در عملیات مثلث حزبالله، سوریه و روسیه
مواضع تروریستهای تکفیری در حماه درهم شکست
نیروهای مقاومت و ارتش سوریه با حمایت هوایی جنگندههای روسیه آخرین مواضع و سنگرهای عناصر «داعش» را در شرق استان «حماه» تحت کنترل خود درآوردند.
وزارت دفاع روسیه طی بیانیهای، اعلام کرده، نیروهای ارتش سوریه مواضع مهم تروریستهای داعش را در شهر راهبردی «عقیربات» واقع در شرق استان حماه درهم کوبیدند. در استان دیرالزور نیز نیروهای مقاومت و ارتش سوریه درحالی که از طرف جنگندههای روسی حمایت میشدهاند، به سمت شهر دیرالزور پیشروی کردند. این شهر در محاصره تکفیریهای داعش قرار دارد.در جنوب سوریه نیز ارتش دو پاسگاه مرزی را از کنترل داعش خارج کرد.
کاروان داعش
خبر دیگر اینکه مسیرهای عبور کاروان «داعش» متشکل از 300 فرد مسلح و 300 غیرنظامی در صحرای شرق سوریه همچنان مسدود است.
این افراد پس از توافق با حزبالله، از مرزهای لبنان و سوریه راهی شرق این کشور شدهاند. اما ائتلاف به اصطلاح ضد داعش تحت رهبری آمریکا اعلام کرده که توافق مزبور را به رسمیت نمیشناسد و جنگندههای ائتلاف عناصر داعش را به محض حرکت، هدف قرار میدهند.
با این حال، حزبالله و ارتش سوریه تلاش میکنند مسیرهای جدیدی برای این کاروان (متشکل از 17 اتوبوس)، به سمت شرق بیابند. کاروان مذکور از سهشنبه گذشته تاکنون، همچنان سرگردان است. محور مقاومت هرچند با تروریستهای داعش میجنگد، ولی به توافق فوق پایبند است. طبق این توافق شماری از اسرا و اجساد نیروهای مقاومت در مقابل اجازه خروج این تروریستها به مقاومت بازگردانده میشود.
اما، آمریکا تلاش میکند هم مقاومت را در سوریه نادیده بگیرد و هم، از خود یک چهره ضد داعش ترسیم کند.
ارسال سلاح برای شبهنظامیان کُرد
فارس هم گزارش داده که ژنرال «استفن تاونسند» فرمانده نیروهای آمریکایی در ائتلاف موسوم به ضد داعش اعلام کرده «واشنگتن باز هم برای شبهنظامیان کرد در شمال سوریه سلاح بیشتری ارسال خواهد کرد.»
«تاونسند» طی نشست خبری و با اشاره به اینکه آخرین مراحل نبرد با گروه تروریستی داعش در محل «دره میانی» رودخانه «فرات» و منطقه «دیرالزور» خواهد بود، گفته «آمریکا باز هم از کردها در جنگ با داعش حمایت میکند.»
به نوشته روزنامه «دیلی صباح» وی تأکید کرده که «براساس تجربیاتی که یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) از نبردهای «منبج»، «طبقه» و «رقه» کسب کردهاند و علیرغم در اختیار نداشتن سلاحهای سنگین مانند تانک و جنگنده، نیروهای مناسبی برای نبرد با داعش در مراحل پایانی هستند.»
اظهارات این فرمانده آمریکایی درحالی است که ترکیه بارها به واشنگتن درباره حمایت تسلیحاتی از کردهای سوریه هشدار داده و گفته که این سلاحها در نهایت به دست گروه تروریستی پ.ک.ک که علیه آنکارا میجنگند، خواهد رسید.
البته هدف اصلی آمریکا این نیست که آنکارا را از خود برنجاند، بلکه میخواهد کاری کند که ارتش سوریه نتواند بر «رقه» و سایر مناطق در شمال شرق این کشور مسلط شود. ضمن اینکه آمریکاییها برای ناآرام نگه داشتن عراق و سوریه پس از داعش، به کردهای جداییطلب امید بسته است!