نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
شهادت را نباید سیاسی کرد اما همت و باکری اصلاحطلب بودند!
سرویس سیاسی-
تغییرات اساسی در ساختار مدیریتی در دانشگاه آزاد و عزل یا برخورد با برخی مدیران و اساتیدی که دانشگاه آزاد را در یک دهه اخیر به سمت ایدئولوژی زدایی و سکولاریزاسیون سوق داده و حتی آن را به اتاق فکر طراحی توطئه تبدیل کرده بودند، به قدری برای اصلاحطلبان گران آمده که رسانههای زنجیرهای این جریان همچنان به فضا سازی و عملیات گسترده روانی علیه تغییرات صورت گرفته در این دانشگاه مشغولند.
روزنامه زنجیرهای بهار در یادداشتی به عنوان «آرزوی دانشگاه آزاد، خاطره احمدینژاد!» نوشت: «بسیاری در ابتدای آغاز به کار ولایتی در دانشگاه آزاد برای توصیف اقدامات او از تعبیر «هاشمی زدایی» استفاده میکردند و معتقد بودند که ولایتی میخواهد تمامی مدیران زمان هاشمی را برکنار کند. حال و با گذشت زمان شاهد آن هستیم که علاوه بر «هاشمی زدایی» اکنون دیگر شاهد احیای تفکرات تندروانهای هستیم... حال و در چنین شرایطی وزارت علوم دولت اعتدال چه وظیفهای بر دوش دارد و باید در برابر مدیریت تندروانه حاکم بر دانشگاه آزاد چه عکسالعملی از خود نشان دهد؟... این طور به نظر میآید که وزارت علوم نباید هیچگونه مماشاتی در برخورد با رفتارهای سلیقهای حاکم بر این دانشگاه را به خرج دهد...»
چنین واکنشهایی طبیعی مینماید وقتی مجموعه عظیم دانشگاهی، فرهنگی و از همه مهمتر مالی، به نام دانشگاه آزاد، که دست کم در 12 سال گذشته به طور مطلق در اختیار اصلاحطلبان و طیف فکری جریانی خاص بود، از چنگ ایشان آزاد میشود. حتی طبق گزارشهای موثق، دانشگاه آزاد در مقطع فتنه 88، به یکی از ستادهای تحرکات فتنه (با محوریت مهدی هاشمی) تبدیل شده بود، حالا کسانی بابت جمع شدن حلقههای قدرت، ثروت و نفوذ وابسته به جریانهای خاص و از دست دادن این «دژ» مهم، ناراحت و عصبانی شدهاند. اما از همه جالبتر این است که این جماعت از «رفتارهای سلیقهای حاکم بر این دانشگاه» سخن میگویند!
همت و باکری اصلاحطلب بودند!
بسیاری از افراد شاخص جریان موسوم به اصلاحطلبی کسانی هستند که به افراط و تندروی در دهه60 معروف بودند و اکنون نیز دچار تفریط شدهاند. این جماعت در آن روزگار به نسبت با خویش نیروهای انقلابی را گاهی سازشکار میخوانند و اکنون نیز که دچار تفریط هستند نیروهای انقلابی را در قیاس با خود دچار افراط میبینند.
سعید حجاریان در مصاحبهای که دیروز روزنامه اعتماد بخشهایی از آن را منتشر کرد در این باره گفت: «من منكر خطاهاي چپهاي خطامامي در زمان حيات امام نيستم. اما چپهاي قديم يا اصلاحطلبان امروز بعدها تلاش كردند خطاي خود را اصلاح كنند!»
اما نکته جالبتر مصادره افراد و شخصیتهای محبوب جامعه به نفع جریان موسوم به اصلاحطلبی است. کار به آنجا رسیده که یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب (جلایی پور) در مصاحبه با اعتماد شهیدان همت و باکری را اصلاحطلب معرفی میکند؛ حال آنکه در زمان شهادت این بزرگواران اصلا نامی از این جریان نبود: «جريان اصلاحطلبي كه در اين ٢٠ سال شاهدش بوديم تبارش از انقلاب اسلامي و مقاومت در زمان جنگ شروع ميشود. شخصيتهاي بارزي مانند آقاي موسوي، همتها و باكريها از اين تبار بودند! تبار اصلاحطلبان به دوره سازندگي بازميگردد.»
در این رابطه شایان ذکر است که جماعت مدعی اصلاحطلبی همواره این شعار را مطرح کردهاند که نباید شهادت و شهید را سیاسی کرد اما عملکرد این جماعت نشان میدهد که رویه و رفتارشان چیز دیگری است.
