گلایه فعالان بازار پوشاک از وضعیت موجود
جولان کت و شلوار خارجی موجب بیکاری خیاطان شده است
جمعی از فعالان بازار پوشاک با گلایه نسبت به وضعیت نامناسب رکود در این عرصه از واردات گسترده کت و شلوار و بیکار شدن خیاطان در پی آن، واکنش نشان دادند.
جعفر دهقان پور، یکی از فعالان تولید کت و شلوار در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، بااشاره به کاهش قدرت خرید مردم و از اولویت خارج شدن خرید اجناسی همچون کت و شلوار و لباسهای مجلسی، اظهار داشت: رکود در بازار کت و شلوار، موضوع جدیدی نیست و از شش سال پیش این نارسایی در بازار مذکور قابل احساس بود و متأسفانه هر سال شرایط بغرنجتر از سال قبل میشود و مشخص نیست چه زمانی این وضعیت غیرقابل تحمل، پایان خواهد یافت.
وی افزود: متاسفانه کاهش قدرت خرید مردم و واردات بیرویه کت و شلوار از کشور چین، چنان عرصه را بر خیاطان و فروشندگان کت و شلوار سخت و دشوار ساخته که برخی از واحدهای تولیدکننده به ناچار، ظرفیت تولیدی خود را بین 50 تا 60 درصد کاهش دادهاند.
این تولیدکننده کت و شلوار در غرب استان تهران ادامه داد: بدون تردید، تبعات این کاهش ظرفیت تولید به تعدیل نیروی کار و بیکاری افراد و گروههای فعال در این حوزه منتهی خواهد شد، زیرا یک واحد تولیدی در رکود شدید، قادر به پرداخت حقوق به کارگر یا فعالان زیر مجموعه خود نیست.
دهقان پور بیان کرد: بر اساس آمار غیررسمی، بازار ایران سالیانه، نیازمند 2/5 تا سه میلیون دست کت و شلوار است که از این میزان حدود 600 هزار دست، توسط تولید کنندگان داخلی دوخته میشود و مابقیِ نیاز بازار از کشورهای چین و ترکیه وارد میشود.
در همین راستا، حمید رضا شکوفه، توزیعکننده کت و شلوار در استان البرز، بااشاره به فصل تابستان به عنوان یکی از فصولی که بیشتر مراسم عروسی در آن بیشتر از ایام دیگر برگزار میشود، اظهار داشت: بدون اغراق، تابستان امسال، بدترین مقطع فعالیت اقتصادی بنده و بسیاری از فعالان این بخش به شمار رفت و حتی در ماه شهریور به عنوان مقطع پیش رو از ورود به محرم، وضعیت فروش بسیار نامطلوب و نگرانکننده بود.
وی با اشاره به حجم انبوه واردات کت و شلوارهای چینی به داخل کشور، بیان کرد: تنها یک پنجم از نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین میشود و مابقی کت و شلوارها از آنسوی مرزها و به خصوص چین روانه بازار میشوند.
این توزیعکننده کت و شلوار در ادامه گفت: بسیاری از کت و شلوارهای چینی علیرغم ظاهر زیبا و دوخت مطلوبِ ظاهری، به لحاظ کیفیت پارچه بسیار ضعیف بوده و بعد از مدت اندکی، با تغییر رنگ و گاهی حساسیتهای پوستی برای مصرف کنندگان همراه میشود، زیرا مواد اولیه تولید پارچه این کت وشلوارها، شیمیایی و غیراستاندارد هستند.
تعطیلی 2 هزار واحد فعال در حوزه خیاطی
چندی پیش، حبیب طهماسبی نیک، رئیساتحادیه خیاطان زنانه و مردانه در گفتوگویی با رسانهها گفته بود: اکنون چهار هزار واحد خیاطی در پایتخت فعالیت میکنند که در سالیان اخیر حدود دو هزار واحد از فعالان این عرصه با تعطیلی یا کاهش ظرفیت تولیدی مواجه شدهاند.
وی بااشاره به هزینه تمام شده بالای تولید کت و شلوار در کشور میگوید: کمبود نقدینگی باعث سوق پیدا کردن بسیاری از خیاطان به بانکها برای دریافت تسهیلات شده اما به دلیل سود بالای تسهیلات بانکی به ناچار از دریافت آن منصرف میشوند که در نتیجه این موضوع در توقف چرخه تولید کت و شلوار بیتأثیر نخواهد بود.