اجلاسیه خبرگان رهبری 28 و 29 شهریور برگزار میشود
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم در روزهای 28 و 29 شهریورماه در تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله سید احمد خاتمی در نشست خبری که ظهر دیروز در سالن جلسات دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار شد، گفت: سومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم 28 و 29 شهریورماه برگزار میشود و روز 30 شهریورماه نیز خبرگان در مرقد امام خمینی(ره) حضور مییابند تا با امام راحل تجدید بیعت کرده و اعلام کنند پرچمی که ایشان در ایران اسلامی به اهتزاز درآورده توسط همگان به ویژه خبرگان رهبری استوار خواهد ماند.
وی از دیدار اعضای خبرگان رهبری با رهبر انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: سخنرانی آیتالله جنتی رئیسمجلس خبرگان رهبری در مراسم افتتاحیه با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه انعکاس داده میشود، هر چند خبرگان مردم را محرم میدانند اما ادامه این اجلاس از نظر رسانهای غیرعلنی خواهد بود تا از سوءاستفادهها جلوگیری شود.
خاتمی با بیان اینکه 16 عضو خبرگان در چهار جلسه تخصصی در حوزه مباحث مرتبط با ولایت فقیه نطق میکنند، عنوان کرد: اگر هیئت رئیسه تشخیص داد که طرحی مهمتر از نطقهاست میتوان تعداد نطقها را کاهش داد یا نطق قبل از دستور در قالب میان دستور دنبال شود.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون سیاسی موضوعهای مهم قابل طرح در اجلاس خبرگان رهبری را بررسی کرده است، تصریح کرد: موضوع نفوذ به ویژه نفوذ فرهنگی به عنوان یکی از مباحث مهم است به همین علت حجتالاسلام والمسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه انقلاب اسلامی به عنوان فردی که حوزه نفوذ کار میدانی و تحلیلی انجام داده است به این اجلاس دعوت شده تا بتوانیم از سخنرانی وی استفاده کنیم.
خاتمی خاطرنشان کرد: با توجه به کارهای گسترده کمیسیونهای سیاسی و اجتماعی و پاسداری و حراست از ولایت فقیه و اینکه برخی از اعضای خبرگان رهبری به ویژه خبرگان جوان در کمیسیونی قرار ندارند، در سومین اجلاس رسمی خبرگان طرح افزایش اعضای این کمیسیونها دنبال میشود.
وی با بیان اینکه به نظر بنده طرح مذکور در سومین اجلاس خبرگان تصویب میشود، مطرح کرد: در صورت تصویب طرح کمیسیون سیاسی و اجتماعی از 11 نفر به 16 نفر و کمیسیون پاسداری و حراست از 10 نفر به 16 نفر میرسد.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: کار خبرگان رهبری فقط برگزاری اجلاس نیست بلکه این مجموعه کمیسیونهای تخصصی بسیاری را با محوریت مباحث مختلف دنبال میکند، اکنون نیز نشاط شایستهای در کمیتههای مختلف خبرگان رهبری دیده میشود.
وی از طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری به عنوان دومین طرح سومین اجلاس خبرگان در دوره پنجم یاد کرد و گفت: در انتخابات اخیر در مورد خبرگان احساس کردیم که خلأهایی در قانون انتخابات خبرگان است و با توجه به اینکه رهبر انقلاب اسلامی نیز سیاستهای کلی انتخابات را ابلاغ کردند مجلس خبرگان رهبری خود را مخاطب این ابلاغها میداند و در این راستا نشستهای تخصصی برگزار شده و توسط کمیسیون آییننامه مصوبهای در قالب 36 ماده و 24 تبصره دنبال شده است که به هیئت رئیسه آمده و قرار شده که در صحن علنی خبرگان رهبری مطرح شود و بعد از تصویب به وزارت کشور ارسال و اجرایی شود.
خاتمی با بیان اینکه برای انتخابات مجلس شورای اسلامی مدرک فوق لیسانس درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: برای مجلس خبرگان رهبری این سقف نیز درنظر گرفته نشد به همین علت داوطلبان بعد از رد شدن از مجلس شورای اسلامی برای ثبتنام در انتخابات خبرگان رهبری مراجعه میکردند؛ امیدواریم به برکت سیاستهای ابلاغی توسط رهبری در این مورد تجدیدنظری را شاهد باشیم.
وی از ورود مجلس خبرگان رهبری به اصلاح آییننامه انتخابات یاد کرد و ادامه داد: امیدواریم انتخابات ریاست جمهوری نیز اصلاح شود. در نامنویسی مجلس خبرگان رهبری باید سطح چهار حوزه معادل دکتری ارائه شود و اگر فرد پیشکسوتی این مدرک را نداشته باشد نیازمند تاییدیه مدیر حوزه است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: جوانگرایی در عرصههای اجرایی ارزشمند است اما نه به معنای کنار گذاشتن افراد با تجربه؛ در مورد خبرگان رهبری نیز موضوع مقداری متفاوت است چرا که اعتماد مردم به محاسن سفید بزرگان دینی بیشتر از جوانان است، هر چند امیدواریم از این موضوع سواستفاده نشود چرا که معتقد به جوانگرایی مثبت هستیم اما هر چیزی باید حد مشخصی داشته باشد؛ در این طرح سن 40 سالگی پیشنهاد شده است که در صحن علنی مجلس خبرگان در مورد آن اظهار نظر میشود.