رئیسسازمان جهاد کشاورزی استان تهران:
سبزی و صیفی جنوب تهران دیگر با آب آلوده آبیاری نمیشود
رئیسسازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با کمک وزارت نیرو تعدادی از چاههای آب را برای آبیاری سبزی و صیفی در منطقه شهرری وارد مدار کردیم و دیگر محصول سبزی و صیفی شهرستان شهرری با آب آلوده آبیاری نمیشود.
به گزارش فارس، علیاشرف منصوری در نشست خبری خود در پاسخ به اینکه بخشی از زمینهای جنوب تهران ازجمله شهرری و ورامین با آبهای آلوده آبیاری میشود و بنا بر اعلام وزارت بهداشت سبزی و صیفی این منطقه را با مشکل مواجه کرده است، اظهار داشت: از سال گذشته با کمک وزارت نیرو تعدادی از چاههای آب که در اختیار این وزارتخانه بود را برای آبیاری سبزی و صیفی در منطقه شهرری وارد مدار کردیم و دیگر محصول سبزی و صیفی شهرستان شهرری با آب آلوده آبیاری نمیشود و اگر موردی مشاهده شود، با پیگیری قضایی قلع و قمع خواهد شد.
وی با تصریح بر اینکه نظارت بر آبیاری با آب آلوده تکلیف وزارت جهاد کشاورزی نیست، ادامه داد: وزارت بهداشت باید وارد این موضوع شود و ما هیچ دفاعی در این زمینه نداریم؛ مضاف بر آنکه طرح تصفیهخانه آبهای جنوب تهران در دست اجراست که متولی آن شرکت آب و فاضلاب است، اما باید گفت که بخشهای ری، ورامین و قرچک دارای آب سالم هستند.
رئیسسازمان جهاد کشاورزی استان تهران خطاب به دستگاههای متولی از جمله شبکه بهداشت، سازمان حفاظت از محیطزیست و شرکت آب منطقهای، گفت: در مسیر انتقال آب به جنوب تهران کارخانجاتی ساخته شدهاند که دارای سیستم تصفیه نیستند که باید دستگاههای متولی با این گونه موضوعات برخورد کنند.
منصوری به طرحهای تحقیقاتی در راستای جلوگیری از آلودگیهای سموم شیمیایی و ورود آن به آب شرباشاره و بیان کرد: در حوزه آبریز استان تهران از جمله منطقه شمیرانات و بخشهایی از دماوند نمونهبرداریهایی انجام گرفت تا ببینیم چه مقدار از سموم شیمیایی وارد آب میشود و در همین راستا آموزشهای لازم به کشاورزان داده شده و نظارتهای کافی انجام گرفته است.
وی بااشاره به اینکه مقوله کمبود آب یکی از چالشهای استان تهران است، تصریح کرد: بر اثر کاهش بارندگی طی سالهای گذشته با افت سطح آبهای زیرزمینی مواجه بودهایم که لازم است آبیاری نوین را در همین راستا توسعه دهیم که از سال 94 تا امسال یک حرکت جهشی در این زمینه شکل گرفته است.
رئیسسازمان جهاد کشاورزی استان تهران به این نکتهاشاره کرد که در ابتدای سال 92، 29 هزار هکتار از مزارع تحت آبیاری نوین بوده است، اما تا پایان امسال این رقم به 60 هزار هکتار میرسد که بر اساس مصوبات قانونی دولت، 85 درصد هزینههای اجرایی را دولت پرداخته و مابقی توسط کشاورزان پرداخت میشود.