جلیلی:
مهمترین نقص برنامههای دولت دوازدهم بیتوجهی به عدالت است
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: مهمترین نقص رویکردی برنامههای دولت دوازدهم، بیتوجهی به «عدالت» است. اگر دولت به دنبال تحقق واقعی آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت است راه وصول به این اهداف از جاده عدالت میگذرد.
نشست «سایه تمدن اسلامی برای تایید، تصحیح و تکمیل برنامه دولت دوازدهم» با سخنرانی دکتر سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.
در این برنامه که عصر یکشنبه با حضور جمعی از کارشناسان در حسینیه هنر برگزار شد، جلیلی گفت: سایه تمدن اسلامی برای دولت دوازدهم سایه پربار و برکتی خواهد بود. در هفته دولت نیز هدیهای به دولت میدهد و آن تایید، تصحیح و تکمیل برنامههای دولت است که قرار است چهار سال آینده اساس اداره کشور باشد.
وی افزود: بر اساس اندیشه سیاسی اسلام، حکومت و مردم کار ویژههای مشترک دارند و اگر مثلا بحث عدالت مطرح میشود، این فقط کارویژه حکومت نیست بلکه آحاد جامعه نیز وظیفه دارند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: بر اساس فرمایش امیرالمومنین علیهالسلام، جامعه وقتی به مدینه فاضله تبدیل میشود که مردم و حکومت، حقوق و تکالیف خود را به طور کامل انجام دهند در غیر این صورت، جامعه به سعادت نخواهد رسید.
جلیلی ادامه داد: دولت با ارائه حدود 600 صفحه برنامه گام مثبتی برداشته است اما ما وظیفه داریم که به دولت کمک کنیم تا این گام مستحکمتر برداشته شود چرا که چالشهای زیادی پیش روی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: چالش دیگر به ضعف ماشین دولت و ساختار اجرایی مربوط است. مثل سهم بالای هزینههای جاری. آقای روحانی در روز رای اعتماد به وزرا گفتند از بودجه 300 هزار میلیارد تومانی دولت در سال آینده، 40 هزار میلیارد تومان آن سهم صندوقها، 40هزار میلیارد تومان آن سهم یارانهها و 60 هزار میلیارد تومان آن نیز سهم صندوق توسعه خواهد بود و نیمی دیگر از پول باقی مانده نیز بدهکاری دولت به بخش خصوصی، پیمانکاران، بانکها و بانک مرکزی است، لذا دیگر هیچ چیزی از بودجه باقی نمیماند!
جلیلی گفت: مقابله با چالشها نیازمند برنامهریزی جامع و دقیق و همکاری و همفکری همه صاحبان اندیشه است که در منطق تمدن اسلامی وظیفه دارند به دولت کمک کنند. برنامه دولت با وجود نکات مثبتی که دارد دارای کاستیهای جدی است که بخشی از آن متوجه رویکرد کلان آن است. مهمترین نقص رویکردی این برنامه بیتوجهی به «عدالت» است. اگر دولت به دنبال تحقق واقعی آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت است راه وصول به این اهداف از جاده عدالت میگذرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در جای جای برنامههای پیشنهادی دولت دوازدهم از تعابیری مانند «توسعه»، «ارتقا» و «افزایش» استفاده شده اما این مفاهیم لزوما به معنای برقراری «عدالت» نمیشوند زیرا ممکن است در بسیاری از حوزهها توسعه و افزایش صورت بگیرد اما این رشد منجر به افزایش بیعدالتی و عدم توازن شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس فرمایش حضرت علی علیهالسلام «ان فی العدل سعه» یعنی در عدالت است که گشایش و پیشرفت صورت میگیرد.
جلیلی ادامه داد: افزایش، ارتقا، توسعه و گسترش که به فراوانی در برنامه دولت بکار رفته است اگر در چارچوب عدالت قرار نگیرد، نه آزادی حاصل میشود و نه امنیت و نه پیشرفت. فقط مردم شاهد یک سری تغییرات در عدد و رقم هستند ولی هیچ تغییری در زندگی شان احساس نخواهند کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: همچنین فرهنگ نیز در برنامههای دولت دوازدهم مورد کم توجهی و بیمهری قرار گرفته است در حالی که اجرای موفق بسیاری از برنامههای اقتصادی زیربنای فرهنگی صحیح میطلبد و نمیتوان خودباوری، استقلال نفسانی و اعتماد به نفس ملی نداشت اما انتظار رونق گرفتن تولید ملی و ایجاداشتغال داشت.