عذرخواهی رسمی شرط پاکستان برای عادیسازی روابط با آمریکا
پارلمان پاکستان اعلام کرد، تا زمانی که واشنگتن اتهامات علیه اسلامآباد را پس نگیرد و عذرخواهی نکند، اسلامآباد تدارک هوایی و زمینی برای نیروهای آمریکایی در افغانستان را بسته نگهمیدارد.
علاوه بر مقامات سیاسی و مردم پاکستان، مجالس نمایندگان و سنای این کشور نیز علیه اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا که پاکستان را حامی تروریسم خوانده بود، موضع گرفتند.
مجلس نمایندگان پاکستان دیروز اعلام کرد، اگر واشنگتن اتهامات علیه پاکستان را پس نگیرد و عذرخواهی نکند، مسیرهای تدارکات هوایی و زمینی برای نیروهای آمریکایی در افغانستان باید بسته بماند. هرچند در گزارش دیروز فارس از اسلامآباد مشخص نشد که آیا در حال حاضر این مسیرها بسته است یا نه، ولی به نظر میرسد که دولت و مجلس پاکستان چنین تصمیمی گرفتهاند.
پارلمان پاکستان در قطعنامهای که در همین رابطه و با اتفاق آراء تصویب کرده، به این موضوع نیز اشاره کرده است که علاوه بر بسته ماندن مسیرهای زمینی و هوایی، اسلامآباد هیچ هیئت سیاسی و نظامی آمریکا را نمیپذیرد و هیچ هیئت سیاسی و نظامی نیز برای مذاکره با آمریکاییها، اعزام نمیکند.
در این قطعنامه آمده است، نمایندگان پارلمان ضمن رد اتهامات و ادعاهای ترامپ و ژنرال نیکلسون (فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان) درباره حضور اعضای شورای طالبان افغانستان در شهرهای «پیشاور» و «کویته» پاکستان، بیتوجهی واشنگتن به همکاری پاکستان با آمریکا علیه تروریسم را تقبیح میکند.
دولت پاکستان در سال 2001 به جنگ آمریکا علیه تروریسم پیوست و با اجازه دادن به نیروهای آمریکایی برای استفاده از خاک پاکستان علیه طالبان در افغانستان، هزینههای انسانی و مالی بسیاری پرداخت کرده است. این همکاری باعث شد که پاکستان به بهشت تروریسم تبدیل شود و هزاران نظامی و غیرنظامی پاکستانی جان خود را از دست بدهند.
اخیرا رئیسجمهور آمریکا بعد از تعیین استراتژی خود در افغانستان گفته بود: پاکستان با ادامه اقدامات خود در پناه دادن به افراطگرایان، در آینده بسیار ضرر خواهد کرد، زیرا این کشور به تروریستهایی پناه میدهد که با واشنگتن میجنگند.
وی افزود: ما تاکنون میلیاردها دلار به پاکستان کمک کردهایم، اما آنها همچنان به افراطگرایان پناه میدهند.
در پی سخنان ترامپ مردم پاکستان با برپایی تظاهرات سراسری اتهامات آمریکا و اقدامات این کشور در منطقه را محکوم کردند.
سنای پاکستان نیز از دولت این کشور خواست، فورا سفیر آمریکا را احضار کند و از وی بخواهد اعتراض شدید پاکستان را به دولت آمریکا ابلاغ نماید. سنای پاکستان همچنین، اظهارات ترامپ درباره کمکهای مالی به پاکستان را دروغ خواند و اعلام کرد که بخش زیادی از این کمکهای وعده داده شده، دراختیار پاکستان قرار نگرفته است.