کد خبر: ۱۱۳۹۳
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
مقام بلندپایه آمریکا مدعی شد

موشک‌های بالستیک ایران نگران‌کننده است

آمریکا برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران که به ادعاهای واشنگتن تهدیدی برای کشورهای منطقه محسوب می‌شود سپر دفاع موشکی در منطقه مستقر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانک رز، یکی از معاونان وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه، هفتم اردیبهشت گفت: واشنگتن «به شدت» متوجه نگرانی کشورهای حوزه خلیج‌فارس از بابت ایران بوده و می‌خواهد به این کشورها کمک کند تا یک سپر دفاع موشکی راه‌اندازی کنند که تمامی حوزه خلیج‌فارس را پوشش دهد.
وی در حاشیه کنفرانسی درباره امور دفاعی در ابوظبی، پایتخت امارات، به خبرنگاران گفت:‌ «ما در خصوص دستیابی به معاهده‌ای موفق درباره مسئله هسته‌ای ایران خوشبین هستیم ولی این باعث نخواهد شد که نگرانی‌هایمان پیرامون سایر رفتارهای بد ایران از جمله حمایت از تروریسم و ادامه فعالیت‌های موشکی آن کمتر شود.»
فرانک رز مدعی شد:‌«مادامی که ایران برنامه موشک‌های بالستیک خود را دنبال می‌کند که می‌تواند ایالات متحده یا نیروهای اعزامی و دوستان و متحدان ما را در منطقه تهدید کند، ما با شرکای خود در امارات و همچنین سایر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای دفاع از خودشان در برابر چنین تهدیدی همکاری موثری خواهیم داشت.»
فرانک رز در عین حال گفت که اولویت ایالات متحده آمریکا در منطقه، توسعه یک سیستم دفاعی موشکی مشترک برای کشورهای عربی خلیج‌فارس است.
ایران بارها اعلام کرده است که برنامه دفاعی کشور کاملاً صلح آمیز بوده و هیچ‌گونه خطری برای کشورهای همسایه محسوب نمی‌شود و در عین حال نیز در هیچ مذاکره‌ای روی میز نخواهد بود چرا که اساساً ایران برنامه موشکی هسته‌ای ندارد و برنامه هسته‌ای کشور نیز اهداف صلح‌آمیزی را دنبال می‌کند که بارها در گزارشات آژانس به آن تصریح شده است.
در همین ارتباط ظریف روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با همتای اتریشی خود تصریح کرد: «براساس توافقات صورت گرفته، مذاکرات ایران و 5+1 به هیچ وجه هیچ موضوعی غیر از موضوع هسته‌ای را در برنمی‌گیرد و با توانمندی‌های دفاعی ایران که هسته‌ای نبوده و نخواهد بود، کاری ندارد.»
گفتنی است آمریکا همواره با برجسته کردن خطر و راهی برنامه موشکی ایران که کاملاً جنبه دفاعی دارد قراردادهای کلان نظامی را با کشورهای عرب منطقه خلیج فارس منعقد کرده است.