مقبرهای مرموز از تمدن باستانی مایا
اینکا، آزتک و مایا از تمدنهای باستانی در آمریکای مرکزی و جنوبی هستند که با وجود کشف آثار فراوان، هنوز اسرار بسیاری از آنها نامکشوف مانده است.
کارشناسان به تازگی موفق به کشف یک مقبره متعلق به قرن چهارم در منطقه گواتمالا شدهاند که حاوی وسایلی ارزشمند بهجای مانده از تمدن باستانی قوم مایا است.
یکی از ارزشمندترین وسایل به دست آمده ماسکی است که ظاهرا از چهره یک فرد قدرتمند ساخته شده است، براساس پژوهشها در این سایت حفاری 6مقبره باستانی متعلق به افراد قدرتمند و جسد عدهای از قربانیان پیدا شده است.
بررسی وسایل به دست آمده و نوع معماری بنا نشان میدهد تاریخ ساخت آن متعلق به ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال پس از میلاد است.
براساس پژوهشهای باستانشناسی، تمدن قدرتمند مایا حدود سه هزار سال پیش در آمریکای مرکزی ایجاد شده و در بازه زمانی ۲۵۰ الی ۹۰۰ میلادی به اوج رسیده است، اقوام مایا در هنر و معماری، علم ریاضی و هندسه توانمند بوده و سازههای بسیار زیبایی طراحی کردهاند.
بسیاری از اهالی کنونی مکزیک و سایر کشورهای آمریکای مرکزی از نوادگان قوم مایا هستند و همچنان آداب و رسوم، نوع پوشش و خوراک اجداد باستانی خود را در زندگی امروزی مورد استفاده قرار میدهند.
این مقبره زیبا و منحصر بهفرد توسط باستانشناسان دانشگاه واشنگتن در جریان حفاری کشف شده است.
وجود وسایل قیمتی در این مقبره نشان میدهد که متعلق به یک حاکم باستانی بوده و ماسک مرگی زیبا نیز برروی صورت او قرار داده شده است.
افزون بر تیم دانشگاه واشنگتن، گروههایی از دانشگاههای سن کارلوس و بلومزبرگ نیز در این حفاری حضور داشتهاند.
این دومین ماسک مرگ به دست آمده از جنس سنگ از تمدن مایاست، نخستین ماسک مرگ درسال ۱۹۶۰ میلادی در یک مقبره باستانی دیگر در همین منطقه بهدست آمد.
در این مقبره همچنین نشانههایی از تمدن یونان باستان مشاهده میشود که نشان میدهد یونانیان در آن زمان به این منطقه از آمریکا مهاجرت کردهاند.
دانشمندان امیدوارند با ادامه حفاری به یافتههای بیشتری در خصوص این تمدن باستانی دست یابند.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به نقشهای اسرارآمیز و نقشبرجسته برجای مانده از این تمدن امکان وجود ارتباط مایاها با تمدنهای فرازمینی وجود دارد.