براساس آمار تجارت خارجی
صادرات میعانات گازی در ۵ ماهه امسال کاهش یافت
براساس آمار تجارت خارجی در پنج ماهه امسال صادرات میعانات گازی با کاهش روبهرو بوده و ورود کالا به کشورهای امارات و ترکیه افت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، براساس جزئیات آمار تجارت خارجی میعانات گازی به عنوان اولین قلم عمده صادراتی کشور در پنج ماهه نخست سال جاری به لحاظ ارزش نسبت به دوره مشابه سال قبل با کاهش 5/39 درصدی روبهرو بوده است.
آمار تجارت غیر نفتی در این مدت نشان میدهد که همچنان خامفروشی و همچنین صادرات فرآوردههای نفتی در صدر کالاها قرار دارند به طوری که رتبه دوم صادرات به پلیاتیلنگرید فیلم با رشد 73 درصد تعلق دارد.
همچنین به ترتیب پروپان مایع شده سایر روغنهای سبک، متانول، محصولات نیمه تمام از آهن یا فولاد، سنگ آهن هماتیت، بوتان مایع شده، سایر گازهای نفتی و هیدروکربورها، اتیلن گلیکول، پلیاتیلن، سایر پلیاتیلنها، غیر نفت، اوره، محلول در آب و آهن و فولاد غیر ممزوج در رتبههای تا پانزدهم قرار دارند.
به گزارش فارس، پیشتر برخی محصولات کشاورزی مانند پسته و زعفران جزو اقلام عمده صادراتی بودند اما در آمار پنج ماهه امسال خبری از این محصولات نیست.
همچنین عمده محصولات صادراتی ایران روانه بازار به ترتیب چین، عراق، امارات، کره، هند، افغانستان، ترکیه، پاکستان، تایلند، تایوان، ژاپن، عمان، اندونزی، ترکمنستان و سوریه شده است.
طبق اطلاعات موجود صادرات به کشور امارات با حدود 15 درصد کاهش روبهرو بوده و همچنین صادرات به ترکیه منفی 58/66 درصد ثبت شده است.
علاوه براین موضوع صادرات به تایلند با 173/49 درصد و اندونزی با 329/28 درصد به لحاظ ارزش افزایش یافته است.
در همین حال هند به تلافی عدم واگذاری توسعه «فرزاد ب» از سوی ایران، واردات نفت از این کشور را ۴۲ درصد کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اکونومیک تایمز براساس آمار ردیابی کشتیها، هند در ماه آگوست روزانه 335 هزار و 400 بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرد که کمترین میزان از فوریه 2016 محسوب میشود و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 42 درصد کاهش داشته است.
آمارها نشان میدهد که میزان واردات نفت هند از ایران در ماه آگوست نسبت به ماه جولای 19/2 درصد کاهش داشته است.
هند به عنوان سومین واردکننده نفت جهان ، کاهش واردات از ایران را به تلافی تصمیم اخیر تهران به واگذاری توسعه میدان گازی «فرزاد ب» به شرکتهای روسی به جای شرکتهای هندی انجام میدهد.
آمارها حاکی از این است که واردات نفت هند در ماه آگوست در مجموع کاهش 5/3 درصدی داشته و به 4/05 میلیون بشکه در روز رسیده است.
در این ماه واردات نفت هند از آمریکای لاتین و آسیای مرکزی از جمله روسیه نسبت به سال گذشته افزایش داشته و خرید از آفریقا ثابت بوده است.
عراق همچنان به عنوان بزرگترین تأمینکننده نفت هند برای پنجمین ماه متوالی محسوب میشود، عربستان در جایگاه دوم و ونزوئلا سومین تأمینکننده نفت این کشور است. نیجریه پنجمین و ایران چهارمین تأمینکننده نفت هند محسوب میشود.