kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۷۵۳
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸

انتقاد فعالان مسکن از عملکرد وزارت راه و شهرسازی

در حالی که وزیر راه وعده عبور از رکود در حوزه مسکن را می‌دهد، فعالان بازار از استمرار رکود می‌گویند.


وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: توانسته‌ایم میزان پرداخت تسهیلات مسکن را از ۲۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش دهیم که همین موضوع نقش موثری در افزایش رونق بازار مسکن داشته است.
عباس آخوندی با‌اشاره به اینکه بخش اصلی مسکن درکشور مربوط به قدرت خریدار است، گفت: هرچه میزان قدرت خریدار بیشتر باشد بازار مسکن به رونق نزدیک‌تر می‌شود
وی در خصوص برنامه جدید بخش مسکن در دولت دوازدهم گفت: یکی از اقدامات اصلی در این بخش طولانی‌تر شدن دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن است که بااین اقدام میزان اقساط کاهش می‌یابد.
وزیر راه وشهرسازی توضیح داد: در صورت موافقت بانک مرکزی از طریق طولانی‌تر شدن دوره‌های اقساط و نیز کم شدن مدت سپرده‌گذاری میزان دسترسی خانوار‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت افزایش می‌یابد.
آخوندی یادآور شد: طبق گزارش‌هایی که بانک مرکزی به طور مرتب ارائه می‌دهد، در بیشترماه‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان خرید وفروش در بخش مسکن رشد داشته است.
وی در خصوص افزایش میزان ساخت وساز در کشور نیز تصریح کرد: در حال حاضر ۲ میلیون واحد خالی از سکنه در کشور وجود دارد که با پر شدن این واحد‌های خالی بازار مسکن برای تقاضا‌های جدید وارد حوزه ساخت وساز می‌شود و این بازار نیز به مرور رونق می‌گیرد.
مسکن از رکود خارج نمی‌شود
با این حال بر خلاف اظهارات وزیر راه، رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران گفت: رکود کنونی بازار مسکن حاکی از کاهش قدرت خرید متقاضیان پس از افزایش ناگهانی قیمت‌ها بوده و پیش‌بینی می‌شود، این روند ادامه داشته باشد.ایرج رهبر اظهار داشت: بیشتر متقاضیان مسکن با راکد شدن بازار خرید به سمت اجاره می‌روند و همین امر زمینه ساز افزایش قیمت شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر نرخ اجاره بین ۱۵ تا ۳۰ درصد رشد داشته است.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران تصریح کرد: سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن به دلیل رکود موجود در بازار، بلاتکلیف مانده و این امر باعث نا امیدی بسیاری از بخش‌های صنعتی در کشور شده است.
رهبر در خاتمه یادآور شد: رکود کنونی بازار مسکن حاکی از کاهش قدرت خرید متقاضیان پس از افزایش ناگهانی قیمت‌ها بوده و پیش‌بینی می‌شود، این روند ادامه داشته باشد.دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان هم در گفتگو با تسنیم، با بیان این‌که «به‌ظن برخی دوستان حدود 2/5 میلیون خانه خالی در کشور داریم»، گفت: بر اساس قانون هر نهاد و هر ارگانی متولی یک قسمت از اقتصاد است، تکلیف وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص بخش مسکن مشخص است. این وزارتخانه مسئول سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای تولید مسکن است.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با ‌اشاره به اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد:‌ اگر به‌ظن دوستان به انحراف رفتیم احتمالاً سیاست و ریل‌گذاری دولت‌اشتباه بوده است.فرشید پورحاجت با تأکید بر این‌که «در رابطه با 2/5 میلیون خانه خالی قبلاً موضع گرفته‌ایم و اعتقاد داریم این تعداد واحد خالی از سکنه وجود دارد که باید آسیب‌شناسی شود»، اظهار کرد:‌ موضوع مهم این است که چرا در این بازه زمانی 1/8 میلیون خانوار به خانوارهای مستأجر اضافه شده است.
وی افزود: این مسئله نشان می‌دهد در یک جای کار در عرضه و تقاضا نظم به هم خورده که 1/8 میلیون نفر مستأجر می‌شوند و در عین حال 2/6 میلیون واحد خالی است.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این‌که تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برگرفته از قانون ساماندهی تولید مسکن است، اظهار کرد: بر اساس مجوزی که بانک مرکزی به بانک مسکن داده، این بانک از محل بازگشت وصولی اقساط طرح مسکن مهر برای بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تسهیلاتی را به انبوه‌سازان پرداخت می‌کند.
پورحاجت با بیان این‌که تسهیلات از کانال صندوق پس‌انداز یکم پرداخت می‌شود،‌ افزود: در این صندوق‌ها دولت یک کانال دریافت کرده که کسانی که از دولت سوبسید نگرفته‌اند از این محل بتوانند شرایط خرید خانه مسکن با قیمت مناسب برای آنها فراهم شود.
وی در عین حال با‌اشاره به این‌که در تعریف جدید، بانک مرکزی اعلام کرده انبوه‌سازان برای دریافت تسهیلات باید در بانک سپرده‌گذاری کنند، تصریح کرد:‌ همکاران رغبتی به سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها ندارند، چون هیچ تولیدکننده‌ای حاضر نیست به‌مدت یک سال 40 میلیون تومان پولش را در بانک سپرده‌گذاری کند.