مرکز آمار: در ۳ ماه یک میلیون شغل ایجاد کردیم/وزیر کار: سالانه حداکثر 400 هزار شغل ایجاد میشود !
در شرایطی که مرکز آمار ادعای ایجاد یک میلیون شغل طی سه ماه نخست امسال را کرده و روحانی نیز وعده ایجاد 950 هزار شغل در سال را داده بود، وزیر کار اعلام کرد در بهترین حالت، رشد اقتصادی (فعلی) میتواند 400 هزار شغل ایجاد کند.
هنوز مدت زیادی از اعلام ایجاد حدود یک میلیون شغل (آن هم تنها در طول سه ماه) توسط مرکز آمار نگذشته بود که کارشناسان نسبت به صحت این رقم واکنش نشان دادند. دولت روحانی که در تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرده بود سالیانه 950 هزار شغل ایجاد خواهد کرد، در طول سه ماه به تمام هدف خود رسید و توانست باز هم یک عملکرد نجومی از خود به جا بگذارد.
با این حال حسن روحانی، در شهریور ماه جاری در دیدار اعضای هیئت دولت دوازدهم با رهبر معظم انقلاب اسلامی در گزارشی از اقدامات دولت یازدهم و برنامهها و اهداف دولت دوازدهم، مجددا تاکید کرد: «هدف اول دولت دوازدهم حل مشکل بیکاری است و تلاش میکنیم سالانه بیش از 900 هزار شغل ایجاد شود.»
اما این آمار رفته رفته از سوی دولتهای یازدهم و دوازدهم آب رفت و وزیر کار طی اظهاراتی در مراسم آغاز اجرای دو برنامه ایجاداشتغال برنامه فراگیراشتغال 96 و همچنین ایجاداشتغال روستایی و عشایری که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: «در بهترین حالت، رشد اقتصادی (فعلی) میتواند 400 هزار شغل ایجاد کند و بنابراین 600 هزار شغل در سال کسری داریم؛ با پیگیریهای دکتر روحانی برنامه رشد فراگیر با برنامهاشتغال خصلت ضدفقر در دولت ارائه شده است.»
سخنان ربیعی از چند جهت قابل تامل است، یکی اینکه با توجه به توان جذب بیکاران در اقتصاد کشور که طبق گفته وی سالیانه 400 هزار نفر است، چگونه مرکز آمار اعلام میکند تنها در سه ماه یک میلیون شغل ایجاد شده و اینکه اگر واقعیت اقتصاد کشور این چنین است، چطور از سوی دولت روحانی در زمان انتخابات وعدهاشتغال 950 هزار نفری داده شد؟
متاسفانه موضوعاشتغال در این دولت به شکل بیسابقهای سیاسی شده و مشخص نیست که کدام آمار دقت کافی را داشته و یا از آسیبهای سیاسی کاری در امان مانده است.
در حال حاضر نیز جای این پرسش خودنمایی میکند که چرا وقتی در شرایط فعلی تنها 400 هزار شغل میتوان ایجاد کرد، وعده ایجاد حدود یک میلیون شغل در سال توسط روحانی داده میشود؟
به گزارش راه دانا، باید توجه داشت کهاشتغال؛ همان کلیدواژهای است که دولت یازدهم و دوازدهم پیش از انتخابات ریاست جمهوری تاکید ویژهای بر آن داشت و بخش اعظمی از مانورهای تبلیغاتی خود را بر محوراشتغالزایی و چرخش سانتریفیوژها همزمان با چرخیدن چرخ اقتصاد و معیشت مردم متمرکز کرده بود و نگاه ویژهای در زمان انتخابات به آن داشته است.
گفتنی است، نرخ بیکاری در دولت یازدهم از 10/4 درصد به صورت مداوم افزایش یافت و نهایتا در بهار سال جاری به رقم 12/6 درصد رسید، رقمی که رکورد پنج سال اخیر را شکسته بود و از بدتر شدن وضعیت بیکاری در دولت حسن روحانی حکایت میکرد.
طبق آمار صندوق بینالمللی پول نیز رتبه ایران در زمینه بیکاری از 29 به 18سقوط کرد تا در این دولت هم شاهد بدتر شدن 11 پلهای ایران در رتبه بیکاری باشیم و هم به جمع 20 کشوری که بیکاری بالایی دارند بپیوندیم.