رقابت قندی میوههای خشک و تازه!
میوههای خشک شده مانند کشمش و آلو، گزینههایی راحت هستند، زیرا از طول عمر بیشتر برخوردار بوده و منابع خوبی برای ویتامینها، مواد معدنی و فیبر محسوب میشوند. اما اگر اطلاعات تغذیهای میوههای تازه و نمونههای خشک شده آنها را بررسی کنید، ممکن است با میزان قند و کالری بیشتر در هر وعده مواجه شوید.
به گزارش «وری ول»، حال این سؤال مطرح میشود که آیا میوهها در خلال فرآیند از دست دادن آب خود قند بیشتری تولید میکنند؟ پاسخ منفی است. میوهها طی این فرآیند قند بیشتری تولید نمیکنند، اما حجم خود را از دست میدهند.
میوهها یا با استفاده از خشک کنهای ویژه آب خود را از دست میدهند یا در برابر نور خورشید قرار میگیرند تا به صورت طبیعی این اتفاق رخ دهد. میوه زمانی که تقریبا تمام آب خود را از دست دهد، آماده میشود. از دست دادن آب به معنای از دست دادن اندازه فیزیکی است، از این رو انگورهای شاداب و آبدار به کشمشهای چروک خورده و کوچکتر تبدیل میشوند. اتفاقی مشابه برای آلو یا هر میوه دیگری که خشک میشود، رخ میدهد.
هنگامی که میوه تازه و خشک شده را از نظر حجم مقایسه میکنید، همواره با قند و کالری بیشتر در میوه خشک شده مواجه خواهید شد. اما اگر آنها را از نظر کمیت مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید، محتوای قند و کالری تقریبا یکسان خواهد بود. به عنوان مثال، یک فنجان کشمش دارای بیش از 80 گرم قند است، در شرایطی که یک فنجان انگور تازه 15 گرم یا کمتر قند دارد. از سوی دیگر، یک فنجان انگور دارای 100 کالری است، در شرایطی که یک فنجان کشمش 434 کالری دارد.
مقایسه مقداری
هنگامی که میوههای تازه و میوههای خشک شده را با استفاده از میزان فنجانی مقایسه میکنید، نتیجه چیزی است که پیش از این به آناشاره شد، زیرا در یک فنجان 30 تا 40 حبه انگور جای میگیرد، در شرایطی که تا 250 عدد کشمش را میتوانید در یک فنجان جای دهید.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته، 30 حبه انگور دارای حدود 12 گرم قند و 48 کالری است. 30 عدد کشمش نیز دارای 47 کالری و کمتر از 10 گرم قند است. به نظر میرسد کشمش طی فرآیند از دست دادن آب حتی با کاهش میزان قند نیز مواجه میشود.
حال این سؤال مطرح میشود که به این ترتیب باید از مصرف میوههای خشک شده پرهیز کرد؟
یک رژیم غذایی سالم و متعادل باید میوهها را شامل شود. میوههای تازه احتمالا از محتوای بالاتر برخی ویتامینها، مانند ویتامین C، سود میبرند، اما محتوای مواد معدنی و فیبر طی فرآیند خشک کردن حفظ میشوند، از این رو نیازی نیست از مصرف میوههای خشک شده اجتناب کنید. اما اگر قصد حفظ وزن یا کاهش وزن دارید، باید به اندازه وعدههای مصرفی و محتوای کالری میوههای خشک شده توجه کنید.