اخبار ویژه
تایمز اسرائیل: ایران به دروازههای ما رسیده است
یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به مغلوبه شدن جنگ سوریه و آرزوهای رژیم صهیونیستی نوشت ایران به دروازههای اسرائیل نزدیک شده است.
روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به پیروزیهای خیرهکننده محور مقاومت در عراق و سوریه مینویسد: ایران به نزدیکی دروازههای اسرائیل رسیده است. اوضاع در منطقه خاورمیانه بسیار پیچیده و در عین حال برای اسرائیل حساس شده است. اگر اوضاع تغییر نکند، اسرائیل به سوی یک رویارویی دیگر در امتداد مرزهای شمالیاش پیش خواهد رفت و این بار با جنگجویان تحت حمایت ایران درگیر خواهد شد که از موشکهای ایرانی استفاده میکنند.
از بین رفتن گروه داعش در بخشهای گستردهای از سوریه به همراه ذینفع نبودن ابرقدرتها یا بیمیلی آنها به سرنگونی بشار اسد در حال هموار کردن مسیر برای استیلای ایران بر مناطقی است که تا همین اواخر تحت کنترل گروه داعش قرار داشت.
در همین حال، به گفته مقامات نظامی اسرائیل، شمار زیادی از نیروهای حزبالله که به ایران وفادار هستند در بخشهای جنوبی لبنان و در برخی نقاط مشخص یا در پوشش حفاظت از محیطزیست، متمرکز شدهاند.
حضور این نیروها در جنوب، چه این افراد اعضای حزبالله باشند یا دیگر شبه نظامیان تحت حمایت ایران نشانه این روند است که دوره آرامشی که اسرائیل از تابستان سال 2006 از آن بهرهمند بود؛ رو به پایان است.
ایران ضمن کمک به توسعه تجهیزات نظامی و موشکی حزبالله به توافقی برای احداث یک بندر دریایی در سوریه دست یافته که به این کشور امکان دسترسی به مدیترانه را میدهد.
مقامات اسرائیل میگویند ایران در تلاش برای اتخاذ الگوی روسیه و گرفتن مجوز برای ایجاد یک بندر دریایی در طرطوس است که با تأیید پارلمان حاصل شد و در هر دادگاه بینالمللی قابل پذیرش است و تنها با توافق دو طرف میتوان این قراردادها را لغو کرد.
سرمایهگذاری ایران فراتر از احداث یک بندر دریایی صرف و یک کارخانه تولید موشک است.
تهران همچنین در اندیشه طرحهای اقتصادی مختلف از قبیل یک شبکه تلفن همراه و معدن است.
در حال حاضر، حضور ایران در سوریه به مستشاران سپاه پاسداران محدود است. اما اگر هزاران شیعهای را که در سراسر سوریه مستقر شدهاند، مدنظر بگیریم میبینیم که ایران بخشهای وسیعتری را برای خود در نظر گرفته است.
حزبالله که وفادارترین گروه شبه نظامی به ایران محسوب میشود، یک سوم از نیروهای جنگی خود را به طور دایمی در سوریه مستقر کرده است.
فاصلهگذاری قابل تأمل روحانی با اصلاحطلبان تمامیتخواه
یک سایت حامی رئیسجمهور نوشت؛ روحانی دلهره به جان اصلاحطلبان انداخته است.
نامهنیوز در تحلیلی خاطرنشان کرد: روحانی به جان اصلاحطلبان دلهره انداخته است. گویی از بعد از انتخابات 29 اردیبهشت با یک روحانی دیگر روبرو شدهاند. یک حسن روحانی آرام که در لفافه دست خود را نه فقط به سوی اصلاحطلبان که حتی به سوی اصولگرایان هم دراز کرده است، نه اینکه سکوت کرده باشد اما دیگر خبری از آن پاسخها و کنایههای تند و تیز هم نیست. روحانی آمده تا 4 سال متفاوت دیگر را در پاستور تجربه کند.
برای طیفی از اصلاحطلبان اما این حسن روحانی دلهرهآور شده است، برخی که بیپرواتر هستند حتی ابایی ندارند که بگویند روحانی در ایام انتخابات راهنمای چپ زد اما بعد از انتخابات به راست پیچید، مصداق این ادعایشان هم کابینهای است که روحانی قرار است با آنها 4 سال دوم دولتش را طی طریق کند. این طیف از اصلاحطلبان چشم طمع به کرسیهای بیشتری از پاستور دوازدهم بسته بودند اما روحانی گویی قرارشان را بر هماهنگتر کردن مردان کابینهاش گذاشته بود نه هماهنگتر شدن با اصلاحطلبان. در میانه این انتقادات اما هستند برخی اصلاحطلبان که معتقدند، انتظار داشتن برای یک دست اصلاحطلب شدن کابینه و چرخش کامل روحانی به سمت اردوگاه چپ یک خواسته حداکثری است که نه از حسن روحانی برمیآید نه فضای سیاسی کشور اقتضای چنین رویه سیاسی را به مرد مستقر در پاستور میدهد.
