میشمارند.