یک کارشناس:
وام مسکن با هدف خروج از رکود موفق نبوده است
یک کارشناس بخش مسکن گفت: دولت در ارائه وامهای مسکن به متقاضیان با هدف خروج آن از رکود موفق نبوده است.
احمدرضا سرحدی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: سرمایهگذاری در بخش مسکن اکنون سودآور نیست، از این رو با کاهش نرخ بهره و خارج شدن سپردهها از بانک هم، پول سپردهها به بازار ارز رفته و رونق به بخش مسکن برنمیگردد.
وی با بیان اینکه بازار مسکن از دوبخش تشکیل شده افزود:کالای سرمایهای و کالای مصرفی دو بخش بازار فوق هستند. بخش اول به دلیل نبود سود برای سرمایهگذار، کنار گذاشته شده و راهی بانکها شد. بخش دوم هم که متقاضیان واقعی هستند، اگرچه فعالند ولی به دلیل نبود رونق اقتصادی، پول لازم برای خرید خانه و ملک ندارند. بنابراین در شرایط کنونی تنها راهکار فعال کردن بخش مسکن ایجاد رونق اقتصادی است.
این کارشناس بخش مسکن با اشاره به موفق نبودن وامهای مسکن گفت: دولت در ارائه وامهای مسکن به متقاضیان با هدف خروج آن از رکود موفق نبوده است. این وامها دو مشکل دارند، اول اینکه، تنها 30 درصد از هزینه تامین مسکن وامگیرندگان را تامین میکند و دوم اینکه اگر مبلغ این وامها هم افزایش یابد، وامگیرندگان توان بازپرداخت آن پول را به دولت ندارند.
سرحدی ضمن انتقاد از راهاندازی نشدن سامانه املاک و مستغلات در کشور، نبود شفافیت را عامل ایجاد ابهام در بازار دانسته و بیان کرد: درشرایطی که سرمایهگذاران از نیاز بخش مسکن بیخبرند، بانکها سپردههای مردم را در ساخت و ساز هزینه کرده و به حبابسازی منجر شدند.
وی ادامه داد: با ترکیدن حباب، رکود بازار را فرا خواهد گرفت. علاوه براین، وجود سه میلیون خانه خالی در کشور، منجر به بیتعادلی در بخش عرضه و تقاضای بازار مسکن شده، بنابراین باید اذعان کرد که رکود بازار مسکن بسیار عمیق است.
این کارشناس مسکن در پایان با تاکید بر ضرورت تلاش دولت برای خروج از رکود در بخش مسکن، گفت: وضعیت رکود در بخش مسکن تا یکسال آینده ادامه خواهد داشت، مگر اینکه در کشور رونق اقتصادی ایجاد شود، چراکه سرمایهگذاران پولشان را در بازاری راکد و بدون بازده هزینه نمیکنند. همچنین به تعادل رسیدن جمعیت شهرها تقاضا را برای مسکن کاهش داده و این هم از مشکلات آینده بخش اقتصاد محسوب میشود.