اما همین طیف از اصلاحطلبان هم بدون اما و اگر در کنار شیخ نایستادهاند. آنها هنوز هم بر این اعتقادند که چک سفید امضا به روحانی ندادهاند و حامی بیقید و شرط او در 4 سال دوم نخواهند بود.
برای این طیف از اصلاحطلبان، 4 سال دوم دولت روحانی یک پل گذر به انتخابات ریاستجمهوری 1400 است. بدون شک اصلاحطلبان و روحانی، 4 سال سخت را باید در کنار هم سپری کنند.
رشد 40 درصدی مستاجران در دولت یازدهم
«جمعیت مستاجرها در دولت یازدهم 40 درصد افزایش یافت.»
به گزارش نود اقتصادی دبیر انجمن انبوهسازان کشور گفت: آمارها بیانگر افزایش 40 درصدی خانوارهای مستاجر طی 5 سال گذشته است.
فرشید پورحاجت با اشاره به اینکه طبق آخرین سرشماری تعداد خانوارهای ایرانی از 5 میلیون نفر به 7 میلیون نفر افزایش یافته، گفت: طی 5 سال گذشته با افزایش 40 درصدی خانوارهای مستاجر روبهرو شدهایم که این خود باعث برهم خوردن نظم در این بازار شده است.
وی با بیان اینکه آمارها نشان میدهد خریداران وارد شده در بازار مسکن مصرفکنندگان واقعی هستند، گفت: بخش بزرگی از واحدهای تولید شده وارد بازار مصرفی شدهاند و اکنون با کاهش واحدهای اجارهای روبهرو هستیم.
وی گفت: برای کنترل این بازار باید نظارتی ازسوی اتحادیه املاک و اتاق اصناف صادر شود تا با ایجاد نظم و قانون بتوانیم مشکلات این حوزه را کنترل کنیم.
دبیر انجمن انبوهسازان کشور اظهار کرد: نباید نرخ اجاره ازسوی املاکیها تعیین شود، زیرا این امر موجب بوجود آمدن بینظمی در این حوزه میشود.
دولت شعار رفع فقر را میدهد اما آن را تشدید میکند
یک کارشناس اقتصادی اصلاحطلب گفت نظام تصمیمگیری دولت علیل و ناتوان است و متاسفانه با سیاستهای دولت دوازدهم، نه تنها فقر مطلق ریشهکن نمیشود بلکه گستردهتر و عمیقتر هم خواهد شد.
حسین راغفر در گفتوگو با فرارو و درخصوص اظهارات اخیر وزیر تعاون و کار مبنی بر ریشهکن کردن فقر مطلق طی دوسال آینده گفت: شاید بهتر باشد آقای وزیر ابتدا به این سؤال پاسخ دهند که آیا این ادعا در چارچوب علمی است یا کلا در یک فضای دیگر ایشان زندگی میکنند؟ ضمن اینکه وقتی رئیسجمهور هم گفتند که میخواهند طی 4سال فقر مطلق را ریشهکن کنیم، من معتقد بودم این با واقعیتهای اقتصادی همخوانی ندارد.
وی افزود: آمارهای دولت میگوید جمعیت زیادی در کشور مسکن مناسبی ندارند و این تعداد طبق آمار وزیر مسکن حدود 15 میلیون نفر هستند که در مناطق آسیبپذیر زندگی میکنند. خب چگونه میخواهند طی 4سال برای این 15میلیون نفر مسکن مناسب تامین شود؟ ضمن اینکه تا امروز حتی یک برنامه جامع و کاربردی هم از سوی دولت ارائه نشده است که چنین اقدامی را چگونه میخواهند انجام دهند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: من معتقدم که ادعای دولت بسیار بزرگ است و به هیچ وجهی امکانپذیر نیست که چه در چهار سال و چه حتی بیشتر بتوانند، با تعاریفی که در منابع علمی وجود دارد، فقر مطلق را ریشهکن کنند. اما حداقل انتظار ما و مردم این است که اشکال عریان بیعدالتی را که خودش را در مصیبتهای تاسفآور گروههایی از جامعه نشان میدهند، به حداقل برسانند.
راغفر گفت: به نظر من آقایانی که درباره ریشهکن کردن فقر مطلق طی دو یا حتی چهار سال صحبت میکنند اصلا توجیه نیستند و تصور درست و منطقی از این ماجرا ندارند و مسئله را اصلا نشناختند.
