kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۵۳۰
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶
خبرگزاری حامی دولت به نقل از یک اقتصاددان:

دولت از اعلام آمارهای خوشبینانه به مردم خودداری کند

یک اقتصاددان گفت: دولت بهتر است از اعلام آمارهای خوشبینانه به مردم در زمینه رشد اقتصادی و تورم جداً خودداری کند تا سرمایه اجتماعی دچار خدشه نشود.


علی‌اکبر نیکواقبال در گفت‌وگو با ایسنا درباره رشد هفت درصدی اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران برای فصل بهار اظهار کرد: اگر نگاهی به وضعیت سایر کشورها بیندازیم که رکود را تجربه کرده‌اند، متوجه می‌شویم که در آن کشورها نیز برای خروج از رکود چندین سال زمان صرف شد. در نتیجه در ایران نیز چنین وضعیتی وجود دارد و ما نگران این هستیم که دولت از طریق آرایش کردن ارقام، آمارها را به‌گونه‌ای دیگر جلوه داده و منجر به مخدوش شدن سرمایه اجتماعی نظام آماری کشور شوند.
وی با بیان اینکه بخش‌های مهمی مانند ماشین‌سازی و ساختمان‌سازی هنوز رشد نکرده‌اند ادامه داد: فقط رشد سه یا چهار درصدی بخش کشاورزی قابل قبول است. اگر دولت مدعی است که رشد اقتصادی هفت درصد شده، باید جزئیات آمارها را ارائه کند و باید شاهد بالا رفتن میزان اشتغال در کشور باشیم اما چنین چیزی فعلاً محقق شدنی نیست.این اقتصاددان با توصیه دولت برای فهم واقعیت زندگی مردم گفت: برای فهم برخی آمارها نیاز به این ندارید که کارشناس باشید تا بفهمید که اوضاع از چه قرار است خانواده‌ای که برای اقلام مصرفی خود به فروشگاه می‌رود، می‌تواند تورم را تشخیص بدهد و آنچه در بازار جریان دارد تا حدودی بیانگر وضعیت رشد اقتصادی است. بنابراین ارائه آمارهای غیرواقعی باعث نمی‌شود که عملکرد دولت از آنچه هست بهتر دیده شود بلکه فقط اعتماد مردم را مخدوش می‌کند.
نیکو اقبال با بیان اینکه وضعیت رشد اقتصادی در ایران هنوز چنان نیست که مراجع بین‌المللی به آن اعتماد کنند، تصریح کرد: می‌بینیم که بانک جهانی هنوز اقدام به دادن وام به ایران نکرده چرا که هنوز از بازگشت پول خود مطمئن نیست و راهکار دولت هم باید این باشد که با برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسی شده مسیر پیشرفت و توسعه را پیگیری کند نه اینکه سعی کند خوش‌بینی ایجاد کند. توصیه کارشناسی به دولت این است که به آمارها دست نزند چون ایجاد خوش‌بینی مشکلی را از اقتصاد ما حل نمی‌کند. دولت باید تلاش کند مراکز آماری کار خود را بکنند و آمار صحیح ارائه دهند و خود نیز با برخورد جدی‌تر با مسائل اقتصادی مسیر بهبود شاخص‌ها را پی‌ بگیرند.