از سوی ترامپ صورت گرفت
زلزله سیاسی در آمریکا این بار با لغو طرح مهاجرتی «داکا»
لغو قانونی مهاجرتی «داکا» تازهترین اقدام غافلگیرکننده ترامپ است که جنجال بزرگ سیاسی را در این کشور به راه انداخته است.
سرویس خارجی-
ترامپ در زمان تبلیغات ریاست جمهوری وعدههای زیادی داده بود که یکی از آنها توقف اجرای طرح مهاجرتی «داکا» بود.
طرح «داکا»، در سال ۲۰۱۲ و در دولت باراک اوباما پیشنهاد شد و به اجرا در آمد. «داکا» برنامهای است که بر اساس آن نوجوانان و کودکانی که بهصورت غیرقانونی با والدین خود پا به آمریکا گذاشتهاند. اجازه کار و زندگی پیدا میکنند. بر پایه طرح «داکا» فرزندان مهاجران غیرقانونی میتوانند از کار در بازار سیاه و مخفی شدن نجات پیدا کرده و در دانشگاه ثبت نام کنند و یا درخواست گواهینامه رانندگی کنند و از همه مهمتر اجازه کار در خاک آمریکا را داشته باشند.
این طرح تنها شامل افرادی میشد که پیش از شانزده سالگی به همراه پدر و مادرانشان وارد آمریکا شده بودند. گزارشها نشان میدهد که برنامه «داکا» تا پایان مارس (فرودین 96) سال ۲۰۱۷ حدود ۸۸۶ هزار مهاجر را تحت پوشش قرارداده است.
بیشتر این مهاجران مکزیکی هستند اما جوانان دیگری از کشورهای السالوادور، گواتمالا و هندوراس نیز در این فهرست بلندبالا قرار میگیرند که اغلب آنها از طریق زمینی و غیرقانونی تنها و یا به والدین خود وارد خاک آمریکا شدهاند.
اما ترامپ روز سه شنبه دستور توقف اجرای این طرح را صادر کرد و بلافاصله نیز توپ را در زمین کنگره انداخت و گفت: رسیدگی به این مخمصه که چه کسی از آنها قرار است اخراج شود به کنگره مربوط است و نه به او و کنگره نیز 6 ماه وقت دارد که به این موضوع رسیدگی کند.
تهدید زندگی 800 هزار نفر
پیش از لغو این قانون توسط ترامپ، ثروتمندترین شرکتها و کمپانیهای آمریکایی از جمله گوگل و فیسبوک با انتشار نامهای از دولت ترامپ خواسته بودند تا اجرای این «طرح موفق» را متوقف نکند. لغو قانون «داکا» زندگی 800 هزار مهاجری را که در خاک آمریکا کار میکنند و تشکیل خانواده دادهاند تهدید میکند. با این حال معلوم نیست روند اخراج این مهاجران از چه زمانی اجرایی و آغاز خواهد شد.نتایج تازهترین نظرسنجی نشان میدهد که بیشتر آمریکایی با تصمیم دولت در توقف طرح «داکا» مخالف هستند.
آغاز تظاهرات و اعتصاب
اما با اعلام لغو این قانون از سوی ترامپ هزاران آمریکایی در نیویورک دست به تجمع اعتراضی گسترده زدند. در این اعتراضات دستکم ۱۳ تن از جمله یک عضو شورای نیویورک بازداشت شدند و به جز آن، ۳۴ تن دیگر هم ساعاتی پیش از آن مقابل برج ترامپ در همین شهر دستگیر شدند.
برخی از بازداشتیها کسانی هستند که قانون «داکا» شامل حال آنها هم میشد. بر اساس این گزارش دانشجویان مهاجری هم که از طرح دولت اوباما برای تحصیل و کار در آمریکا استفاده میکردند، علیه تصمیم دولت ترامپ برای لغو این مجوزها دست به کار شدهاند. تظاهرات مشابه دیگری نیز در شهرهایی همچون سالتلیکسیتی، دنور، لسآنجلس، پورتلند، واشنگتن، نیوجرسی و شیکاگو برگزار شده است. همچنین دانشجویان در چندین شهر از جمله «فینیکس» و «آلبوکرک» در اعتراض به این تصمیم از شرکت در کلاسهای درس خودداری و تجمعاتی اعتراضی برپا کردند.