kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۵۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۲
نیویورک تایمز:

اگر قاتل 59 آمریکایی مسلمان بود کنگره جنجال به‌پا می‌کرد

روزنامه‌نگار و تحلیلگر آمریکایی در یادداشتی به بررسی واکنش سیاستمداران آمریکایی در حالتی فرضی پرداخته که عامل تیراندازی شهر «لاس‌وگاس» مسلمان بود.



تیراندازی اخیر یک قمار باز مولتی میلیونر در لاس‌وگاس که به مرگ ۵۹ آمریکایی و زخمی شدن 530 نفر دیگر منجر شد توجه رسانه‌ها و تحلیل‌گران آمریکایی را به خود جلب کرده است. علیرغم اینکه بلافاصله داعش بعد از این جنایت اعلام کرد پدوک 64 ساله جزو این گروه بوده و یک ماه پیش از عملیات توبه کرده بوده اما اف‌بی‌ای اعلام کرد، هیچ‌گونه سندی دال بر ارتباط وی با تکفیری‌ها پیدا نشد. همزمان با اینکه مشخص شد عامل این جنایت با مسلمان‌ها ارتباطی نداشته بلافاصله رسانه‌ها و سیاستمداران آمریکایی از یکدیگر خواستند که قضیه را سیاسی نکنند و طی دو روز گذشته توجه‌ها در آمریکا به قوانین حمل اسلحه و ضرورت تجدیدنظر در آن معطوف شده است.
«توماس فریدمن»، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سرشناس آمریکایی نیز به بررسی واکنش متفاوت سیاستمداران آمریکایی در قبال عامل تیراندازی اخیر شهر «لاس‌وگاس» در صورت مسلمان بودن وی پرداخته است.
فریدمن در یادداشتی در نیویورک‌تایمز با عنوان «اگر استفان پدوک مسلمان بود» نوشته است: «اگر پدوک مسلمان بود... اگر او قبل از گشودن آتش به روی حاضران در کنسرت فریاد الله‌اکبر سرداده بود... اگر او عضو داعش بود... اگر عکسی از او با قرآن در یک دست و سلاح در دست دیگرش موجود بود...اگر تمام اینها اتفاق می‌افتاد، هیچ‌کس به ما نمی‌گفت که با صحبت کردن درباره اقدامات پیشگیرانه، حرمت قربانیان را نشکنید و قتل عام پدوک را سیاسی نکنید.»
وی اضافه کرده است: «نه؛ آن موقع می‌دانستیم باید چکار کنیم. فوراً درباره بدترین رویداد تروریستی که از 11 سپتامبر اتفاق افتاده، در کنگره جلسات استماع برگزار می‌کردیم. بعد، ترامپ درست همان کاری را انجام می‌داد که بعد از هر حمله تروریستی در اروپا، دقیقاً با هدف سیاسی کردن [آن حملات] انجام می‌دهد و مدام توئیت می‌کرد که «گفته بودم اینطور می‌شود». آن وقت، به سرعت درخواست‌هایی برای تشکیل کمیته تحقیق مطرح می‌شد تا ببینیم باید چه قوانینی وضع کرد تا این اتفاقات تکرار نشوند. بعد، می‌گفتیم داریم «تمامی گزینه‌ها» را علیه کشور متبوع عامل حمله بررسی می‌کنیم.»او در ادامه به بررسی واکنش‌های سیاستمداران آمریکایی در حالتی پرداخته که مشخص شده که قاتل، فردی غیرمسلمان و از جامعه خود آمریکا بوده است. فریدمن نوشته است: «اما وقتی که قاتل، آمریکایی پریشان‌حالی است که تا بُن دندان به سلاح‌هایی مجهز شده که قانوناً خریداری کرده یا به دلیل قوانین ولنگارانه خودمان در زمینه سلاح، به سادگی به آنها دست پیدا کرده، چه اتفاقی می‌افتد؟»وی اضافه می‌کند: «اتفاقی که می‌دانیم می‌افتد این است: رئیس‌جمهور و حزب‌جمهوری‌خواه مجدانه تلاش می‌کنند مطمئن شوند آب از آب تکان نمی‌خورد. بعد تأکید می‌کنند که حادثه را نباید سیاسی کرد و از همه به ویژه خودشان می‌خواهند که در مخالفت‌هایشان با قوانین سلاح تأملی دوباره کنند.»