رئیساتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی:
مصرف شیر برگشتی کارخانهها در واحدهای سنتی لبنی صحت ندارد
رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی تاکید کرد: استفاده از شیر با بار میکروبی بالا در واحدهای سنتی لبنی صحت ندارد.
علی رجبی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با وجود آنکه رئیسسابق سازمان غذا و دارو اظهاراتی مبنی بر مصرف شیر برگشتی کارخانهها در واحدهای سنتی را مطرح کرد، منتظر ارائه اسناد مستند در این زمینه هستیم.
وی افزود: تاکنون در هیچ یک از واحدهای سنتی، شیر برگشتی کارخانهها مورد استفاده قرار نگرفته است که در صورت ارائه اسناد و مدارک مستند با واحدهای متخلف برخورد خواهیم کرد.
به گفته رجبی در واحدهای سنتی مصرف شیر با بار میکروبی بالا و بیکیفیت شایعهای بیش نیست.
مدیرعامل سابق اتحادیه تعاونیهای لبنی گفت: طی سالهای اخیر کاهش قدرت خرید مردم موجب شد که آنها به سمت مصرف لبنیات سنتی روی آورند.محمدرضا اسماعیلی هم افزود: علی رغم آنکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته، مصرف لبنیات سنتی ممنوع اعلام شده، اما در کشور ما واحدهای سنتی رشد قارچ گونهای داشتهاند.
وی تصریح کرد: در کارخانههای لبنی پس از انجام آزمایشهای لازم و مطابقت آن با استانداردها در صورت ایراد، شیر از گردونه تولید خارج میشود در حالیکه این امر در مورد لبنیات سنتی صورت نمیگیرد.
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی هم با اشاره به اینکه ایراداتی به لبنیات سنتی مطرح است، اظهار کرد: تولیدکنندگان لبنیات غیر صنعتی نیز باید اقدام به مصرف شیر پاستوریزه کنند تا تمامی ابهامها در زمینه مصرف لبنیات سنتی برطرف گردد.وی افزود: انجمن صنایع لبنی از مسئولان امر تقاضا دارد که ورود شیر خام دامداریها به واحدهای لبنیات سنتی را ممنوع اعلام کند و سپس لبنیات سنتی مشمول استانداردهای اجباری فرآوری لبنی گردد.
باکری ادامه داد: تولیدکنندگان لبنیات سنتی مکلف به دریافت مهر استاندارد برای تمامی محصولات خود از سازمان ملی استاندارد هستند تا خطرهایی از این حیث آحاد جامعه را تهدید نکند.
دبیرانجمن صنایع لبنی در پاسخ به این سؤال که اظهاراتی مبنی بر مصرف شیر برگشتی کارخانهها در واحدهای سنتی مطرح است، تصریح کرد: از آنجا که نظارتی بر این واحدها وجود ندارد، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد از این رو ممنوعیت استفاده از شیر خام امری ضروری است.
ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه در واحدهای سنتی
محمد رضا گنجی مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی نیز گفت: تمامی واحدهای سنتی برای دریافت مجوز ملزم به مصرف شیر پاستوریزه هستند تا مردم نسبت به مصرف این محصولات اطمینان خاطر داشته باشند.
وی افزود: از آنجا که لبنیات سنتی مشتریان خاص خود را دارد، سازمان غذا و دارو بافرهنگ سازی میتواند مردم را به خرید کالای سالم ترغیب کند.
گنجی تصریح کرد: علی رغم برخی شنیدهها از مصرف شیر برگشتی کارخانهها در واحدهای سنتی این امر را با قاطعیت تمام نمیتوان تایید کرد.