مدیر حوزههای علمیه:
عدم ورود حوزه به عرصه علوم انسانی خسارتبار است
مدیر حوزههای علمیه گفت: وظیفه خود میدانیم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی ورود پیدا کنیم و همیشه تأکید داشته ایم که طلبه باید با فلسفه علوم انسانی با نگاه اسلامی آشنا شود.
به گزارش رسا، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 97-96 موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که در سالن اجتماعات این مؤسسه برگزار شد، با تقدیر از دستاوردهای مؤسسه امام خمینی(ره)، ابراز داشت: آیتالله مصباح یزدی ازپیشاهنگهای تحول در حوزههای علمیه هستند و نام وی در کنار نامهای استادان بزرگ حوزه علمیه ثبت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر یک روز طلبه با وجود اینکه برای رشد معرفتی و علمی خود گام برمیدارد اما در مباحث اخلاقی و روحی درجا میزند از تراز حوزوی بودن فاصله گرفته است زیرا تراز حوزوی بودن گره خوردن اندیشه و علم با اخلاق، تربیت و تهذیب است به همین علت در سبد زندگی روحانیان عبادت به معنای خاص باید جایگاه بزرگ و جدی داشته باشد که آن هم باید در مسیر عبودیت به معنای عام قرار گیرد و حوزوی شدن نیازمند است، که تمام ساحتهای زندگی طلاب در سایه چتر عبودیت خداوند قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همانگونه که برای پیشرفت علمی خود برنامهریزی داریم، برای پیشرفت اخلاقی نیز باید برنامه داشت.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را از پیشگامان پرداختن به علوم انسانی از منظر اسلام دانست و ابراز داشت: از آغاز شکلگیری علوم انسانی و اجتماعی دیدگاههای مختلفی از جمله اینکه مقوله علوم انسانی خارج از وظیفه حوزه علمیه است وجود داشته است.
مدیر حوزههای علمیه تأکید کرد: دیدگاه ورود نکردن حوزه علمیه به حوزه علوم انسانی و اجتماعیاشتباه است زیرا در این صورت حوزه علمیه ضربه خواهد خورد و نمیتواند متناسب با زمان حرکت کند و وظایف خود را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در جریان علوم انسانی و اجتماعی غربی اشکالات مختلفی مشاهده میشود، تصریح کرد: وظیفه خود میدانیم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی ورود پیدا کنیم و همیشه تأکید داشتهایم که طلبه باید با فلسفه علوم انسانی با نگاه اسلامی آشنا شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در برخی از بخشهای علوم انسانی اختلاف آرا وجود دارد، اظهار داشت: مبادی و پیش فرضهای علوم انسانی از مواردی است که اختلاف آرا در آنها مشاهده میشود و طلاب باید از بزرگان خود بیاموزند که ساختار علوم انسانی و اجتماعی امروزه در مبادی و پیش فرضها نیازمند بازنگری است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: از دوستانی که دارای استعداد ویژهای هستند، تقاضا دارم به سمت قلههای علوم انسانی حرکت کنند و شاید چنین موردی از تکلیف عینی آنها محسوب شود.
اخلاص؛
شرط موفقیت در آتش به اختیار
آیتالله مصباح یزدی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: باید خدا را شکر کرد که از میان میلیاردها انسان، مسلمانان شیعه انقلابی، راه درست را پیدا کردهاند و خدا را شاکریم که ما جزء این گروه هستیم؛ حال ما چه مسئولیتی داریم و چگونه باید عمل کرد؟ نسبت به خود، خانواده، شهر، کشور و دنیا در مقابل جهال سفیه شیطان که پرده از روی سفاهت خود برداشتهاند چه باید کرد؟ به ویژه در زمانی که خداوند به دست یک مرد خدا به ما عزت داده است پس از ذلتی که ارزش ما را از سگ آمریکاییها کمتر میدانستند، حال ما در مقابل این نعمت چگونه باید شکر خدا را به جا آوریم، این خود نیاز به تعمق و تفکر بیشتر دارد و باید قدردان نعمت این انقلاب باشیم.
وی افزود: خداوند در قرآنکریم قوم بنیاسرائیل را به عنوان افرادی که قدر عزت را ندانستند مثال میزند تا هشداری برای ما باشد که به خاطر عزتی به ما داده است مغرور نشویم و اگر قدر آن را ندانیم این نعمت برای همیشه نخواهد ماند.
آیتالله مصباح یزدی تصریح کرد: اگر بخواهیم در این زمانه جزء کسانی که اسباب غضب خدا را فراهم میکنند نباشیم، باید امر رهبر معظم انقلاب در زمینه آتش به اختیار در عرصه فرهنگی را جدی گرفت که لباس روحانیت و زبان و هدف ما بیانکننده است که کار ما فرهنگی است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خطاب به طلاب، گفت: عزیزان من باید بدانید چه کاره هستید و خدا و امام زمان(عج) از شیعیانش چه انتظاری دارند و کمر همت خود را ببندید و به اندازه توان وظیفه خود را انجام دهید و حتی به اندازه یک دهم توان به وظیفه خود عمل کنید.
وی ادامه داد: برخی به راحتی میگویند نمیتوانیم که در این صورت از ما جواب میخواهند و نشان میدهند که امام خمینی(ره) چنین کاری انجام داد در حالی که هیچگونه امکاناتی نداشت و تنها سرمایه او خلوص بود؛ بنابراین توان خود را بسنجید و در راهی که خدا از ما خواسته است بهکار گیرید که شرط موفقیت در این آتش به اختیار، اخلاص است.