نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
بزک ناکارآمدی دولت /آخوندی برای حل مشکلات 20 سال زمان میخواهد!
سرویس سیاسی-
اظهارات متناقض رئیسجمهور در جلسه صحن علنی مجلس در دفاع از وزرای کابینه پیشنهادی به حدی بود که حتی صدای روزنامههای زنجیرهای را نیز درآورد. در همین رابطه روزنامه زنجیرهای بهار در سرمقاله خود با عنوان «اعتدال به سبک روحانی!» نوشت: «او از یک سو میگوید که کابینه را تحت فشار انتخاب نکرده است و یکایک همکارانش در دولت دوازدهم انتخابهای خود او بودهاند و در این مسیر فشاری در کار نبوده است و در جای دیگری از همین نطق از انتخاب زنان برای وزارتخانهها سخن گفته و برای اولین بار از برنامه خود درباره انتخاب سه زن برای سه وزارتخانه پرده برداری میکند. او میگوید: «سه زن را برای سه وزارتخانه انتخاب کرده بودم اما حالا نشد، انشاءالله در فرصت دیگر» حسرت آشکار موجود در بیان روحانی در این جملات نشانگر آن است که منتخب اکثریت بر اساس قول و قرارش با مردم به دنبال حضور وزیر زن در کابینه بوده است اما «حالا نشد». دکتر روحانی در بخش دیگری از گفتههایش هم از شفافیت سخن گفته است و شفافیت را خواسته مردم از مسئولان عنوان میکند. شفافیتی که به هیچ وجه در بیان روز گذشته ایشان مشاهده نمیشود.»
این روزنامه زنجیرهای همچنین با برشمردن برخی دیگر از رفتارها و عملکرد متناقض رئیسجمهور با لحنی کنایهآمیز نوشت: «روحانی همه این ویژگیها را که ظاهرا در تضاد با یکدیگرند با هم دارد و نامش را هم گذاشته است اعتدال؛ اعتدال به سبک روحانی!»
دفاع متهمکننده نظام به ساخت بمب اتم از برجام!
روزنامه اجارهای آفتاب یزد با انتشار یک گفتوگوی اختصاصی با احمد شیرزاد نمایند اصلاحطلب مجلس ششم منتشر و بهزعم خود تبعات برهم خوردن توافق هستهای را بررسی کرده است. جالب آنکه احمد شیرزاد نمایند اصلاحطلب مجلس ششم همان کسی است که برای اولین بار با متهم کردن نظام اسلامی به دروغگویی و ساخت بمب اتم، پرونده هستهای را به یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی کشور تبدیل و موجبات شدیدترین فشارها و تحریمها و تهدیدها را علیه کشورمان طی 12 سال گذشته فراهم آورد. وی در بخشی از این گفتوگو تصریح کرده است: «اگر تحت تاثیر توطئهها و فضاسازیهای ایجاد شده توسط آمریکاییها و کجسلیقگی بعضی از دلواپسان داخلی، ایران برهمزننده برجام باشد، خسارت بسیار جدی به کشور وارد خواهد شد و کاملا به شرایط قبل از برجام و حتی بدتر از آن برخواهد گشت. این سناریویی است که آمریکا ترتیب داده است تا ایران برهم زننده برجام باشد. بسیار مهم است که ایران در چنین دامی نیفتد و ممکن است کشورهای دیگر در منطقه نیز آمریکا را در این راستا همراهی کنند. اگر ایران با تدبیر و همدلی در داخل کشور، سیاستی واحد و یکپارچه در مقابل این توطئهها در پیش بگیرد، قطعا میتواند این بحران را پشتسر بگذارد. اگر ایران بتواند بحرانها را درست مدیریت کند، شرایط تغییر خواهد کرد و میتواند نتایج بهتری در آینده بهدست آورد.»
البته از کسانی که در همصدا شدن با دشمنان ملت و متهم کردن نظام اسلامی به ساخت تسلیحات مرگبار ضدانسانی و نقض حقوق بشر، مصداق بارز نفوذی دشمن در میان مسئولان و خائن به کشور و ملت هستند، دفاع از سند خسارت بار برجام نه تنها عجیب نیست بلکه کاملا بجاست، چه آنکه چنین افرادی با خیانت خود زمینه ساز شدیدترین تحریمها به ملت و به تبع آن تحمیل این سند خسارت بار به کشور را فراهم کردهاند و طبیعی است که در نقش پیاده نظام دشمن و مدافع منافع غرب و آمریکا حفظ برجام به هر قیمتی را به مسئولان کشور توصیه کنند.
توجیه ناکارآمدی؛ 20 سال زمان نیاز دارم!
روزنامه شرق در گزارشی به ناکامیهای وزیر راه و شهرسازی در حل مشکلات مردم پرداخته و با توجیه ناکارآمدی آخوندی به نقل از وی حل مشکلات را نیازمند 20 سال زمان خواند!
