کد خبر: ۱۱۰۳۴۵
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران:

صادرکنندگان توان پرداخت سود ۲۵ درصدی وام بانکی را ندارد

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: صادرکننده ایرانی در صورت اخذ وام برای صادرات باید ۲۵ درصد در سال سود بپردازد که با چنین سودی دیگر قادر نیست کالای خود را به صورت نسیه و مدت‌دار بفروشد.


علاء میرمحمد صادقی در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه وضعیت تجارت ایران با افغانستان مطلوب نیست، اظهار داشت: در تجارت به این کشور و حتی کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی مانند ترکمنستان نتوانسته‌ایم موفقیت کاملی به دست آوریم.
وی با بیان اینکه زمینه کار با افغانستان فراهم است، ادامه داد: دولت در این جهت باید کمک کند و شرایط امنیت سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران را فراهم کند و تسهیلات بیشتری برای افرادی که کالا به افغانستان صادر می‌کنند، فراهم کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه بخش خصوصی به تنهایی و بدون حمایت‌ دولتی قادر به توسعه تجارت با افغانستان نیست، بیان کرد: به نفع کشور است که دولت در جهت صادرات کالا به این کشور مساعدت‌هایی را داشته باشد.
میرمحمد صادقی با تأکید بر اینکه حجم صادرات کالا به افغانستان قابل توجه نیست، گفت: کشور ترکیه در صادرات کالا به افغانستان رقیب جدی ماست و اتفاقا در تجارت با این کشور هم موفقیت‌های خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه دولت ترکیه به صادرکنندگان کالا و تجار از طریق پرداخت وام کمک می‌کند، تصریح کرد: اما صادرکننده ایرانی در صورت اخذ وام برای صادرات باید 25 درصد در سال سود بپردازد که با چنین سودی دیگر قادر نیست کالای خود را به صورت نسیه و مدت‌دار بفروشد.عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: تجار ترکیه‌ با توجه به حمایت‌های دولتی اکثر بازارهای صادراتی ما از جمله بازارهای حاشیه خلیج ‌فارس را گرفته‌اند.
میرمحمد صادقی خاطر‌نشان کرد: در مجموع سیاست و خط مشی مطلوبی در صادرات نداریم.