در صحن علنی مجلس مطرح شد
رخوت و روزمرگی در دولت برای حل مشکل بیکاری موج میزند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی دیروز با اشاره به معضل بیکاری در کشور و اینکه رخوت و روزمرگی در دولت برای حل این مشکل موج میزند بر حضور فعال مجلس برای حل مشکل بیکاری تاکید کردند.
بیتالله عبدالهی نماینده اهر و هریس در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت : مجلس باید از روزمرگی درآمده و به چند چالش اساسی کشور از جمله اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال، بحث بیکاری پرداخته و نسبت به اصلاح سیستم اداری کشور -که تمام مشکلات ما عموماً از سیستم اداری بزرگ کشور است- توجه کند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی باید سیستم بانکی و مسائل کشاورزی و آموزش و پرورش را مورد توجه جدی خود قرار دهد.
محمدرضا ملکشاهی نماینده خرمآباد دوره و چگینی نیز در نطق میان دستور خود گفت: امروزه جا دارد که در میان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از دولت سؤال کنیم در سالی که با نام و شعار اقتصاد مقاومتی تولید واشتغال مزین شده است چه برنامه جامعی برای تولید و ایجاداشتغال و همچنین چه اقدام موثری برای رونق کسب و کار انجام شده است.»
این نماینده در بخش دیگری از نطق خود خاطرنشان کرد: متاسفانه در حالی که انتظار میرفت دولت در این سال با بسیج همه منابع و امکانات خود و با روحیه جهادی نهضتی برای ایجاداشتغال و کاهش بیکاری با تکیه بر اسناد و اصول اقتصاد مقاومتی دفاع کند، اقدامات دولت نه تنها جهادی و عملیاتی نبوده بلکه رخوت و روزمرگی در آن موج میزند.
وی در ادامه عنوان کرد: حقیقت این است که امروز برخی مدیران ناکارآمد که توان مدیریت جهادی را ندارند خود مانعی بر سر راه رونق اقتصادی و صنعتی کشور تبدیل شدهاند.ملکشاهی بر همین اساس اضافه کرد: واقعیت این است که طبقات ضعیف در جامعه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند. نظام بانکی رباخوار خود منشا بزرگی از مشکلات مردم است و صدای مراجع تقلید هم در این زمینه به جایی نمیرسد و همچنین موسسات مالی عرصه را به مردم تنگ کردهاند.وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه فرهنگیان عنوان کرد: این قشر از جامعه به سختی زندگی را میگذرانند و بیتوجهی به معلمان حق التدریس و فرهنگیان مشکل دیگری است. بسیاری از بازنشستگان پس از عمری تلاش برای تامین زندگی آرام و بدون دغدغه ر ا ندارند. نیروهای مسلح نیز به عنوان مدافع نظم و امنیت در کشور در تامین معاش دچار مشکل هستند اما در مقابل اقلیتی که در مقابل این مردم هستند نجومی میگیرند و رویایی زندگی میکنند.نماینده خرمآباد تصریح کرد: به راستی چه توجیهی برای جدا کردن خود از ملت دارند و کدام شایستگی آنان را در چنین موقعیت ممتازی قرار داده است؟
بیکاریسازی و اشتغالزدایی
در سال تولید و اشتغال
سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین نیز در صحن علنی مجلس طی تذکری با اشاره به اخراج 800 نیروی شرکتی از بانک صادرات گفت: در سال تولید و اشتغال به جای اشتغالزایی «بیکاریسازی» و «اشتغالزدایی» میشود.
وی نسبت به حل نشدن مشکلات سپردههای مردم در موسسات مالی و اعتباری به ویژه ثامن و کاسپین در بخش دیگری از تذکرات خود گفت: در سال تولید واشتغال به جای اشتغالزایی «بیکاریسازی» و «اشتغالزدایی» میشود و کارکنان، یکی یکی از دستگاههای دولتی اخراج میشوند. به عنوان مثال بانک صادرات اخیرا 800 نفر از نیروهای شرکتی خود را اخراج کرده است.
وی همچنین با اشاره به پیشبینی پرداخت پول گندمکاران توسط دولت در قانون مجلس و قانون بودجه گفت: چرا دولت پول گندمکاران را نمیدهد.
وزیر کار «کارت زرد» گرفت
نمایندگان مجلس از پاسخهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت بیتوجهی به اشغال فرصتهای شغلی از سوی اتباع بیگانه قانع نشدند و به این ترتیب علی ربیعی به عنوان دومین وزیر دولت دوازدهم از مجلس کارت زرد گرفت.
