خشکسالی به دریاچه عباس آباد مازندران رسید
دریاچه طبیعی بزرگترین باغ ایرانی درمنطقه عباس آباد درشرق مازندران که از جاذبههای مهم گردشگری کشور به حساب میآید به دلیل کاهش میزان بارندگی و برداشت بیرویه آب برای کشاورزی به طور کامل خشک شد.
درحالی دریاچه طبیعی بزرگترین باغ تاریخی ایران به وسعت 10 هکتار که در دوره صفویه احداث شد به خشکی رفته که این مجموع تاریخی در زمره آثار تاریخی و فرهنگی ایران به ثبت سازمان میراث فرهنگی ایران و یونسکو رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران ضمن تایید خشک شدن دریاچه طبیعی و سد عباس آباد درشرق استان دلیل این خشکی را کاهش میزان بارندگی، کاهش دبی آب ورودی رودخانههای فصلی و برداشت آب برای کشاورزی اعلام کرد.
محمد ابراهیمی یخکشی تامین آب کشاورزان پایین دست دریاچه طبیعی عباس آباد از سایر منابع آبی را راهکاری ماندگار برای احیاء این دریاچه طبیعی و منطقه گردشگری دانست.
وی گفت که در سال جاری میزان بارندگی در شرق مازندران حدود 50 درصد کاهش یافت و میزان آب ورودی به دریاچه طبیعی عباس آباد حدود 60 درصد با کاهش رو برو شد و برداشت آب از این منابع برای کشاورزی باعث خشک شدن آن شده است.
وی اضافه کرد : با آبگیری سد گلورد از سالهای آینده آب مورد نیاز برای کشاورزان پایین دست منطقه تاریخی و گردشگری عباسآباد بهشهر ازسد تامین میشود و با شروع بارشهای پاییزی و زمستانی بار دیگر این دریاچه و سد عباس آباد پرآب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران اظهارداشت : اگر از آب دریاچه برای کشاورزی برداشت نشود، ماندگار خواهد ماند و خشکی نیز تاثیر زیادی نمیتواند بر آن داشته باشد.
مدیرکل محیط زیست مازندران خشک شدن این دریاچه را باعث آسیب زیست محیطی به منطقه به خصوص درختان جنگلی اطراف، جانوران و پرندگان تغذیهکننده از آن دانست.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی گفت که همچنین باید در آینده نزدیک شاهد خشک شدن چشمههای پایین دست به عنوان آبشخور پرندگان و جانداران باشیم.
وی اضافه کرد: برای کاهش آسیبهای زیستمحیطی ناشی از خشک شدن دریاچه عباس آباد در شهرستان بهشهر باید برای احیاء آن چاره اندیشی شود.