رئیس اتحادیه فروشندگان نرمافزار:
کاهش 35 درصدیفروش لوازمالتحریر در اثر رکود اقتصادی
رئیس اتحادیه فروشندگان نرمافزار از رکود در بازار لوازمالتحریر در آستانه آغاز سال تحصیلی خبر داد و گفت: شهریورماه که زمان اوج فروش در این صنف محسوب میشود در قیاس با سالهای قبل حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش فروش را تجربه کردهایم.
موسی فرزانیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اکنون رکودی در فضای جامعه حاکم است که بر اساس آن فروش ما هم نسبت به سالهای قبل بسیار کمتر شده و حجم خریدهای مردم به مراتب کمتر از سالهای قبل است و همکاران ما که در سالهای گذشته شهریورماه حتی فرصت نداشتند جواب سلام دیگران را بدهند، این روزها بیکار هستند.
رئیس اتحادیه فروشندگان نرمافزار با اشاره به اینکه در سال جاری قیمت نوشت افزار و لوازمالتحریر نسبت به سال گذشته تنها پنج تا ۱۰ درصد افزایش داشته است، گفت: حتی در برخی اقلام با توجه به رکود حاکم در بازار، افزایش قیمتی نداشتهایم.
فرزانیان همچنین عنوان کرد: اکنون شاید حدود ۴۰ درصد نیاز کشور به لوازمالتحریر از کالای داخلی تامین شود، اما تولیدکنندگان این بخش توان تامین ۸۰ درصدی این بازار را دارا هستند و در صورت حمایتهای کافی میتوانند بخش عمدهای از مصرف این بخش را تامین کنند.
وی ادامه داد: طی یک تا دو سال گذشته به واسطه حمایتهای خوبی که از این عرصه صورت گرفت، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد تولید در این بخش را شاهد بودیم، اما مهم آن است که این حمایتها ادامهدار باشد.
رئیس اتحادیه فروشندگان نرمافزار با تاکید بر کیفیت مناسب کالاهای داخلی، اظهار کرد: از نظر کیفیت نوشت افزار ما واقعا در شرایط خوبی قرار دارد و حداقل در قیاس با نمونههای چینی به مراتب قابل قبولتر هستند. اکنون عمده واردات این بخش از چین، هند، کره، اندونزی و مالزی صورت میگیرد و تنها بخش اندکی از کالاها از اروپا وارد میشوند.
قیمت لوازمالتحریر در بازار مصرف
وی با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه تولید دفتر ۹۵ درصد نیاز کشور به واسطه تولیدکنندگان داخلی تامین میشود، گفت: قیمت یک دفتر ۵۰ برگ از ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان شروع شده و تا ۲۰۰۰ تومان میرسد.
فرزانیان همچنین عنوان کرد: همچنین قیمت خودکارهای تولید داخل به شکل عمده ۳۱۰ تا ۳۲۰ تومان است. البته هستند برندهایی که قیمتهای بالاتری از این داشته باشند اما در مجموع بیشترین خرید خودکارهای ایرانی مربوط به این نوع خودکارها میشود، در حالی که نمونههای خارجی از ۴۵۰ تا ۹۰۰ تومان قیمتگذاری میشوند و در میان آنها بیشترین استقبال از خودکارهای ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومانی صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان نرمافزار در پایان گفت: در حوزه مدادهای رنگی به طور عمده ۱۲ بسته مداد رنگی ۱۲ تایی ایرانی به قیمت ۴۵ هزار تومان و خارجی به قیمت ۶۵ هزار تومان به فروش میرسد.