kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۲۱۷۷
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۹
نمایش قابل قبول فرنگی‌کاران جوان ایران در رقابت‌های جهانی 2017

اشکانی: امیدوارم تا المپیک 2020 این راه را ادامه دهیم


سرویس ورزشی-
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان گفت: عملکرد همه کشتی‌گیران خوب بود و امیدوارم بتوانیم همین برنامه را تا المپیک ۲۰۲۰ ادامه دهیم.
در روز دوم و پایانی مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان، محمد الیاسی نماینده وزن ۶۶ کیلوگرم ایران در دیدار رده‌بندی و برای کسب مدال برنز به مصاف آتاکان یوکسل از ترکیه با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد و از رسیدن به مدال برنز باز ماند. در روز پایانی مسابقات کشتی فرنگی مهرداد مردانی در وزن ۵۹ کیلوگرم هشتم شد. یوسف قادریان در وزن ۸۰ کیلوگرم به عنوانی بهتر از پانزدهمی نرسید و شهاب قوره جیلی نیز در سنگین وزن در جایگاه هشتم ایستاد.
در جریان برگزاری مسابقات روز نخست کشتی فرنگی قهرمانی جهان، محمد‌علی گرایی در وزن ۷۱ کیلوگرم، سعید عبدولی در وزن ۷۵ کیلوگرم و حسین نوری در وزن ۸۵ کیلوگرم به مدال برنز جهان رسیدند و سید مصطفی صالحی‌زاده در وزن ۹۸ کیلوگرم به عنوانی بهتر از دوازدهمی جهان نرسید تا تیم ملی کشتی فرنگی ایران با هدایت علی اشکانی در پایان این رقابت‌ها با ۳ مدال برنز پس از روسیه بر سکوی دوم جهان قرار گیرد.
حالا که مسابقات به پایان رسیده باید عنوان داشت تیم ملی کشتی فرنگی ایران، حضور متفاوتی را در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۷ فرانسه تجربه کرد. حضوری که از ابتدا با جوانان بی‌ادعا و تیمی بی‌ستاره شکل گرفت و در نهایت به ایستادن بر سکوی نایب قهرمانی جهان ختم شد. تیم ایران به جز سعید عبدولی و یوسف قادریان، فرنگی‌کار باتجربه و میدان‌دیده‌ای را در ترکیب نداشت و شاید همین موضوع باعث شده بود، کمتر کسی توقع نتایج طلایی و درخشانی از این تیم داشته باشد.
کشتی فرنگی ایران تا قبل از المپیک ۲۰۱۶ ریو همواره بر ستاره‌های همیشگی، کم انگیزه و پا به سن گذاشته خود تکیه داشت و نتیجه‌اش را به تلخ‌ترین شکل ممکن در المپیک دید. شاید از همان روزها هم می‌شد به جوانانی که امروز درخشیدند اعتماد کرد و امروز چند قدم از وضعیت کنونی جلوتر قرار گرفت.
با این حال نباید چشم بر روی نقاط ضعف هم پوشید. درست است که برخی ملی‌پوشان ایران کم‌تجربه بودند اما انتظار فینالیست شدن و گرفتن یکی از مدال‌های طلا و نقره هم وجود داشت که هیچ ملی‌پوشی از ایران به فینال راه پیدا نکردند.
ضمن اینکه از نظر کیفیت مدال هم تیم ملی کشتی فرنگی ایران بدون کسب مدال طلا و نقره در رده دوازدهم جدول رده‌بندی ایستاد. هر چند که در چنین مسابقاتی امتیازات کسب شده مهم است اما به هر حال برای رویدادهای بین‌المللی دیگر باید به این مهم نیز توجه ویژه شود.
آمادگی بدنی بالای فرنگی‌کاران
درتحلیل فنی این رقابت‌ها باید گفت که مهرداد مردانی در وزن ۵۹ کیلوگرم، محمد الیاسی در ۶۶ کیلوگرم، محمدعلی گرایی در ۷۱ کیلوگرم،حسین نوری در ۸۵ کیلوگرم و حتی مصطفی صالحی‌زاده در ۹۸ کیلوگرم که به سخت‌ترین قرعه ممکن خورد و شهاب قوره‌جیلی در ۱۳۰ کیلوگرم نمایش خوبی در این رقابت‌ها داشتند و بدون ترس و واهمه از نام حریفان به روی تشک رفتند و تا آخرین ثانیه مبارزه جنگیدند نشان دادند تا نشان دهند با کسب تجربه بیشتر می‌توانند بهترین نتایج را در رویدادهای معتبر جهانی و مخصوصا المپیک ۲۰۲۰ رقم بزنند.
