kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۵۳۷
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷
رئیس انجمن شرکت‌های ساختمانی:

با حرف زدن نمی‌توان در بخش مسکن رونق ایجاد کرد

رئیس‌انجمن شرکت‌های ساختمانی درباره ادعای بازگشت رونق مسکن در نیمه دوم سال جاری در پی کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی، گفت: برخی می‌خواهند با «حرف زدن» رونق ایجاد کنند!

 

به گزارش مهر، در حالی که رئیس‌اتحادیه مشاوران املاک در گفت وگو با رسانه‌ها از افزایش خرید و فروش و همچنین ساخت و ساز واحدهای مسکونی به خصوص واحدهای کوچک و مصرفی در نیمه نخست امسال خبر داده است، کارشناسان و سازندگان همچنان بر ادامه رکود بازار مسکن تأکید دارند.از سوی دیگر رئیس ‌اتحادیه مشاوران املاک از عدم افزایش قیمت مسکن بیش از تورم کشور خبر داده است. این در حالی است که یک کارشناس مسکن، آمار ارائه شده در خصوص افزایش حداکثر ۱۰ درصدی نرخ مسکن در تهران را صرفا به صورت «میانگین» افزایش قیمت در پایتخت عنوان می‌کند.
با این حال اتحادیه مشاوران املاک اصل تورم در بازار مسکن همراه با ادامه رکود را پذیرفته است که نشان دهنده وجود رکود تورمی در این بخش است.
در همین راستا، رئیس ‌انجمن شرکت‌های ساختمانی درباره تغییر در شرایط اقتصادی بخش مسکن و بازگشت رونق به ساخت و ساز در این عرصه اظهار داشت: با توجه به اینکه فعالیت‌های عمرانی است که ‌اشتغال ایجاد می‌کند و ‌اشتغال می‌تواند به قدرت خرید مسکن مردم کمک کند و همچنین از آنجایی که فعالیت‌های عمرانی در سراسر کشور دچار خواب سنگینی شده و رکود در ساخت و ساز ادامه دارد، به همین دلیل شرایط خاصی برای بازگشت رونق به بازار مسکن ایجاد نشده و همچنان روال کند ساخت و ساز و خرید و فروش مسکن ادامه دارد.
منوچهر ملکیانی فرد با ‌اشاره به اظهارات برخی فعالان صنفی بخش مسکن که همواره در گفت‌وگو با رسانه‌ها از افزایش خرید و فروش در نیمه نخست امسال و احتمال بازگشت رونق مسکن در نیمه دوم سال جاری در پی کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی دم می‌زنند، گفت: برخی می‌خواهند با «حرف زدن» رونق ایجاد کنند اگرچه پیش‌بینی‌هایی می‌شد که با کاهش نرخ سود سپرده‌ها، منابع مالی سرگردان به سمت مسکن هدایت شود، اما این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: زمینه برای رونق بخش مسکن فراهم نیست.
همچنین مجیدرضا محمدی، کارشناس اقتصاد مسکن درباره افزایش قیمت مسکن همگام با تورم گفت: آماری که وزارت راه و شهرسازی و اتحادیه مشاوران املاک از افزایش حداکثر ۱۰ درصدی و همگان با تورم کشور در بخش مسکن ارائه می‌دهند، به صورت میانگین است؛ به‌گونه‌ای که برآیند فاصله بسیار زیاد تغییرات قیمت در نقاط مختلف پایتخت، نهایتا افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهند.
وی افزود: به دلیل سیاست‌های غلط مسکن در برخی نقاط پایتخت نه تنها با افزایش قیمت مواجه نبودیم، بلکه مالکان حاضرند تا برای فروش رفتن واحد خود آن را پایین‌تر از نرخ بازار به فروش برسانند؛ از سوی دیگر در برخی نقاط دیگر تهران مانند گیشا که در یکی دو سال اخیر با استقبال فراوان متقاضیان خرید مواجه شده، ناگهان قیمت مسکن از متری ۸ تا ۱۰ میلیون تومان به متری ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان رسیده است که عملا افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.
این کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: اگر در سه تا چهار سال گذشته بخش مسکن در رکود دست و پا می‌زد، امسال نه تنها این رکود از بین نرفت، بلکه دچار رکود تورمی در این بخش نیز شده‌ایم که خروج از این وضعیت بسیار مشکل است.