این سؤال به بازار کار کشور و فرصتهای شغلی آن که در اختیار اتباع بیگانه است، اختصاص داشت که در نهایت وکلای ملت از پاسخهای وزیر کار قانع نشدند.حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی دیروز در جریان سؤال خود از ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آیا بزرگترین معضل امروز کشور بیکاری است؟ آیا بحران بیکاری جوانان رشید کشور را مانند شمع آب کرده است؟ آیا فقر و فساد زاییده بیکاری است؟ و کیان خانوادهها به دلیل این مسئله از هم پاشیده شده یا در مرحله فروپاشی است؟ آیا سن ازدواج جوانان به دلیل بیکاری افزایش یافته است؟ و در یک کلام آیا بیکاری ام الفساد است یا خیر؟
نماینده شاهین شهر با بیان اینکه حدود 4 میلیون بیکار در کشور وجود دارد، ادامه داد: اگر جواب سؤالات فوق مثبت است، چرا فرصتاشتغال 2 تا 3 میلیون نفر در کشور به اتباع خارجی غیرمجاز داده شده است؟ البته تاکید دارم مسئله ما بااشتغال اتباع غیرمجاز است.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤال حسینعلی حاجی دلیگانی مبنی براشغال فرصتهای شغلی توسط افراد بیگانه طی سخنانی اظهار داشت: ایران در کنوانسیونهای جهانی که ناظر بر حقاشتغال اتباع بیگانه است، عضویت دارد.
وی افزود: قبل از اینکه اشتغال موضوعیت پیدا کند، به اعتقاد من حضور این افراد در ایران مسئله ما است، و موضوعاشتغال مسئله ثانویه است که برعهده وزارت کار است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تصریح کرد: مسئله و مشکل حضور اتباع بیگانه در کشور برعهده وزارت کار نیست. من تصور میکنم که ما مأموریت خود را به نحو احسن در استانهای هدف اجرا کردیم، همچنین یک نسخه واحد برای نیروی کار خارجی نمیتوانیم بنویسیم.
ربیعی ادامه داد: حضور برخی نیروهای کار خارجی و برخی رشتهها در تمام دنیا به عنوان مزیت هم میتواند شناسایی شود. از طرفی دیگر، ما با منویات استراتژیکی در کشور روبهرو هستیم که نمونه آن 500 هزار نفر اتباع خارجی در حال تحصیل در ایران هستند.
وی در همین رابطه اضافه کرد: ما 9 هزار و 355 کارفرمای متخلف را تنها ظرف یک سال شناسایی کردیم یعنی در مدت چهار سال 40 هزار کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند و تقریباً 80 هزار نیروی ایرانی به اجبار جایگزین اینها شدند. ما در همین پنج ماهه 96 حدود 5 هزار و 759 نفر از میان 28 هزار بازرسی که صورت گرفته بود، جایگزین کردیم.
وی در بخش دوم توضیحات خود خاطرنشان کرد: من به عنوان وزیر کار با سؤال شما همسو هستم اما نگفتم عملکردم دارای مشکل است و آن را قابل قبول ندانم. کدام وزیر در این سالها پشت تریبون مجلس قرار گرفت و گفت من اختیارات زیادی ندارم، تولید دست من نیست، اما من پرچماشتغال را میخواهم بردارم و پاسخگو باشم؟ اما من این کار را انجام دادم.
وی با بیان اینکه همه فکر و ذکر ما تثبیت شغل موجود است، گفت: بنده خود را وزیر بیکاران نامیدم، اما شما که به انصاف شهره دارید، ببینید اندازه وظایف و سهم من در این سؤالی که شما دارید چیست؟ آیا شما در این میان شانه خالی کردن مسئولیت را مشاهده و احساس میکنید؟
ربیعی همچنین گفت : ما 2 میلیون و 400 نفر افراد مجاز و غیرمجاز در ایران داریم که از این تعداد یک میلیون و 700 هزار نفر مجاز هستند و 700 هزار غیرمجاز در ایران داریم، من فکر میکنم 700 هزار غیرمجاز دیگر هم وجود داشته باشند، یعنی یک میلیون و 400 هزار نفر غیرمجاز در ایران داریم. من مسئولیت غیرمجاز را آیا میتوانم در ایران برعهده بگیرم، از 700 هزار نفری که به کشور وارد شدند و ما آنها را شناسایی کردیم، 197 هزار شاغل غیرمجاز را شناسایی و اخراج کردیم.» خبر دیگر اینکه نمایندگان مجلس سؤال 2 نماینده از علی ربیعی مبنی بر علت عدم رعایت دستورالعمل تبدیل وضعیت مربیان حقالتدریسی فنی و حرفهای را وارد ندانستند.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر را که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود به بحث گذاشتند و ایراد شورای نگهبان را رفع کردند.
از سوی دیگر لایحه موافقتنامه میان دولت ایران و دولت جمهوری آذربایجان راجع به همکاری در زمینه پیشگیری، محدودسازی و کاهش پیامدهای شرایط اضطراری در جلسه علنی دیروز در مجلس به تصویب رسید.وکلای ملت با همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق موافقت کردند.
تسلیت فوت جلال طالبانی
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آغاز نشست علنی پارلمان طی سخنانی در نطق پیش از دستور خود، اظهار داشت: رحلت جناب آقای جلال طالبانی رئیسجمهور سابق عراق که از شخصیتهای مبارز و ممتاز در مبارزه با رژیم صدام بود را به ملت عراق و خانواده محترم ایشان تسلیت میگوییم. وی افزود: ایشان یک دوره بسیار طولانی در مقابل دیکتاتوری صدام مبارزه جدیای داشت، به خصوص در دوره سخت دفاع مقدس، کنار رزمندگان اسلام علیه رژیم سفاک صدام مبارزه میکرد.