کیم جونگ اون: گزینه نظامی آمریکا را از روی میز ترامپ حذف خواهم کرد
رهبر کره شمالی گفته قصد دارد به «توازن قدرت» با آمریکا دست یابد تا این کشور دیگر جرأت صحبت کردن درباره گزینه نظامی را نداشته باشد.
سرویس خارجی -
«کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی، روز گذشته و در واکنش به تحریمهای اخیر شورای امنیت که با تلاشهای آمریکا تصویب شد، اعلام کرده «هدف نهایی ما رسیدن به درجهای از قدرت نظامی است که سران آمریکا جرأت صحبت کردن درباره گزینه نظامی را نداشته باشند.»
وی هفته گذشته نیز پس از پرتاپ آزمایشی موشک «هاوسونگ»۱۲ گفته بود: «کارآیی و قابلیت این موشک کاملا مورد تایید قرار گرفته و کره شمالی در چرخه تکمیل قدرت هستهای خود تقریبا به ایستگاه آخر رسیدهاست.» کره شمالی تاکنون تحت رهبری «کیم جونگ اون» چندین موشک بالستیک قدرتمند و هستهای را در جهت تسریع برنامه تسلیحاتی خود برای هدف قرار دادن آمریکا و برخی متحدانش آزمایش کرده است. روز یکشنبه (12 شهریور) کره شمالی یک بمب هیدروژنی قدرتمند را آزمایش کرد که این بمب ۵ تا ۶ برابر قویتر از بمب اتمی بود که در سپتامبر سال گذشته آزمایش شده بود و نیز چهار برابر قویتر از بمبی که در سال ۱۹۴۵ بر هیروشیما فرود آمد. به گفته مقامات کره شمالی این بمب به صورت کلاهک هیدروژنی قابل نصب بر روی موشکهای بالستیک قارهپیماست. بمب هیدروژنی بسیار قویتر از بمب اتمی عادی است و میتواند انفجاری بسیار گستردهتر از بمب اتم عادی ایجاد کند. کره شمالی بلافاصله پس از تصویب تحریمهای شورای امنیت نیز یک موشک قارهپیما با برد 3700 کیلومتر آزمایش کرد.
واکنش ترامپ
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اما روز جمعه آزمایش موشکی جدید کره شمالی را محکوم کرد و گفت که واشنگتن آماده پاسخ نظامی به این اقدام است. ترامپ که در پایگاه نظامی «جوینت اندروز» سخنرانی میکرد گفت: بعد از مشاهده توانمندیهایمان، بیش از هر زمان دیگر اطمینان خاطر داریم که گزینههای ما برای مقابله با این تهدید، هم موثر و هم کوبنده هستند. پیش از اظهارات ترامپ، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته بود آمریکا از گزینههای زیادی برای مقابله با تهدید موشکی کره شمالی برخوردار است.
واکنش شورای امنیت
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پایان نشست فوقالعاده خود در روز جمعه در بیانیهای شلیک موشک بالستیک جدید کره شمالی بر فراز ژاپن را محکوم کرد و آن را «اقدامی بسیار تحریکآمیز دانست.» شورای امنیت دراین بیانیه از کره شمالی توقف فوری این اقدامات جنجالی را خواستار شد و تاکید کرد این اقدامات نهتنها منطقه بلکه همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد را تهدید میکند. اما در این بیانیه که مورد حمایت همه اعضای شورای امنیت از جمله چین عضو دائم این شورا قرار گرفت، هیچ تهدیدی درخصوص اعمال تحریمهای بیشتر علیه پیونگیانگ وجود ندارد. از سوی دیگر «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد این اتحادیه فهرست سیاه خود را به روز میکند و قصد دارد تحریمهای مستقل دیگری را علیه پیونگیانگ اعمال کند.