kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۸۹۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۵
صالحی:

بعید می‌دانم واشنگتن برجام را نقض کند! تمام گزینه‌های ما روی میز است



سرویس سیاسی-
رئیس‌سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با المیادین گفت: بعید می‌دانم واشنگتن برجام را نقض کند. متاسفانه آمریکایی‌ها اعم از دموکرات و جمهوریخواه و دولت و کنگره، با تست‌های متعدد دریافته‌اند که هر بلایی هم سر برجام بیاورند و هر نوع دشمنی مرتکب شوند، با کمترین واکنش عملی از سوی دولت مواجه نخواهند شد.
«علی اکبر صالحی» رئیس‌سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با المیادین اعلام کرد در صورتی که آمریکا «برجام» را نقض کند تمام گزینه‌ها روی میز است؛ وی در ادامه گفت: بعید می‌دانم واشنگتن چنین کاری کند زیرا متحمل ضرر خواهد شد .
رئیس‌سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: وقتی اتحادیه اروپا، چین، روسیه و دیگر کشورها توافق هسته‌ای را تایید کرده‌اند، خروج آمریکا از این توافق، بر ادامه اجرای آن تاثیری نخواهد گذاشت. اگر آمریکا این توافق را نقض کند دیگر کشورها مسئولیت اجرای آن را بر عهده خواهند داشت و این مسئولیت ما نیست زیرا آژانس انرژی اتمی حدود 7 بار اعلام کرده که ایران به برجام متعهد بوده است به همین دلیل هیچ زمینه‌ای برای نقض این توافق وجود ندارد.
صالحی ابراز امیدواری کرد روزی نرسد که ایران به شرایط قبل از توافق هسته‌ای بازگردد و در ادامه گفت: از زمان شروع مذاکرات، احتمال نقض توافق نیز مطرح شد به همین دلیل پُل‌های متعددی برای بازگشت سریع به وضعیت قبل، حتی به وضعیت بهتر از قبل اندیشیده شد.
بر اساس گزارش «المیادین»، علی‌اکبر صالحی، برجام را «تاریخی» خواند که تاثیرات آن به مرور زمان بیشتر و بیشتر دیده می‌شود و از اینکه نقش پررنگی در مذاکرات داشته ابراز خشنودی کرد.
به گزارش فارس، رئیس‌سازمان انرژی اتمی سپس تصریح کرد: فعالیت‌های هسته‌ای از جمله غنی‌سازی اورانیوم، تولید آب سنگین، طراحی جدید رآکتور اراک با کمک چینی‌ها به علاوه استخراج معادن اورانیوم، بهتر از قبل ادامه دارد و آنچه رسانه‌ها از اختلافات داخلی درباره توافق هسته‌ای می‌گویند فقط یک رویارویی سیاسی است نه بیشتر.
وقتی با انکار نقض برجام، دشمن را به تشدید تحریم‌ها ترغیب می‌کنیم
متاسفانه آمریکایی‌ها اعم از دموکرات و جمهوریخواه و دولت و کنگره، با تست‌های متعدد دریافته‌اند که هر بلایی هم سر برجام بیاورند و هر نوع دشمنی مرتکب شوند، با کمترین واکنش عملی از سوی دولت مواجه نخواهند شد.
در حال حاضر حدود 2 سال از اجرای شتابزده، یکطرفه، بدون ضمانت و برگشت‌ناپذیر برجام از سوی دولت یازدهم می‌گذرد. جهت اطلاع، واشنگتن خیلی وقت است که برجام را نقض و به عبارتی پاره کرده است. آمریکا در اولین روز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام- دی ماه 94- با تصویب تحریم‌های ضد ایرانی، برجام را نقض کرد. پس از آن نیز آمریکا بارها و بارها برجام را به صورت فاحش نقض کرده است. فایننشال تایمز چندی پیش در گزارشی با‌اشاره به تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران بعد از برجام نوشته بود: «تلاش‌های آمریکا برای بیرون نگه داشتن ایران از سیستم بانکی بین‌المللی عملا همان تاثیر پاره کردن برجام را دارد». در دوران پسابرجام، اقدامات آمریکا در نقض برجام چنان شدت گرفت که تحلیلگران غربی از آن به «شلیک به قلب برجام» تعبیر کردند. ظریف چندی پیش تصریح کرد: «آیا آمریکا آماده است به متن برجام پایبند باشد، روحش به کنار. تاکنون واشنگتن هر دو را زیر پا گذاشته است».
پس از امضا و اجرای برجام، دولت یازدهم در واکنش به گستاخی‌های مکرر آمریکا، به فشار ایمیلی، پیام توئیتری، نامه‌نگاری و برگزاری جلسات نمایشی بسنده کرد، حال آنکه تنها پاسخ عملی و قاطع به گستاخی آمریکا عمل به 29 شرط اجرای برجام بوده و هست.
درنهایت واکنش منفعلانه دولت یازدهم در قبال عمل نکردن آمریکا به تعهدات خود،‌ این گزاره را در ذهن دولتمردان آمریکایی تقویت کرد که می‌توانند برخلاف تعهداتشان عمل کنند و مطمئن باشند که از سوی ایران، واکنش عملی مشاهده نخواهد شد. بی‌شک یکی از علل اصلی افزایش تحریم‌ها در پسابرجام، همین رویکرد منفعلانه بود.
در حقیقت آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که هر چقدر تحریم‌ها شدیدتر و گسترده‌تر شود، پاسخ متقابلی دریافت نخواهند کرد. متاسفانه باید گفت دولت یازدهم، آمریکا را به تحریم‌های جدید و بی‌سابقه علیه ایران معتاد کرده زیرا با مدل برجام به آمریکا ثابت کرده که در برابر فشار و تهدید عقب‌نشینی می‌کند، امتیاز می‌دهد و حتی اگر آنها برجام را پاره پاره هم کنند، اینجا رفتار آمریکایی‌ها توجیه می‌شود!