آمادگی بالای بدنی فرنگی‌کاران ایران در مواجهه با حریفان جهانی علی رغم تقویم فشرده رقابت‌های مختلف پیش از حضور در جهانی پاریس و عدم حضور در تورنمنت‌های تدارکاتی نشان از انجام درست تمرینات تیم ملی بود، موضوعی که متاسفانه تیم ملی بزرگترین آسیب را از همین ناحیه در رقابت‌های المپیک خورد.
اما یوسف قادریان دارنده مدال برنز جهان در سومین تجربه جهانی خود همانند جهانی سال گذشته عملکرد ناامید‌کننده‌ای داشت و نتوانست انتظارات را برآورده کند. سعید عبدولی نیز تنها با ۲۰ روز تمرین راهی این رقابت‌ها شد و در شرایطی که با داشتن قرعه مناسب می‌توانست به راحتی دومین مدال طلای جهان را دشت کند به دلیل ناآمادگی به مدال برنز بسنده کرد.
هر چند کشتی‌گیران جوان ایران مخصوصا در ۴ وزن دوم می‌توانستند به نتایج بسیار بهتری برسند اما نگاهی به نحوه مبارزه نفرات جوان تیم ملی در این رقابت‌ها نشان می‌دهد کشتی فرنگی ایران راه خود را پیدا کرده و مطمئنا ادامه این مسیر و حمایت هر چه بیشتر از جوانان باانگیزه نویدبخش روزهای شیرین برای کشتی ایران در المپیک ۲۰۲۰خواهد بود.
رضایت سرمربی از تمام نفرات تیم ملی
علی اشکانی سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی پس از کسب عنوان نایب قهرمانی در مسابقات جهانی فرانسه گفت: خدا را شکر می‌کنم که این بچه‌ها مزد زحمتشان را گرفتند. این نایب قهرمانی حاصل یک کار گروهی همراه با انسجام و اتحاد بود. مطمئن باشید این جوانان حرف‌های زیادی در آینده برای گفتن خواهند داشت.
وی افزود: ما تیم را برای بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ آماده می‌کنیم و  اگر  تا بازی‌های المپیک بتوانیم در هر وزن چند کشتی‌گیر خوب بسازیم حتما مدال‌های بیشتری به دست خواهیم آورد.
اشکانی در پاسخ به این سوال که عملکرد کدام کشتی‌گیر بیشتر مورد توجه بوده و کدام کشتی‌گیر نتوانسته خواسته‌ها را برآورده کند اظهار داشت: من از همه کشتی‌گیران راضی هستم بچه‌ها چیزی کم نگذاشتند و با تمام توان جنگیدند ۶ کشتی‌گیر ما برای نخستین‌بار در مسابقات جهانی حضور داشتند. بچه‌ها با غیرت بودند و جنگیدند.
وی درباره عملکرد داوران در رقابت‌های جهانی گفت‌: به هر صورت داوری در کشتی فرنگی به گونه ای است که دست داوران بازتر از گذشته است و می‌توانند تصمیمات بیشتری اتخاذ کنند. متاسفانه ما هم مانند دیگر تیم‌ها از داوری آسیب دیدیم.
اشکانی افزود‌: کشتی فرنگی امروز به جایگاهی رسیده که بیشتر مدال‌ها بین کشورها تقسیم می‌شود. این نشان از پیشرفت کشتی دارد همان طور که دیدیم بسیاری از مدال‌آوران گذشته در این مسابقات ناکام بودند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم تا المپیک تمام برنامه‌هایمان را عملی کنیم و جا دارد همین جا از مردم خوب کشورمان که برای موفقیت ما دعا کردند تشکر کنم. این عنوان نایب قهرمانی را به آن‌ها تقدیم می‌کنم.