راغفر اظهار کرد: آقای معاون وزیر صنعت اعلام کرد که هزار میلیارد تومان جریمه دیون معوقه خام فروشها که اصلا اینها غارتگران معادن و منابع هستند، بخشیده شده است. اما واقعا بر اساس چه منطقی و مجوزی چنین تصمیمی میگیرند؟ یا هزاران میلیارد دیگر که بخشودگی شرکتهای نفتی و پتروشیمی هم از همین دست اقدامات است. اینها مسئول فقر و فلاکتی هستند که کشور را فراگرفته است. واقعیت این است که به نظر من نظام تصمیمگیری ما علیل و ناتوان از حل مسئله فقر است و متاسفانه باید بگویم که فقر مطلق نه تنها ریشهکن نخواهد شد بلکه با سیاستهای دولت دوازدهم گستردهتر و عمیقتر خواهد شد.
راغفرگفت: سیاستهایی که در جهت جبران نابرابریهای اجتماعی باشد یکی از ضرورتهای حال حاضر اقتصاد است و بهترین راه آن، اشتغالآفرینی برای افراد است. باید قبول کرد که بهترین روش رفع فقر در کشور فراهم آوردن فرصت شغلی برای افراد یک جامعه است.
آتلانتیک: آمریکا با نقض برجام پیام بدی به دیگر کشورها داد
یک رسانه آمریکایی نوشت بدعهدی آمریکا در توافق با ایران، عبرتی نامطلوب را به کره شمالی میآموزد.
تارنمای آتلانتیک با طرح این پرسش که آتلانتیک در مطالبی با عنوان «توافق هستهای ایران چه چیزی میتواند به آمریکا درباره کره شمالی بیاموزد»، نوشت: «سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز سهشنبه در سخنانی درباره توافق هستهای به گونهای سخن گفت که به نظر میرسید واشنگتن قصد بیاعتبار ساختن آن را دارد.
دولت ترامپ در حالی برای یافتن راه حلی برای تهدید فزاینده هستهای کره شمالی تلاش میکند که آشکارا به خروج از توافق هستهای با ایران اشاره میکند، به رغم اینکه ناظران مستقل بارها تأیید کردهاند که ایران به تعهداتش پایبند بوده است.
این نوع از اعتبار ممکن است تعیین کند که آیا بحران شبه جزیره کره به صورت مسالمتآمیز حل خواهد شد یا نه؟ سران کره شمالی نظارهگر سرنوشت توافق هستهای ایران خواهند بود و این توافق در هر مرحله آزمونی برای اعتبار آمریکا خواهد بود.
کشورهایی میتوانند برنامههای خود را از طریق مجراهای دیپلماتیک بهتر پیش ببرند که سابقه پایبندی به تعهداتی داشته باشند که از این مجراها به آنها متعهد شدهاند.
کشوری که وارد توافقهای بینالمللی میشود، باید توانایی و اراده برای پایبندی به اجرای تعهداتش را نشان دهد و در غیر این صورت دعوت آنان به پای میز مذاکره سودی نخواهد داشت.
اگر قرار باشد آمریکا به عنوان کشوری قابل اعتماد در صحنه دیپلماتیک در نظر گرفته نشود، کشورهای دیگر چه انگیزهای برای مذاکره و موافقت برای تغییر رفتار خود خواهند داشت؟
آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نهاد ناظر بر فعالیتهای هستهای سازمان ملل متحد، در تابستان پایبندی ایران را به توافق هستهای برای هشتمین بار از هنگام شروع اجرای آن در کمتر از 2 سال پیش تأیید کرد.
آمریکا باید انگیزههای اقتصادی به کره شمالی بدهد اما مقامهای ایالات متحده در ارتباط با ایران نه تنها فقدان تعهد را نشان دادهاند، بلکه تلاشهای پنهانی برای نابود کردن این توافق و انداختن گناه و تقصیر آن را به گردن گرفتهاند.
برخی مقامهای کاخ سفید به عنوان بخشی از این تلاشها گفتهاند که در پی اعمال مجدد تحریمهای لغو شده براساس توافق هستهای به بهانههای مختلف برخواهند آمد مانند فعالیتهای موشکی ایران که تحت پوشش این توافق قرار ندارد.
تلاشهای دولت ترامپ برای تضعیف این توافق به اعتبار ایالات متحده صدمه میزند و موجب محدود شدن تلاشهای این کشور برای مهار کردن جاهطلبیهای هستهای کره شمالی و همچنین موارد بالقوه آتی از بدرفتاری هستهای مانند ایران خواهد شد.
یادآور میشود اخیراً آنجلا مرکل صدراعظم آلمان گفته بود توافق هستهای میان ایران و 5 قدرت جهانی، میتواند به عنوان الگویی برای کمک به حل بحران با کره شمالی مورد استفاده قرار گیرد.