انتقاد یک منتقد پیشکسوت از باندبازیِ مدیران انجمن منتقدان(اخبار ادبی و هنری)
یازدهمین دوره جشن انجمن منتقدان خانه سینما با حاشیهها و اتفاقات تلخی برگزار شد. به طوری که این مراسم، نقطهای تاریک در تاریخ انجمن منتقدان محسوب میشود. در این دوره از جشن منتقدان از یک طرف برخی از منتقدان قدیمی، فعال و تأثیرگذار سینما که از قضا در دورههایی عضو شورای مرکزی، نایبرئیس و رئیس این انجمن بودند، بایکوت شدند، چون عضو باند حاکم بر انجمن نبودند. از سوی دیگر، فیلمسازی وطنفروش که بیش از هنرمند بودن به پادویی برای نهادهای ضدایرانی مشهور است در این مراسم فرصت حضور و خودنمایی یافت تا رأی و نظر اکثریت منتقدان را زیر سؤال ببرد و به فیلم برگزیده که مضمونی ضدتروریستی دارد (ماجرای نیمروز) توهین کند.
جبار آذین، منتقد پیشکسوت سینما و مدرس سینما در گفتوگو با خبرنگار کیهان، علت بایکوت منتقدانی که در باند حاکم بر انجمن منتقدان حضور ندارند در جشن منتقدان را این گونه توضیح داد: چون انجمن منتقدان فعلی تشکلی هستند که به جای کار صنفی و فرهنگی، بیشتر رویکرد سیاسی و جناحی دارند، به ویژه اینکه پول خود را از دولت میگیرند، به همین دلیل هم سعی میکنند با این رفتارها به منتقدان مستقل یا منتقدانی که تمایلی به جناح آنها ندارند توهین کنند.
وی افزود: علاوه بر نقش سیاست، حسادت هم در رفتار برگزارکنندههای جشن منتقدان برجسته است. منتقدانی که معمولا حرف درست و راست میزنند باعث رنجش و ترس جریان حاکم بر انجمن منتقدان میشوند. چون اگر این طیف از منتقدان در جشن آنها حضور پیدا کنند، پردهها را برای ملت کنار میزنند و چون از این اتفاق میترسند بنابراین ترجیح میدهند تا راستگویان در جشن آنها جایی نداشته باشند.
آذین همچنین درباره رفتار یک متهم ضدامنیتی در این مراسم هم اظهار کرد: جبههگیری فیلمسازی مثل جعفر پناهی که هیچگاه با ارزشهای کشور خود همسو نبوده در برابر فیلمسازها و آثار ارزشی، خیلی عادی است. جعفر پناهی هرچند که قصد داشت تا ارزشها را زیر سؤال ببرد اما با این حرکت، در واقع خود را زیر سؤال برد. حرکت او، ضدفرهنگی، ضداخلاقی و ضدایرانی بود.
گفتنی است، روزنامه کیهان در روزهای آتی باز هم به یازدهمین دوره جشن انجمن منتقدان خانه سینما خواهد پرداخت.