در بخشی از این گزارش آمده است: چالشهاي مسكن مهر از همان زمان كه به دولت يازدهم به ارث رسيد، براي دولت روشن بود و بدزخمبودن آن، به گفته مسئولان، مشخص. با اينكه دولت يازدهم با شرط و شروطي گفته اين پروژه را (البته بهطور مشخص در تهران) تا پايان امسال به پايان خواهد برد؛ اما عباس آخوندي، وزير راهوشهرسازي دولت يازدهم، ميگويد با وجود تحويل مسكن مهر، همچنان مشكلات زيرساختي آن باقي خواهد ماند؛ آنهم تا سه یا چهار برنامه توسعهاي آينده؛ يعني معادل ٢٠ سال!
گفتنی است رئیسجمهور نیز در جلسه روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ترکیب شورای شهر تهران و همچنین همسو نبودن شهردار این کلانشهر را دلیل ناکامیهای آخوندی در چهار سال گذشته خوانده بود و با این وجود اعلام کرده بود با تغییر این ترکیب امید میرود مشکلات حل شود ولی روزنامه زنجیرهای شرق به نقل از آخوندی حل مشکلات را نه در چهار سال آینده که به 20 سال بعدی محول و موکول میکند!
لابیگری روزنامه نزدیک به کارگزاران برای وزرای پیشنهادی
روزنامه زنجیرهای شرق در شماره دیروز خود در گزارشات و یادداشتهای متعدد به حمایت از وزرای پیشنهادی روحانی برای دولت دوازدهم پرداخت و در این راستا دفاعیههایی برای وزرای پیشنهادی فرهنگ، نفت و راه منتشر ساخت!
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی چشمانداز صنعت نفت را با زنگنه روشن خواند و نوشت: صنعت نفت و گاز ایران بهعنوان پیشران توسعه کشور، نیازمند تدبیر و عقلانیت در حوزه داخلی و خارجی است. نقشه راهی که زنگنه در برنامه خود طراحی کرده، با لحاظ عملکرد و تجربه بالای او، چشمانداز روشنی را برای صنعت نفت و بهطورکلی اقتصاد کشور ترسیم کرده که اثرات آن درازمدت خواهد بود.
این روزنامه در یادداشتی دیگر صالحی وزیر پیشنهادی ارشاد را مصلح فرهنگ خوانده و نوشت: آقاي صالحي «بايسته» و وزير بهپاخاسته کارآمد براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است...از روحاني... ميخواهم که با حمايت جدي و پشتيباني رفتاري، وجود ايشان را در اريکه فرهنگ قدر دانسته و هرگونه کمک قانوني و معنوي به ايشان را دريغ نكنند!
شرق همچنین در یادداشتی دیگر به قلم یکی از اعضای فراکسیون امید خواستار رای به همه وزرای پیشنهادی روحانی شد و نوشت: امید میرود رأی اعتماد به تمام وزرا، حسن ختامی بر ایفای نقش مردم و موکلان آنها در اعتماد به دولت دوازدهم و حسن مطلعی بر توفیقات روزافزون قوه مجریه کشور در چهار سال پیشرو باشد.
به نظر میرسد جریان کارگزاران سهم عمدهای را در ترکیب کابینه پیشنهادی رئیسجمهور از آن خود کرده است به صورتی که نشریات نزدیک به این تشکل سیاسی خواستار رای نمایندگان به همه وزرای پیشنهادی شدهاند.
آرامش اقتصادی و این همه معضل؟!
روزنامه آرمان دیروز در سرمقاله خود با عنوان «اقتصاد مهمترین اولویت کشور» ابتدا مدعی شد که «رئیسجمهور بعد از چهارسال توانست اقتصادی توام با آرامش، رشد اقتصادی و تورمی مهار شده را از خود به یادگار بگذارد.» اما در همین حال به چالشها و مشکلات پیچیده اقتصاد کشور پرداخت و بر لزوم اهتمام دولت در رفع آنها تصریح کرد.
در این یادداشت در بیان همین مشکلات آمده است: «این انتظار وجود دارد که در آینده نیز با تداوم برنامههای موجود وضعیت اقتصادی کشور سامان گرفته و رونق درتمامی بخشهای اقتصادی کشور به وجود آید... با توجه به مشکلات مختلف اقتصادی که در مسیر دولت در طول چهار سال آینده قرار دارد مهمترین اولویت دولت دوازدهم و رئیسجمهور آن است که شرایط مطلوبی برای ایجاد اشتغال درجامعه ایجاد کند.»
آرمان همچنین نوشت: «اولین و مهمترین اولویت اقتصادی دولت سرمایهگذاری برای اشتغال و تولید است... از جمله مسائل مهمی که دولت دوازدهم باید به آن توجه کنند، مسئله ایجاد رشد اقتصادی پایدار است.»
