kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۱۹۱۴
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۲
سرلشکر سلیمانی در اجلاس روز جهانی مساجد:

مسجد مدافع فرهنگی و ایثارگر تربیت می‌کند نه دولت و پارلمان

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مسجد هم مدافع فرهنگی تربیت می‌کند و هم ایثارگر و فداکار برای دفاع از مظلوم است. این کار در دولت و پارلمان و وزارتخانه‌ها عملی نیست و در مساجد صورت می‌گیرد.


به گزارش تسنیم، سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پانزدهمین دوره اجلاس روز جهانی مسجد که با حضور خانواده شهید حججی در سالن الزهراء(ع) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه اگر مسجدی محیط اطرافش سقوط کرد، خط مقدم امام جماعت آنجا شکسته است، اظهار داشت: در این صورت است که دشمن وارد خطش شده است و نشان می‌دهد آن امام جماعت به‌خوبی نتوانسته مراقبت کند؛ یعنی ارتباط و جاذبه و همت خوبی نداشته است.
وی افزود: وقتی یک برادرِ خسته‌ چندشغله را امام جماعت محله‌ای می‌کنیم که چندین هزار نفر خانوار دارد، فایده ندارد. این آدم خسته چطور می‌تواند محیط به این بزرگی را حفظ کند؟
سرلشکر سلیمانی اداره مساجد را جزو مسائل اساسی دانست و گفت: ما برای یک گردان 300 نفره این ‌همه تدارکات آموزشی و... تهیه می‌کنیم، اما مگر مسجد کمتر از یک گردان است؟ اینکه امام جماعت به 20 دقیقه سخنرانی اکتفا کند، مگر کار درست می‌شود؟ وی با‌اشاره به اینکه خداوند گاهی اوقات برای بزرگ جلوه دادن یک جریانی، حادثه‎ای می‌آفریند، شهید حججی را شخصیتی معرفی کرد که به سایر شهدای حرم عظمت بخشید و افزود: خون شهید حججی برای بزرگداشت تمام عظمت‌های مدافعان حرم بود تا همگان متوجه رشادت‌های این عزیزان بزرگوار شوند.
فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه ما در عالم اسلام با 3 نوع مسجد و ثمره‌های آن روبرو هستیم که این مساجد در کشور ما هم وجود دارند، گفت: یکی از آنها، مسجدی است که آگاه سازی و تربیت کرده و در بعد فرهنگی و دینی از اسلام دفاع می‌کند و در حال مقابله با تهاجم فرهنگی است که وسیع‌تر و ناپیداتر از گذشته شده است.
سرلشکر سلیمانی تصریح کرد: این مسجد هم مدافع فرهنگی تربیت می‌کند و هم ایثارگر و فداکار برای دفاع از مظلوم است. این کار در دولت و پارلمان و وزارتخانه‌ها عملی نیست و در مساجد صورت می‌گیرد. وی افزود: یک مسجد دیگر، بذر بی‌تفاوتی و بی‌انگیزگی را در جامعه می‌کارد که در کشور ما و شهر تهران هم وجود دارد. این مساجد هم در میان شیعیان است هم اهل سنت.
فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: مسجد دیگر که وظیفه‌اش انفجار ماشین اسلام است، مسجدی است که ائمه تکفیری بر آن سوارند و ثمره‌اش داعش و جبهه‌النصره است.
وی منطق جمهوری اسلامی را عامل دیگر تثبیت قدرت جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: ما وقتی برای دفاع از مردم عراق ورود کردیم، هیچ وقت بین منافع ایران و عراق تفکیک نکردیم. ما منافع مردم عراق را منافع خودمان تعریف کردیم. گفتیم اینها پیروز شوند، آزاد شوند، استقلال یابند؛ لذا اصل منافع ما همین موضوعات است. ظاهر و باطن کمک ما به عراق و سوریه همین است و به هیچ وجه دنبال سهم‌خواهی نبودیم. ما مثل برخی کشورها دنبال منفعت‌خواهی نبودیم که بگوییم موصل و کرکوک و... باشیم. مگر ما اکنون از فلسطین چه می‌خواهیم؟ این‌طور نیست که بگوییم اگر فلسطین اظهار تشیع نکند، با آنها کار نمی‌کنیم. 99/99 درصد کشور فلسطین اهل‌ تسنن هستند، اما ما از آنها دفاع می‌کنیم.
ضرورت تقویت جلوه اجتماعی روحانیت و مسجد
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز در این اجلاس ایجاد جایگاه خاص در مسجد برای جوانان را از جمله منویات رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته ائمه جماعات بر شمرد و افزود: موضوع جوانان مسئله دیروز، امروز و فردای ماست و محل اصلیِ مناقشه بین ما و کفر و استکبار جهانی، جوانان هستند. اینجا جایی است که نمی‌توان کوتاه آمد و مساجد ما باید بیش از گذشته با تدبیر روحانیت زمینه‌ای مناسب را برای جذب دل‌های جوانان فراهم کنند.
وی با بیان اینکه رویکرد اجتماعی در مسجد یک رویکرد احیاکننده است، گفت: ما در این بخش دچار کمبودهای جدی هستیم. امروز روزی است که باید جلوه اجتماعی روحانیت و مسجد را تقویت کنیم. خدمت‌رسانی به مردم، محبت به آنان، گره‌گشایی از مردم جزو برنامه‌های اصلی ما باید قرار گیرد. مسجد باید نقطه امن، آغوش رحمت الهی و محل فریادرسی به کسانی باشند که به این مکان مقدس پناهنده می‌شوند.
رئیس‌مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه کارکرد مسجد به عنوان هسته‌های مقاومت فرهنگی از دیگر مطالبات رهبر معظم انقلاب بود، افزود: مساجد باید در برابر هجوم ناجوانمردانه فرهنگیِ دشمن حصنی برای صیانت از هویت ایمانی و دینی مردم محله باشد و به تعبیر امام(ره) باید نقش سنگر را ایفا کند. بصیرت‌افزایی، تقویت بنیه فکری و جهان‌بینی توحیدی و ترویج سبک زندگی اسلامی از تعبیرات معظم‌له برای ترویج سبک زندگی در مساجد بود.
تشکیل قرارگاه مساجد
 در صدا و سیما
عبدالعلی علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما نیز در این اجلاس با بیان اینکه امروز نقش مساجد باید بازتعریف شود، تصریح کرد: یک زمانی مساجد، رسانه‌های اصلی مردم بودند و هر زمانی می‌خواستند به مطلبی دست یابند، از طریق این اماکن پیام‌ها را دریافت می‌کردند. اکنون که تکنولوژی رشد چشم‌گیری یافته است ما نیز بنا گذاشتیم رسانه‌ای برای مساجد باشیم، لذا در این راستا برای ارتقای مساجد در صدا و سیما «قرارگاه مساجد» شکل دادیم.
در این اجلاس از کتاب «مسجد هسته مقاومت» و سایت «مسجد کالا» رونمایی شد.