ردّ خون - 5
تشکیل سازمان تروریستی ــ اطلاعاتی پیش از اشغال فلسطین توسط صهیونیستها
گروهها و سازمانهاى تروريستىصهيونيستى پيش از تشكيل اسرائيل
مهمترين گروهها و سازمانهاى تروريستى صهيونيستى كه از اوايل قرن بيستم توسط جنبش صهيونيسم شكل گرفت، و در فلسطين دست به عمليات تروريستى زدند، عبارتاند از:
سازمان هاشومِر
اين واژه در زبان عبرى به معناى «نگهبان و محافظ» مىباشد. اين گروه از ابتدايىترين و مهمترين سازمانهاى تروريستى صهيونيستى، پيش از بنيادگذارى رژيم صهيونيستى است؛ كه فعاليت آن دفاع و پاسدارى از مستعمرههاى يهودىنشين در فلسطين بود. عاموس پرلمتر
در كتاب نظامىگرى و سياست در اسرائيل مىنويسد:
«اولين واحدهاى دفاع يهودى در آوارگى، در اواخر قرن نوزدهم، در اروپاى شرقى تشكيل شد. در سال 1905.م، حزب پوعالى صهيون كه پيش از جنبش سوسياليستى صهيونيستى تشكيل شده بود، بر تشكيل دستههاى پاسداران در فلسطين نظارت داشت. در سال 1909.م، جاى آنها را دستههاى پاسدارى مشهور هاشومر گرفت.
در ابتداى امر، هاشومر مجموعه همبستهاى از صهيونيستها را در بر نمىگرفت؛ بلكه تركيبى از صهيونيستهاى شرق اروپا و اوكراينى و قفقازى در آن فعال بودند. سپس، يهوديان ماركسيست روسى به آن پيوستند، و روح نظامىگرى را در آن ايجاد كردند.»
لئونارد مُزلى مىنويسد:
«اين مهاجران صهيونيست در سال 1907.م يك سازمان نظامى به نام بارگيورا (جمعيت سرى يهودى) تشكيل دادند. مأموريت جمعآورى اطلاعات سرى، از جمله مأموريتهايى بود كه برعهده اين سازمان گذاشته شد. سپس سازماندهى آن پس از دو سال تجديد شد و نام آن به هاشومر يا پاسدار (نگهبان) تغيير يافت.»
مهاجران يهودى كه بارگيورا را تشكيل دادند، عبارت بودند از: اسحاق بن تزوى، الكساندر زيد و اسرائيل شوحط. هر چند سازمان هاشومر در ابتدا با هدف حراست و نگهبانى از مستعمرههاى يهودىنشين به وجود آمد؛ اما بعدها به يك سازمان تروريستى و توطئهگر - پرلمتر نيز اين عنوان را به كار برده است - و نظامى و جاسوسى تبديل شد. هاشومر در بيشتر سازمانهاى سوسياليستى صهيونيستى نفوذ كرد، و عليه فلسطينىها به فعاليت تروريستى پرداخت.
هاشومر علاوه بر فعاليت پاسدارى و حراست از مستعمرههاى صهيونيستى در فلسطين، تعدادى مستعمره يهودىنشين احداث كرد، تا يهوديان مهاجر اروپاى شرقى در اين مستعمرهها اسكان دهد.
اولين مستعمرهاى كه هاشومر آن را احداث كرد، مستعمره مرجابيا در دره بيسان بود. پس از آن دو مستعمره ديگر نيز احداث كرد. يكى به نام تل حدشيم دره بيسان؛ و ديگرى به نام كفر جلعادى در روستاى مطله در منطقه الجليل.
در ابتداى جنگ جهانى اول، هاشومر تحت تعقيب تركها قرار گرفت. به ويژه پس از دستگيرى ليسانسكى، يكى از اعضاى گروه جاسوسى صهيونيستى موسوم به نيلى، اسرار سازمانى و تشكيلاتى هاشومر كشف شد. اين امر منجر به دستگيرى 12 تن از اعضاى اين سازمان شد.
با اين وجود تركها نتوانستند اطلاعات كاملى را از فعاليت اعضاى اين سازمان در شبكه جاسوسى صهيونيستى به دست آورند. به همين لحاظ:
«هاشومر از تعقيب مقامات ترك جان سالم بدر برد؛ ولى نتوانست از عواقب جاسوسى آن، كه كوتاه شدن عمر فعاليت و انحلال آن بود، رهايى يابد. پس از سقوط فلسطين به دست نيروهاى بريتانيايى، مشخص شد كه تعدادى از رهبران هاشومر عملاً در يك شبكه جاسوسى كار مىكردند؛ و به صورت حلقه اتصال بين آن و كميته سياسى ييشوف يهودى فعاليت مىكردند. يكى از مأموريتهاى آنها، انتقال مبالغ مالى زيادى به كميته مزبور بود. هر چند بعدها معلوم شد كه بعضى از كمكهاى مالى دريافتى هرگز به كميته نرسيد، و در جيبهاى تعدادى از مسئولان هاشومر جاى گرفت.»
در طى دوران قيموميت انگليس بر فلسطين، هاشومر فعاليتهاى تروريستى و نظامى خودش را بر ضد فلسطينىها و انگليسىها شدت بخشيد.
در ابتداى دهه 20، هنگامى كه صهيونيستها براى تأسيس يك نيروى نظامى و جنگجوى بزرگ واحد احساس نياز كردند، هاشومر راهحل پيشنهادى خود را مبنى بر تشكيل سازمان هاگانا ارايه كرد، و به تأسيس اين نيرو مبادرت ورزيد. اما تعدادى از اعضاى هاشومر پيشنهاد پيوستن به هاگانا را رد كردند، و يك گروه جنگى كوچك به نام گردانهاى پيكار تشكيل دادند. اين گروه تا انقلاب 1929.م فلسطينىها به همين شكل باقى بود، اما پس از آن، از روى ناچارى به هاگانا پيوستند.
اسحاق بن تزوى يكى از مسئولان سازمان هاشومر بعدها رئيسجمهور اسرائيل شد؛ و بنگورين (اولين نخستوزير رژيم صهيونيستى)، در ميان طرفداران سرشناس آن قرار داشت.