kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۱۰۴۸
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳

رونمایی آمریکا از طرح حملات پیش‌دستانه به کره شمالی/پیونگ‌یانگ: طرح حمله به آمریکا به زودی نهایی می‌شود

در پی جنگ شدید لفظی میان رهبران آمریکا و کره شمالی و شاخ و شانه کشیدن‌های آنان برای حمله احتمالی به یکدیگر، کشورهای مختلف نیز واکنش نشان داده و به نفع هر کدام از طرفین صف‌آرایی کردند.


منابعی در نیروهای مسلح آمریکا فاش کرده‌اند پنتاگون طرحی برای حمله پیش‌دستانه علیه کره شمالی را آماده کرده تا «هرگونه اقدام این کشور برای شلیک موشک را ناکام بگذارد.» همزمان کره شمالی نیز اعلام کرده طرح حمله به جزایر گوآم و نیروهای نظامی آمریکا در این جزیره، به زودی نهایی می‌شود. این شاخ و شانه کشیدن‌ها حتی باعث صف‌آرایی‌هایی نیز به نفع دو طرف شده است.
شبکه تلویزیونی «ان‌بی‌سی» خبر آماده شدن طرح آمریکا برای حمله به کره‌شمالی را به نقل از منابعی در نیروهای مسلح آمریکا که نام آنها را ذکر نکرده، آورده است: «طرح پنتاگون شامل حمله هوایی با استفاده از بمب‌افکن‌های «بی‌1 بی‌لانسر» است که طبق برنامه از پایگاه هوایی اندرسون در جزیره گوآم به پرواز در می‌آیند و بیش از 20 نقطه حساس از جمله پایگاه‌های شلیک موشک به عنوان هدف برای آنها تعیین شده است. مراحل مختلف این طرح آماده شده است و پنتاگون تنها منتظر دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست تا به کره شمالی حمله کند.»
در مقابل پیونگ‌یانگ نیز اعلام کرد که طرحی برای حمله به جزیره گوآم در دست بررسی دارد که به زودی آن را نهایی خواهد کرد. جزیره گوآم که نزدیک‌ترین نقطه از خاک آمریکا به کره شمالی محسوب می‌شود، محل استقرار یکی از استراتژیک‌ترین پایگاه‌های هوایی آمریکا است که وظیفه اصلی پشتیبانی عملیات در شبه جزیره کره را در گذشته و حال بر عهده داشته است. کره شمالی می‌گوید قصد دارد تا طرح مربوط به حمله موشکی به تاسیسات نظامی آمریکا در گوآم را تا اواسط اوت (اواخر مرداد) تکمیل کند.
طرح کره برای حمله
تسنیم اما به نقل از رویترز نوشته خبرگزاری رسمی کره شمالی اعلام کرده «پیونگ‌یانگ در نظر دارد تا طرح حمله به تاسیسات نظامی جزیره گوآم با 4 فروند موشک میانبرد را نهایی کند، پیش از آنکه کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تصمیم نهایی را برای اجرای این اقدام اتخاذ کند.»
این واکنش پس از آن صورت می‌گیرد که رئیس‌جمهور آمریکا به کره شمالی هشدار داد در صورت ادامه تهدید واشنگتن، با خشم و آتش بی‌سابقه‌ای روبه‌رو خواهد شد و پس از آن نیز گفت به اندازه کافی در هشدارهایش جدی نبوده است.
واکنش‌ها
جنگ لفظی و تنش‌های «شدید» بین مقامات ارشد آمریکا و کره‌شمالی برخی کشورها و مقامات مختلف را به صف‌آرایی و جبهه‌بندی واداشته است. در همین رابطه روزنامه «کوریا هرالد» که در کره‌جنوبی منتشر می‌شود با انتشار مطلبی ضمن ‌اشاره به تشدید تنش میان دو کشور خواستار تولید سلاح‌های اتمی در کره جنوبی شد. درخواستی که می‌تواند موجب تشدید بیشتر اوضاع شود. کره جنوبی که 28 هزار و 500 نیروی نظامی آمریکایی در آن مستقر هستند، از تولید تسلیحات اتمی بر اساس قرارداد انرژی اتمی که در سال 1974 میلادی با آمریکا به امضا رسانده، منع شده است. به اعتقاد تحلیلگران نظامی، پیشرفت‌های تکنولوژیکی به کره جنوبی این امکان را می‌دهد تا در صورت تصمیم نهایی برای تولید تسلیحات اتمی، تنها ظرف چند ماه بتواند سلاح‌های هسته‌ای را تولید کند. این روزنامه در نهایت نتیجه گرفت که «اعتماد به چتر هسته‌ای آمریکا، موجب شکنندگی کره جنوبی شده است.»
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان نیز درباره وقوع جنگ اتمی بین دو کشور و تبعات غیرقابل جبران آن هشدار داد. وی گفت چنین لفاظی‌هایی باعث ایجاد نگرانی و ترس می‌شود. مانند زمانی که در جنگ جهانی اول که یک موضوع بی‌اهمیت و تهدیدها به این جنگ منجر شد. این در حالی است که استرالیا و کانادا اعلام کردند که در صورت وقوع جنگ میان آمریکا و کره شمالی در کنار آمریکا خواهند ایستاد. همزمان با بالا گرفتن لفاظی‌ها بین واشنگتن و پیونگ‌یانگ اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد تحریم‌ها علیه کره شمالی را افزایش داده است. در همین حال «ژنرال وسلی کلارک» فرمانده آمریکایی سابق ناتو با ‌اشاره به «سردرگمی آمریکا در برخورد با پیونگ‌یانگ» تاکید کرد «هیچ گزینه نظامی مناسبی درباره کره شمالی وجود ندارد.» «جان مک‌کین» سناتور جمهوری‌خواه و رئیس ‌کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز ضمن هشدار به رئیس‌جمهورکشورش نسبت به اینکه به «سرانجام رساندن تهدیدات توخالی کار دشواری است،» اذعان کرد: «تشدید بن‌بست اتمی میان کره شمالی و آمریکا بسیار جدی است... باید مطمئن باشید می‌توانید کاری را که می‌گویید انجام دهید. به نظر من این نوع لفاظی‌ها کمکی نخواهد کرد.»
تجمع بزرگ مردم کره‌شمالی
همزمان با این تهدیدها هزاران تن از مردم کره شمالی روز پنجشنبه به نشانه اعتراض به تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا، به خیابان‌های کشورشان آمدند؛ گردهمایی که همانند دیگر مراسم رسمی در این کشور با نظم خاصی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، هزاران تن از کارگران کره شمالی که پیراهن‌های سفید به تن داشتند، در سراسر این میدان که در جای جای آن پرچم‌های کره شمالی به اهتزاز در آمده بود، تجمع کرده بودند. طبقه بزرگان و سران کره شمالی نیز که در این راهپیمایی پیراهن‌های مشکی به تن داشتند این کارگران را در حین راهپیمایی تشویق می‌کردند. این راهپیمایی پس از دور جدید تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و افزایش تنش‌ها میان کره شمالی و آمریکا برگزار شد.