kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۲۵۴۲
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۴
قرارگاه خاتم‌الانبیا تجلی وحدت ارتش و سپاه

امیر سپهری‌راد: در آینده نزدیک دیگر اسمی از سامانه‌های غربی و شرقی نمی‌شنوید



معاون اجرایی قرارگاه خاتم الانبیا ضمن معرفی برخی دستاوردهای این یگان مانند سامانه بومی تلاش که توانمندی بالاتر از اس200 دارد، گفت: در آینده نزدیک دیگر اسمی از سامانه‌های غربی و شرقی نخواهید شنید.
شهریور ماه سال 1387 فرمانده معظم کل قوا با صدور فرمانی، رسما تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) را صادر کردند. در آستانه سالروز تشکیل این یگان حساس و راهبردی، خبرگزاری تسنیم با امیر سرتیپ ابوالفضل سپهری‌‌راد معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی پیرامون این قرارگاه و وظایف آن، برخی ماموریت‌های شاخصی که انجام داده است و پیشرفت‌های تسلیحاتی و تکنولوژیک، مصاحبه‌ای را صورت داده است.
امیر سپهری راد در معرفی این یگان گفته است: «این قرارگاه با در کنترل عملیاتی گرفتن کلیه یگان‌های پدافند هوایی در نیروهای مسلح و شبکه دیده‌بانی بسیج و ناجا، توانست کار خود را توسعه دهد و هر سال کارش بیش‌ از پیش ارتقا پیدا کرد. موید این آمادگی و افتخار پدافند هوایی، نشاندن پهپاد RQ170 در آذرماه سال 90، نشاندن هواپیمای حامل ریگی ملعون در بندرعباس در سال 88، انهدام پهپاد هرمس در سال 93، فرود اجباری هواپیمای ایساف در بندرعباس در شهریور 93 و کنترل صحنه عملیات هوایی دستگیری ملوانان و تفنگداران آمریکایی در جزیره فارسی بود که شاید نقش پدافند هوایی در این زمینه خوب به مردم اطلاع‌رسانی نشد.»
معاون قرارگاه خاتم‌الانبیا گفت: «موید آمادگی یگان پدافندی کشور خبری بود که سه سال پیش شنیدیم. ایکائو که سازمان هوانوردی جهانی است، اعلام کرد که آسمان ایران در منطقه، امن‌ترین آسمان است و این مدال افتخاری برای قرارگاه پدافند هوایی است... ناوهای هواپیمابر هرگونه تحرکی از دورترین نقطه دریای عمان تا خلیج‌فارس داشته باشند و یا پرواز هواپیماهای آنان و حتی خاموش - روشن کردن رادارهای‌شان به‌صورت لحظه‌ای رصد می‌شود و اگر اقدامی در سطح تاکتیکی و راهبردی لازم باشد، انجام می‌شود.»
وی درباره هماهنگی نیروهای ارتش و سپاه و سرعت تصمیم گیری و واکنش در برابر تهدیدات گفت: «در حال حاضر پدافند هوایی در گستره کل کشور و متصل به تمام حساسه‌های جمع‌آوری و کشف، چه در یگان‌های سپاه و چه در یگان‌های ارتش دارای یک شبکه بومی با معماری بومی و امنیت بالا، قادر است تمام تحرکات درصحنه هوافضایی را در لحظه  رصد و زیر 2 دقیقه تصمیم‌گیری کند.»
معاون فرمانده قرارگاه خاتم در مورد دستاوردهای قرارگاه خاتم تاکید کرد: «بعد از تفکیک پدافند هوایی از نیروی هوایی، اقدامات خوبی در این حوزه داشته‌ایم و در این مدت کوتاه، تجهیزات‌مان 3 برابر شده است. در حوزه‌هایی، 200 درصد افزایش تجهیزات داشته‌ایم و در آینده شما تنها اسم وخاطره‌ای از اس-200 و هاگ را خواهید شنید.»
وی در ادامه افزود: «اگر امروز سامانه مرصاد را می‌بینید، این سامانه در بحث برد و انهدام و کشف مشابهتی با سامانه هاگ ندارد. امروز سامانه‌هایی داریم که قابلیت بسیار بالاتری از اس-200 دارند. یکی از آنها، سامانه تلاش است که در ارتفاع بالا بسیار قدرتمندتر از اس-200 است. ما در حوزه کشف در تمام ارتفاع‌ها، خودکفا هستیم. در بعضی حوزه‌ها حتی مدعی هستیم به گونه‌ای که در بعضی از حوزه‌های کشف، برای اولین بار در دنیا به سامانه‌هایی خاص دست یافته‌ایم.»
امیر سپهری راد در پاسخ به این سؤال که آیا اس-200 از سامانه پدافندی کشور حذف شده است؟ گفت: «اس-200 حذف نشده است. همانطور که گفتم در آینده نزدیک دیگر اسمی از سامانه‌های غربی و شرقی را نخواهید شنید و اولین نام‌ها را باید در خاطرات‌تان جست‌وجو کنید. سامانه تلاش یک سامانه بومی در ارتفاع بلند و همزمان در ارتفاع متوسط است، با توانمندی بسیار بالاتر و بهتر از اس-200، این سامانه عملیاتی بوده و در حال تولید انبوه است.»
وی پیرامون کار پشتیبانی از آتشبارهای سامانه اس-300 ضمن تاکید بر توانمندی متخصصان ایرانی افزود: «برابر عرف بین‌الملل، از هر کشوری سیستمی خریداری می‌شود،‌ در مدت مشخصی گارانتی و پشتیبانی الزاما باید توسط آن کشور انجام شود. اما در مورد اس-300 هر چند پشتیبانی از این سامانه برعهده کشور فروشنده است و اما الزاما نیازی به پشتیبانی تیم فروشنده هم نداریم و در این زمینه نیز خودکفا هستیم. وقتی پدافند هوایی، توان ساخت سامانه‌های برتر از اس-300 را دارد، مسلما در زمینه پشتیبانی این سامانه وابستگی نداریم.»