وعدههایی که عملی نشد
عکس یک روزنامه مردم سالاری در شماره دیروز به تجمع آرام کسبه ساختمان پلاسکو اختصاص یافته بود که نسبت به عملی نشدن وعدهها اعتراض داشتند. در این گزارش آمده بود: «زمانی که هنوز پلاسکو در دل آتش میسوخت بازار وعدهها داغ بود. دوم بهمن ماه بود که ولیالله سیف از تصمیم شبکه بانکی برای اعطای تسهیلاتی به اصناف مشغول در این ساختمان خبر داده و عنوان کرده که این وام با سود ۱۸ درصد پرداخت میشود.»
این گزارش در ادامه افزوده است: «همچنین وزير تعاون، همان روزهاي اول از وام صدميليوني با سود چهار درصد خبر داد که به سرعت به دست کسبه آسيبديده پلاسکو خواهد رسيد. رئيس سازمان تأمين اجتماعي ميگفت؛ به همه اعم از کارگر و کارفرما، بيمهشده و بيمهنشده، حداقل چهار ماه بيمه بيکاري ميدهد. دبيرکل کانون بانکها و مؤسسات اعتباري ميگفت به کسبه پلاسکو وام 300 ميليوني تعلق ميگيرد تا گوشهاي از خسارتي که ديدهاند، جبران شود و بتوانند دوباره سر پا بایستند. اما این روزها کسبه همچنان ناراضی و بلاتکلیف هستند.»
شیطنت روزنامه زنجیرهای!
اما در بخشی از این گزارش به موضوع علت آتش سوزی در ساختمان پلاسکو پرداخته شده است: «پس از حادثه پلاسکو مردم در شبکههای اجتماعی عکس آتش نشانان و ساختمان پلاسکو را انتشار میدادند و خواهان مشخص شدن علت این حادثه بودند. اما حالا وضع فرق کرده است و مردم انگار آنها را فراموش کردهاند!»
بیان این نکته که روزگاری مردم خواهان پیگیری علت آتش سوزی ساختمان پلاسکو بودند و حالا انگار آن را فراموش کردهاند در حالی از جانب این روزنامه زنجیرهای بیان شده است که گزارشهای هیئتی از متخصصان غیردولتی در این رابطه در نیمه فروردین ماه سال جاری منتشر شد.
خبرگزاری ایلنا در 16فروردین1396 گزارش داد: «در بیانیه «هیئت ویژه گزارش ملّی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» آمده است: برای اولین بار تلاشی گسترده برای بررسی حادثه و علل آن توسط یک گروه متخصص و غیردولتی که میتواند داعیه بیطرفی داشته باشد صورت گرفته است که حاصل جلسات متعدد و پیگیریهای شبانهروزی در ۶ کمیته تخصصی است.»
بر اساس چکیده گزارش این کمیته که آن را در جلسهای متشکل از مقامات دولتی از جمله رئیسجمهور و برخی مقامات قضایی و... قرائت کرد؛ «علت آتش سوزی، در حدی که جمع آوری اطلاعات برای هیئت امکانپذیر بوده، اتصال برق (و احتمالا نشت همزمان گاز از کپسول گاز) بوده است.»
الگوگیری از مدلی شکستخورده
روزنامه زنجیرهای شرق در شماره دیروز خود به تشکیل کمیته امنیت اقتصادی در دل کمیسیون امنیت ملی پرداخته و آن را آچمز قانونی دلواپسان خواند!
در بخشی از این گزارش به نقل از یک اقتصاددان آمده است «چنين كميتهاي ميتواند كاري را انجام دهد كه برجام كرد. درست است كه در ماجراي برجام، نظر مستقيم مقام معظم رهبري تعیينكننده و هدايتكننده بود، اما به نظر ميرسد اگر چنين كميتهاي بهدرستي عمل كند، ميتواند چنين اثري داشته باشد، زيرا قطعا زير نظر مثبت رهبري خواهد بود.»
این روزها و پس از اینکه مقامات آمریکا آخرین میخها را بر تابوت برجام زدند، عدهای در تلاشند شانه از زیر مسئولیت این فاجعه بزرگ خالی کنند. همان جماعتی که تا دیروز برجام را آفتاب تابان و فتحی بزرگتر از فتح خرمشهر میدانستند و با غرور و نخوت، آن را ثمره کاردانی و تدبیر خود میدانستند، امروز که کار به اینجا رسیده و دستاورد برجام، از تقریبا هیچ به تحقیقاً هیچ تبدیل شده و همه پیشبینیهای نخبگان و دلسوزان، مو به مو و واژه به واژه درست از آب درآمده، به جای عذرخواهی از مردم، به دروغ ادعا میکنند که همه جزئیات را با اجازه رهبری طی کردهاند!