این روزنامه همچنین خاطرنشان کرد: «توجه به ضریب جینی که موجب افزایش عدالت اقتصادی در جامعه خواهد بود، باید در راس برنامههای دولت قرار گرفته و رئیسجمهور بر آن نظارت داشته باشند. لازمه اجرای این موارد آن است که تا حدودی وضعیت کلی اقتصادی از جمله کسب و کار بهبود یافته و سرمایهگذاری داخلی و خارجی سرعت بیشتری به خود بگیرد. به طوری که بخش تولید شتاب گرفته و دولت به تقویت بخش خصوصی بپردازد و دولت نیز عملا تصدیگری را کنار گذاشته و به هدایت و حمایت بخش خصوصی بپردازد.»
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «باید تلاش کرد که بخش تولید از انگیزه بیشتری برخوردار شود... اصلاح ساختار بانکها که البته در چهار سال گذشته مد نظر مسئولان اقتصادی بود، باید سرعت بیشتری گرفته زیرا با اصلاح این ساختار عملا بزرگترین مشکل پیش روی اقتصاد کشور حل و فصل خواهد شد. دولت اگر بتواند اقداماتی در این زمینه انجام دهد و شرایط مناسبی را برای اقتصاد کشور به وجود آورد در چهارسال آینده شاهد بهبود شرایط اقتصادی کشور خواهیم بود.»
این روزنامه البته پاسخ نداد که اگر اقتصاد کشور با چنین معضلات بزرگی روبروست و بیکاری، ساختار معیوب بانکی، عدم رونق کسب و کار، گرانی و رکود در تولید کاملا محسوس است، پس چطور مدعی وجود آرامش اقتصادی است؟!
دولت در حوزه اقتصاد موفقیت چشمگیری نداشت
آرمان در یادداشت دیگری ادعای سرمقاله این روزنامه مبنی بر وجود آرامش اقتصادی را نقض کرد و نوشت: «موفقیت چشمگیری در حوزه اقتصاد از دولت مشاهده نشد.»
در این یادداشت آمده است: «اصلاح نظام بانکی در شرایط حاضر بسیار دشوار است و اگر وضعیت کنونی تداوم یابد، قطعا نظام بانکی بیش از 3 سال دوام نخواهد آورد و متعاقب آن بانکها به ورشکستگی دومینووار دچار خواهند شد. از این جهت دولت دوازدهم باید جراحیهای عمیقی را در سیستم اقتصادی ایران انجام دهد و در این راه هزینههایی را نیز بپردازد.»
وعده محال رئیسجمهور!
روزنامه زنجیرهای اعتماد در ستون «نگاه روز» خود طی یادداشتی از عباس عبدی از فعالان اصلاحطلب پیرامون سخنرانی دو روز پیش رئیسجمهور که برای معرفی کابینه به مجلس رفته بود، نوشت: «نخستين و مهمترين وعده ايشان كه به صورت كمّي نيز بيان شده است به ارتقاي سطح زندگي اقشار فقير جامعه مربوط ميشود، آنجا كه گفتهاند؛ براي دستيابي به عدالت اجتماعي نيازمند تغيير در شيوه حمايت اجتماعي خود هستيم.»
سپس عبدی مینویسد که «10 ميليون نفر از جمعيت ايران برابر 12/5 درصد كل جمعيت يا اندكي بيش از دهك اول درآمدي است» و در ادامه با ذکر دلایلی برای افزایش سطح معیشتی این دهک از جمعیت کشور به این نتیجه میرسد که «بايد شاهد رشد سرمايهگذاري هم باشيم و از آنجا كه هزينههاي دولت هم معمولا كم نميشود، پس بدون ترديد بايد توليد ناخالص داخلي طي ٤ سال حداقل ١٠٠ درصد افزايش پيدا كند و اين نيازمند رشد اقتصادي ٢٠ درصد در سال است كه جزو محالات است. بنابراين وعده مذكور غيرقابل تحقق است.»
نویسنده در ادامه نوشته است: بخشی از سخنان آقاي روحاني مربوط به حضور زنان در دولت بود و گفت كه: «سه زن را براى وزارت انتخاب كرده بودم اما به هر دليلي نشد.» هرچند اين جمله با بخش ديگر سخنان وي كه گفت: «در معرفى ١٧ وزير تحت فشار هيچ جناح و حزبى نبودم» همخواني لازم را نداشت. شايد منظورشان از تحت فشار هيچ حزب و جناحي نبودن منحصر به احزاب سياسي باشد. ولي اين بيمعناست كه رئيسجمهور بخواهد تصميم بگيرد و تحت هيچ فشاري نباشد. در همه جاي دنيا چنين فشارهايي هست و بايد هم باشد. رئيسجمهور يا هر كس ديگري هنگامي كه يك تصميم سياسي ميگيرد به ناچار بايد دهها ملاحظه را رعايت كند. سياستمدار مثل هنرمند نقاش نيست كه براي دل خودش نقاشي بكشد.»