kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۳۵۹
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵
رئیس ‌فراکسیون نمایندگان ولایی:

طرح دو فوریتی مقابله با تحریم‌های آمریکا ضعیف و نامتناسب است

طرح دوفوریتی مقابله با تحریم‌های جدید آمریکا را که ناقض برجام است، طرحی ضعیف عنوان کرد و گفت: «من تعبیر محترمانه‌ای راجع به این طرح داشتم که گفتم فشار این طرح در حد شانه کردن سرِ ترامپ است.»


حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس و رئیس‌ فراکسیون نمایندگان ولایی در گفتگویی تفصیلی با خبرگزاری مهر پیرامون شرایط پس از برجام گفته است: «ماجرا این است که قرار بوده مثلاً وقتی نفت می‌فروشیم، پول نفت را به ما بدهند، اما نمی‌دهند! یعنی هنوز در نقل و انتقال پول نفت مشکل داریم، با کره، هند و کشورهایی از این قبیل مشکل داریم و پول ما را نمی‌دهند.»
وی در ادامه افزوده است: «مسئله این است که هر چقدر جلوتر می‌رویم، سهم ما در این معامله کمتر می‌شود و داریم به سمتی می‌رویم که اگر این مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا تبدیل به قانون و اجرا شود، نه تنها ۵۰ درصدی نخواهیم داشت، بلکه یک ۵۰ درصد هم بدهکار می‌شویم! یعنی حالت باخت ـ برد پیش می‌آید.»
حاجی‌بابایی گفت: «آنها الان ما را در موضعی قرار داده‌اند که سهم خودشان را از این قرارداد انجام نمی‌دهند و ضمناً حرکتی را شکل داده‌اند که ما جرأت اعتراض نداشته باشیم؛ اینکه سهم خودشان را ایفا نمی‌کنند، یعنی برجام نقض شده است، اما ظاهراً خودمان اصرار داریم که بگوییم برجام نقض نشده است.»
وی پیرامون واکنش به عهدشکنی‌های آمریکا تصریح کرد: «حالا در چنین شرایطی باید تیزهوشانه تصمیم گرفته شود؛ در همین فضا داریم در مجلس یک طرح دوفوریتی را بررسی می‌کنیم، اما هر عاقلی می‌داند جایی باید دست بگذاریم که آمریکا جیغ بزند. ما یک‌جا بیشتر نداریم که جیغ آمریکایی‌ها را دربیاوریم و آن هم موضوع هسته‌ای است.»
این نماینده مجلس پیرامون طرح دوفوریتی مجلس بیان داشت: «من تعبیر محترمانه‌ای راجع به این طرح داشتم که گفتم فشار این طرح در حد شانه کردن سرِ ترامپ است. طرح اولیه را که در مرکز پژوهش‌ها آماده شده بود، هیچ‌کدام از ما ندیده بودیم. بعد از کلی تلاش طرح را به دست آوردیم و اصلاحاتی در آن انجام شد که به نظر من کافی نیست. کمیسیون امنیت ملی هم کلیات این طرح را تصویب کرده است که حرفی در آن نیست، اما در بررسی جزئیات طرح باید متناسب با حیثیت نظام حرکت شود.»
حاجی‌بابایی که رئیس‌فراکسیون ولایی است که 120عضو دارد درباره دیدگاه فراکسیون متبوعش خاطرنشان کرد: «ما کلیات این طرح را قبول داریم، اما اگر جزئیات آن اصلاح نشود، فراکسیون نمایندگان ولایی آن را نمی‌پذیرد و این طرح را متناسب با حرکات سخیفی که مجلس نمایندگان آمریکا انجام می‌دهد، نمی‌داند. یعنی طرحی به این شکل ضعیف است و تأثیری نخواهد داشت.»
حاجی بابایی در بخش دیگری از این مصاحبه به علل انشعاب از فراکسیون ولایت پرداخته است. انشعابی که منجر به تشکیل فراکسیون نمایندگان ولایی شد. وی گفته است که تصمیم‌ها در فراکسیون ولایت بدون مشورت اتخاذ و سپس به افراد اعلام می‌شد و این عامل به همراه برخی علل دیگر باعث سرگردانی اعضای فراکسیون می‌شد.
وی درمورد انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس گفته است: «در دو انتخاباتی که برای هیئت رئیسه برگزار شد ما رکب خوردیم! دوستان ما دیدگاه متفاوتی داشتند و ‌اشکال از ما بود که تلاش داشتیم با دوستانی که اعلام می‌کردند ما با شما سنخیتی نداریم، هماهنگ شویم. اعضای فراکسیون مستقلان دائم می‌گفتند که ما با مواضع فراکسیون نمایندگان ولایی هماهنگ نیستیم اما ما می‌گفتیم استدعا می‌کنیم ما هماهنگ هستیم!»
حاجی‌بابایی نقش تصمیم‌های اتخاذ شده را در فراکسیون ولایت کاملا در راستای حمایت از دولت عنوان کرده و افزوده است: «نزدیک انتخابات این حمایت روشن‌تر و شدیدتر شد، به عنوان مثال یکی از کاندیداها افزایش یارانه را به عنوان شعار خود مطرح می‌کرد که شدیدا با او برخورد می‌شد، اما کاندیدای دیگر مسئله‌ای بالاتر از افزایش یارانه را مطرح می‌کرد، اما هیچکس به او اعتراض نمی‌کرد.»
وی اظهار داشت: «هیچ‌کس به آقای روحانی اعتراض نکرد که در فروردین ماه برنامه ششم توسعه درخصوص کمک به اقشار محروم را بدون اینکه قانون ابلاغ شده باشد اجرا کردند. در این اقدام دولت تخلفات قانونی نیز وجود داشت، زیرا مستقیما به حساب افراد تحت پوشش امداد و بهزیستی مبلغی واریز شد، در حالی که باید به حساب خزانه واریز می‌شد و بعد از تخصیص، از سوی کمیته امداد به افراد تحت پوشش اختصاص می‌یافت.»
حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: «شاید آقای لاریجانی اعلام کند که هیچ حمایتی از آقای روحانی در انتخابات نکرده است، اما برداشت ما این بود که سمت و سوی حرکت در مجلس به گونه‌ای است که مجلس و فراکسیون‌هایش مدیریت شوند.»