تصویری تکاندهنده از سوگواری مادر میانماری برای نوزاد یک ماههاش
انتشار تصاویر کودک یک ماهه روهینگیایی در آغوش مادر گریانش که هنگام فرار از حملات ارتش و بودائیان میانمار جان خود را از دست داده است بازتاب گستردهای در رسانههای دنیا داشت.
سرویس خارجی-
کشتار مسلمانان میانمار هم مانند دهها فاجعه انسانی دیگر تبدیل به یک خبر تکراری شده است. نهادهای بینالمللی نیز گویا به میانمار که رسیدهاند قدرت صدور قطعنامه را ازدست دادهاند و به ابراز نگرانی بسنده میکنند. حملات ارتش میانمار و بوداییان افراطی به مسلمانان روهینگیایی طی ماههای اخیر، 4000 کشته و هزاران زخمی برجا گذاشته است. بیش از 105 روستای مسلماننشین به آتش کشیده شده و بیش از ۴۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی در مرزهای بنگلادش آوارهاند. روز جمعه، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هم گزاش داد که ۳۶ هزار نوزاد و خردسال روهینگیایی زیر یک سال و ۹۲ هزار کودک زیر پنج سال وارد بنگلادش شدهاند و در شرایط بغرنجی ایام میگذرانند. انتشار تصاویر پیکر نحیف و بیجان یک کودک یک ماهه میانماری در آغوش مادر گریانش اما گوشهای دیگر از جنایات ارتش میانمار را به تصویر کشیده است. تصویری تکاندهنده که رویترز از سوگواری مادر روهینگیایی برای نوزادش منتشر کرده و ذیل آن نوشته، این کودک بر اثر واژگونی قایق، حین فرار به بنگلادش کشته شده است. این تصاویر دلخراش باعث محکومیتهای گستردهای در شبکههای اجتماعی شده است. زنان و کودکان زیادی تاکنون قربانی حملات وحشیانه ارتش و دولت میانمار شدهاند. انتشار تصاویر جسدهای بدون سر، پیکرهای سوخته و آتش زدن بیش از 105 روستا اوج سبعیت ارتش و بوداییان افراطی میانمار را میرساند.
در واکنش به این جنایتها، «هلا کیاو»، رئیس شورای اروپایی روهینگیا در آنکارا گفته «آنگ سان سوچی، رهبر میانمار در حالی که ارتش این کشور به سوزاندن و آتش زدن روستاها و خانههای مسلمانان روهینگیایی در راخین ادامه میدهد، تنها نشسته و نظارهگر است». وی گفته: «سوچی نه تنها در نسلکشی مسلمانان روهینگیایی دست دارد بلکه شریک آن است.» جامعه روهینگیا زمانی که آنگ سان سوچی در حصر خانگی بود، از وی حمایت کرد. «رئیس شورای اروپایی روهینگیا در ادامه اعلام کرده که «دولت میانمار میخواهد ما را از میان بردارد. ما در شهرهای اروپایی برای آزادی آنگ سان سوچی دست به راهپیمایی زدیم چون امیدوار بودیم با روی کار آمدن او میتوانیم آزادانه فعالیت و زندگی کنیم. چون او دختر ژنرال آنگ سان، پدر استقلال میانمار است. اما آنها تصمیم گرفتهاند تا ما را در اردوگاههای کار اجباری زندانی کنند و هدف نهایی آنها از میان بردن ما و تصرف زمینها و املاک ماست.»