این مواد غذایی را در مایکروویو حرارت ندهید
مایکروویو یکی از پراستفادهترین لوازم خانگی در دنیاست، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک میکند، بلکه امکان پخت برخی وعدههای غذایی در آب را نیز فراهم میکند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته میشوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روشهای پخت دیگر حفظ میکنند.
به گزارش «استپ تو هلث»، اگرچه مایکروویو برای بسیاری از مواد قابل استفاده است، اما انواع خاصی از مواد غذایی وجود دارند که میتوانند کیفیت غذایی خود را در صورت مواجهه با دماهای بالا تولید شده توسط این دستگاه از دست بدهند.
بر همین اساس، آگاهی از این که کدام مواد غذایی قابلیت استفاده در مایکروویو را ندارند و با روشهای پخت دیگر میتوان ارزش غذایی آنها را هرچه بیشتر حفظ کرد، اهمیت دارد. در ادامه با برخی از این مواد غذایی بیشتر آشنا میشویم.
گوشت
برخی افراد اغلب گوشت را چند دقیقه پیش از آماده کردن غذا برای یخ زدایی داخل مایکروویو قرار میدهند. در شرایطی که این کار میتواند از آلودگی برخی باکتری ها جلوگیری کند، اما میزان ویتامین B12 و
اسید آمینههای موجود در گوشت را کاهش میدهد.
افزون بر این، هنگامی که این دستگاه به کار میافتد تا گوشت پخته دوباره گرم شود، عصاره طبیعی گوشت و ارزش پروتئینی آن را میگیرد.
پیشنهاد:
گوشت را برای یخ زدایی به مدت چند ساعت یا یک روز پیش از تهیه غذا با آن از فریزر خارج کرده و داخل یخچال قرار دهید.
سپس گوشت آماده را در دمای پایین در تابه حرارت دهید.
برنج سفید
برنج سفید یک ماده غذایی است که به هیچ وجه نباید در مایکروویو حرارت داده شود. دماهای بالا بخش قابل توجهی از مواد مغذی موجود در برنج سفید را از بین میبرند.
مایکروویو از زمان آغاز به کار خود دمای بالا و یکپارچه به غذا میتاباند، این شرایط مستقیم بر محتوای ویتامینها، مواد معدنی و فیبر موجود در ماده غذایی مؤثر است.
پیشنهاد:
برنج را بر روی گاز بپزید، در شرایطی که دما به تدریج و با پخت غذا افزایش یابد.
اگر قصد دارید برنج پخته را دوباره گرم کنید، اندکی آب به ظرف اضافه کرده و آن را روی حرارت کم قرار دهید.
بروکلی
دماهای بالای تولید شده در مایکروویو میتوانند 97 درصد از محتوای آنتی اکسیدانهای موجود در بروکلی را از بین ببرند.
تغییراتی که بروکلی طی استفاده از این تکنیک پخت تجربه میکند میتواند هم در بافت و هم در مزه آن احساس شود.
پیشنهاد:
بروکلی را در قالب سالاد و اسموتی مصرف کنید تا تمام ارزش غذایی آن باقی بماند.
اگر ترجیح میدهید آن را بپزید، آن را بخارپز کنید.
کره
اگرچه افراد بسیاری کره را در مایکروویو ذوب میکنند، اما حرارت بالای این دستگاه میتواند ارزش پروتئینی کره را کاهش دهد.
پیشنهاد:
کره را درون یک ظرف روی حرارت کم ذوب کنید.
هر زمان که امکان دارد، کره را در دمای اتاق نگهداری کنید تا به صورت طبیعی نرم شود.
شیر
شیر و دیگر محصولات لبنی مانند ماست میتوانند تا نیمی از مواد مغذی خود را در دمای بالا از دست بدهند.
قرار دادن شیر در مایکروویو میتواند به از بین رفتن کامل محتوای ویتامین B12 منجر شود و محتوای مواد معدنی اساسی آن را نیز کاهش دهد.
پیشنهاد:
اگر قصد دارید شیر را گرم مصرف کنید، این کار را روی حرارت کم انجام دهید تا به دمای مناسب برای مصرف برسد.
سیر
متخصصان تغذیه همواره مصرف سیر خام را توصیه میکنند تا از تمام فواید تغذیهای آن بهرهمند شوید.
هنگامی که این ماده غذایی در دماهای بسیار بالا پخته یا گرم میشود، حدود 95 درصد ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست میدهد.
در حقیقت، تنها قرار گرفتن به مدت یک دقیقه در مایکروویو برای از بین رفتن محتوای آلیسین سیر کافی است. این ماده عامل خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی سیر است.
پیشنهاد:
سیر خام را به اسموتیها، سالادها یا دیگر دستورالعملهای غذایی اضافه کنید.
یک حبه سیر را با معده خالی مصرف کنید تا از بیشترین فواید سلامت این ماده غذایی برخوردار شوید.
قارچ
پروتئینهای موجود در قارچ هنگامی که این ماده غذایی در دماهای بالا پخته میشود یا دوباره گرم میشود به طور کامل از بین میروند.
در حقیقت، هنگامی که قارچها در دمای اتاق خنک میشوند، هرچه بیشتر مستعد آلودگی با ریزجانداران خاص میشوند.
پیشنهاد:
قارچهای پخته را دوباره گرم نکنید زیرا ممکن است موجب سوء هاضمه و التهاب شکمی شوند.
قارچ را در دمای 70 درجه سانتیگراد بپزید و از دستورالعملهایی که به پخت بیش از اندازه و طولانی مدت نیاز ندارند، استفاده کنید.