مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان:
5هزار کلاس درس کمبود داریم
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان گفت: به رغم اینکه سالانه 500 کلاس درس در این استان آماده بهرهبرداری میشود اما هنوز هم با کمبود 5هزار کلاس درس مواجهیم.
زاهدان - خبرنگار کیهان:
علیرضا راشکی نرخ افزایش موالید در سیستان و بلوچستان را علت اصلی کمبود کلاس درس ذکر کرد و افزود: نرخ موالید در این استان چندبرابر استانهای دیگر کشور است و این ورودی به مدارس را افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: در استانهای دیگر نرخ موالید به صفر رسیده و یا حتی منفی شده اما در سیستان و بلوچستان نرخ رشد موالید 5 تا 6 درصد است و اگر نرخ موالید و بازماندگان از تحصیل در استان را با سایر نقاط کشور مقایسه کنیم با 14درصد رشد آمار دانشآموزی در استان مواجه میشویم و همین اختلاف باعث شده هرچقدر مدرسه میسازیم نمیتوانیم فضای کافی برای جذب همه افراد واجبالتعلیم در سطح استان فراهم کنیم.
راشکی گفت: برای فائق آمدن بر این مشکل باید در موقع توزیع اعتبارات کشوری نگاه ویژهای به سیستان و بلوچستان صورت گیرد تا هم 5000 کلاس درسی که کمبود داریم بسازیم و هم مدارس فرسوده را تخریب و مجددا بازسازی کنیم. وی عمده مدارس موردنیاز در جنوب استان را احداثی و مدارس شمال استان را تخریب و بازسازی ذکر کرد.
راشکی تعداد مدارس خشت و گلی و کپری استان را 708 کلاس عنوان کرد و افزود: ساخت 390 کلاس را از ابتدای سال 95 شروع و امیدواریم با تخصیص مناسب این کلاسها آماده بهرهبرداری شود و 310 کلاس باقیمانده خشت و گلی را نیز بسازیم.
وی استفاده از کپر به عنوان کلاس درس در جنوب استان را اجتنابناپذیر خواند و افزود: با همه تلاشهایی که برای کپرزدایی صورت گرفته اما هنوز هم دانشآموزانی هستند که در کپرها درس میخوانند و علتش آن است که کپر ذات زندگی برخی از عشایر جنوب استان است و هماکنون طرح تحقیقاتی را شروع کردهایم تا سازههای متناسب با اقلیم مناطق استان تهیه کنیم که هم درمقابل حوادث غیرمترقبه مقاوم باشد هم شأنیت دانشآموزان را حفظ کنیم و هم با سازههای بومی منطقه سازگار باشد.
راشکی تعداد مدارس در دست ساخت در سال 96 را 692 مدرسه در قالب 2804 کلاس با اعتباری بالغ بر 234 میلیارد تومان ذکر و اظهار امیدواری کرد در سال 97 تمامی این پروژهها به بهرهبرداری برسند. وی با ارائه آماری اعلام کرد در سالجاری تا پایان مهر 486 کلاس و تا پایان سال تعداد 1456 کلاس آماده تحویل خواهد شد که این آمار و ارقام حکایت از رشد 3 برابری ساختوساز مدارس دارد.