kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۹۵۳
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۷
وزیر مهاجرین افغانستان:

آیت‌الله خامنه‌ای کمک بزرگی به مهاجران افغانستانی کردند



وزیر مهاجرین افغانستان گفت: حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی) با فرمان خود مبنی بر اینکه تمامی دانش‌آموزان افغانستانی مهاجر در ایران نباید از نعمت تعلیم باز بمانند، کمک بزرگی به علم و دانش افغانستان کرده‌اند.
سید حسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که وضعیت مهاجرین افغانستانی در ایران نسبت به گذشته بهبود یافته است، خاطر نشان کرد: حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) با فرمان خود مبنی بر اینکه تمامی دانش‌آموزان افغانستانی مهاجر در ایران نباید از نعمت تعلیم باز بمانند، کمک بزرگی به علم و دانش افغانستان کرده‌اند.
وی تصریح کرد: در گذشته فرزندان مهاجرینی که فاقد مدرک بودند، در جمهوری اسلامی ایران اجازه تعلیم را نداشتند اما بر اساس صحبت‌هایی که بین مقامات افغان و ایران صورت گرفت و شرح آن به آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی) رسید، به وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد که تمامی فرزندان مهاجر افغانستانی باید در مدارس ثبت‌نام شوند.
وزیر مهاجرین جمهوری اسلامی افغانستان اظهار داشت: تا سال گذشته حدود ۷۰۰۰۰ نفر از دانش‌آموزان بدون مدرک افغانستانی در مدارس ایران ثبت‌نام شدند.
عالمی بلخی اظهار داشت: یک مشکل دیگری که در تحصیل فرزندان مهاجر افغانستانی ایجاد شده بود، پرداخت شهریه توسط والدین دانش‌آموزان افغان بود، اما خوشبختانه با صحبت‌هایی که با آقای جهانگیری و هیئت دولت افغانستان صورت گرفته، مهاجرین از پرداخت شهریه نیز معاف شدند.
وزیر مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان در پاسخ به این سؤال که تعلیم دانش‌آموزان افغانستانی می‌تواند چه تأثیراتی را در آینده افغانستان داشته باشد، خاطر نشان کرد: تعلیم یکی از موارد بسیار مهم و حیاتی آینده یک کشوراست، هر مملکتی بنا به با سواد شدن، علمیت و تخصص به شکوفایی و رشد می‌رسد؛ در صورتی که فرزندان کشور ما به خوبی تعلیم داده شده و با سواد بار آیند، کاری بسیار مهم، حیاتی و بنیادی برای کشور عزیز ما افغانستان صورت گرفته است.
وی در مجموع وضعیت کلی مهاجرین افغانستانی در ایران را نسبت به گذشته بهتر خواند. عالمی بلخی یادآور شد که تمام مهاجرین افغانستانی مقیم ایران در حال حاضر یا اقامت دائم و یا اقامت موقت دارند.