رهبر معظم انقلاب در سخنانی که گویی برای چنین روزهایی گفته شده فرمودند: «بنده در جزئیّات مذاکره دخالتی نکردم، بازهم نمیکنم؛ من مسائل کلان، خطوط اصلی، چهارچوبهای مهم و خطّ قرمزها را به مسئولین کشور همواره گفتهام... اینکه حالا گفته بشود که جزئیّات این مذاکرات تحت نظر رهبری است، این حرف دقیقی نیست.»
عصبانیت از دامنه تأثیر برنامهای بیمخاطب؟!
مدعیان اصلاحات در یک تناقض آشکار از یک سو مدعی میشوند که صدا و سیما اصلا مخاطبی ندارد که بخواهد تاثیرگذار باشد و از سوی دیگر هرگاه مسئله مهمی توسط صدا و سیما مطرح میشود- و بیم آن میرود که افکار عمومی از آن آگاه شود- به فحاشی و ناسزاگویی میپردازند.
در همین رابطه روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: «یک شوخی تلگرامی مشهور وجود دارد که برخی شبکههای صدا و سیما، از فرط بیمخاطب بودن، اگر بعضا برنامههای غیرخاص و بیمحتوا را نیز در کنداکتور خود قرار دهند کسی متوجه نخواهد شد. برنامهای که وحید یامینپور مجری تلویزیونی که نه به دلیل هنر اجرا که بهخاطر موضعگیریها و سوابق سیاسیاش در برخی شبکهها و برنامهها مورد حمایت قرار گرفت آن را اجرا میکند... مصاحبه شنبه شب او در برنامه مذکور با عزتالله ضرغامی این بار نیز علاوه بر بروز ایرادات جدی حرفهای در بحث اجرا، در شبکههای اجتماعی واکنش داشت».
برنامه جهان آرا با محوریت گفتمان انقلاب اسلامی بهدلیل انتخاب سوژههای خوب و به روز بودن و دغدغهمند بودن آن مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفته است. اما از سوی دیگر به مذاق مدعیان «دانستن حق مردم است» قرار نگرفته است. در این باره باید گفت همین که برنامه «جهان آرا» روزنامه آفتاب یزد را بر آن داشته تا تیتر یک خود را به گزارشی در مورد آن اختصاص دهد که خود نشاندهنده این است که این برنامه مخاطب دارد و در میان اقشار هدف تاثیرگذار و جدی است. این روزنامه زنجیرهای در گزارش فوق تلاش کرد تا این برنامه پرمخاطب را به چالش بکشد و با پرداختن به حاشیهها، مطالب اصلی مطرح شده را سانسور کند. در مجموع این عصبانیت نشان میدهد که این برنامه به هدف زده است.
بزککنندگان آمریکا همچنان مشغول کارند!
روزنامه آرمان نوشت: «آمریکاییها تلاش بسیاری کردند تا درگزارش آمانو درباره پایبندی ایران به تعهداتش در برجام تاثیرگذار باشند و حتی در این راستا نماینده دائم این کشور در سازمانملل نیز با آمانو دیدار کرد، اما نتوانست بر اعلام نتیجه عملکرد ایران از سوی آمانو تاثیر بگذارد. آمریکاییها درصدد بودند مسئله پیامدی را در روزهای گذشته مجددا به میان بکشند، اما با اعلام پایبندی ایران به تعهدات خود در قبال برجام مشخص شد که ضرورتی برای بازرسی از مراکز نظامی ایران وجود ندارد. اینگونه بود که تلاش ایالاتمتحده با ناکامی و نافرجامی روبهرو شد».
ادعای این روزنامه زنجیرهای درباره واکنش آژانس در حالی است که آمانو درباره بازدید از مراکز نظامی دقیقا ادعای «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل را تکرار کرده است.«یوکیو آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روزهای گذشته گفت آژانس حق دسترسی به همه مراکز نظامی و غیرنظامی را دارد. آمانو تصریح کرد:«بر اساس شرایط مورد توافق ایران در حوزه بازرسیها، آژانس بدون تفاوت قائل شدن میان مراکز نظامی و غیرنظامی، به همه آنها دسترسی دارد». متن برجام و ضمائم آن آنقدر خللوفرج ریز و درشت دارد که آمریکاییها هر روز طمع کنند از یکی از این سوراخها چنگ و دندانی نشان دهند.