مقتدا صدر، خود را چرا و چند به آل سعود فروخت؟
رهبر جریان «صدر» که پس از بازگشت اخیرش از پایتخت عربستان، کاملا پوستاندازی کرده، در اظهارات جدیدش، رژیم وهابی آل سعود را خیرخواه ملت عراق و دیگر کشورها خوانده است.
دو هفته قبل زمانی که خبر سفر «مقتدا صدر» به عربستان و دیدارش با «محمدبن سلمان» ولیعهد و سایر مقامات سعودی منتشر شد، خیلیها تعجب کردند و گفتند در شرایط حاضر که داعش در عراق رو به افول است و دولت بغداد و همه جریانهای سیاسی این کشور باید رژیم آل سعود را به خاطر حمایت از داعش، بازخواست کنند، چطور شد که مقتدا صدر به دیدار سعودیها شتافته است.
در میان این تعجب همگان، «مقتدا صدر» پس از اینکه وارد بغداد شده حرفهای نامربوطی مثل بسیج مردمی باید در ارتش عراق ادغام شود و یا دو کشور در سیاستهای متقابل میان خود، اشتباهاتی داشتهاند را بر زبان آورد.
این اظهارات واکنشهایی را به دنبال داشت و البته پس از گذشت چند روزی، همه آرام شدند و گفتههای صدر را به خامی و نادانی او ربط دادند.
اما، مقتدا صدر باز هم دیروز اظهارات مشابهی را بر زبان رانده که در ملاطفت نسبت به رژیم بدنام آل سعود، پررنگتر از همه است.
وی ضمن بیان اینکه در دیدارش با محمدبن سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد سعودی در شهر «جده» پی برده که «دیدگاههای مشابهی با محمدبن سلمان» دارد، گفته: «ریاض به منزله پدر همگان بوده و ثابت کرده که برای برقراری صلح در منطقه میکوشد.»(!)
صدر که با این جمله، خون هزاران عراقی که به دست آل سعود ریخته شده را نادیده گرفته، در ادامه میگوید: «همه اختلافات منطقه را میتوان به طور تدریجی حل کرد.»
«مقتدا صدر»، در ادامه اظهارات ساختارشکنانه خود، به سوریه نیز اشاره کرده و گفته از یک ماه قبل به این سو، خواستار کنارهگیری «بشار اسد» بوده است، چرا که به زعم وی، این کنارهگیری، میتواند به برقراری صلح کمک کند. به گزارش تسنیم، رهبر جریان صدر مجددا نام بسیج مردمی را آورده و بار دیگر خواستار انحلال آن شده و گفته: «باید کشور عراق از تمرکز برخوردار شود و دو ارتش نباید(در عراق) وجود داشته باشد.» بسیج مردمی عراق در سال 2014 و در پی صدور فتوای جهاد کفایی از جانب آیتالله «سیدعلی سیستانی» رهبر عالی شیعیان عراق، تشکیل شد و تاکنون پرونده بسیار شکوهمندی در مبارزه با تروریسم، از خود برجای گذاشته است.
مقتدا صدر در ادامه گفته: «اگر عراق به مرحله ادغام بین نیروهای دولتی و بسیج مردمی تحت رهبری نخستوزیر و فرمانده نیروهای مسلح نرسد، با مشکلات بزرگی روبهرو خواهد شد.»
به نظر میرسد مقتدا صدر علیرغم وعدههایش مبنی بر کنارهگیری از سیاست، قلبا مشتاق قدرت است و علت اینکه تا این حد جانب سعودیها را میگیرد، این است که حس میکند در عراق او را کنار انداختهاند و به اصطلاح، او میخواهد طرحی نو دراندازد و همه رقیبان سیاسی را با موضعگیریهای متفاوت خود، کیش و مات کند و قهرمان ملت شود! همانطور که در ماجرای متهم کردن دیگران به فساد نیز همین میل را در او میتوان مشاهده کرد.
در مجموع، «مقتدا صدر» همه محبوبیت سیاسی و اجتماعی خود را مرهون خانواده و پدر بزرگوار خود است و تا آیندهای نه چندان دور و با تداوم این اقدامات و اظهارات نسنجیده و غیرمعقول، محبوبیت او ته خواهد کشید و وی به یک چهره منزوی تبدیل خواهد شد. پس از بازگشت مقتدا صدر به بغداد، ریاض شماری خودروی نظامی جهت هدیه به وی، به عراق ارسال کرد. چند خودرو، قیمت زیادی نیست!
مقتدا صدر به خاطر حرمتهای خانوادگی هم که شده، باید از سیاست و منیت فاصله بگیرد و به دنبال خودسازی و پختگی و کسب تجارب بیشتر باشد، تا این طور بر جنایات رژیم آل سعود در عراق و منطقه، صحه نگذارد.