kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۲۹۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۸

اخبار ویژه


تاجیک: اصلاح‌طلبان از نظر گفتمانی بارها رنگ عوض کرده‌اند
مشاور رئیس دولت اصلاحات می‌گوید دولت و اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند فرافکنی کنند و بگویند نگذاشتند کار کنیم.
محمدرضا تاجیک که در دولت اصلاحات مشاور رئیس‌جمهور بود، در گفت‌وگو با جماران، پیروزی روحانی در انتخابات را به حرف مدونا (خواننده بدنام غربی) تشبیه کرد که «واقعیت مرا نخواهید شناخت». وی همچنین ادعا کرد روحانی بخش عظیمی از رأی خود را مدیون اصلاح‌طلبان است.
وی در عین حال گفته است: لزوماً نباید دست‌افشان و پای‌کوبان باشیم. حتی پیروزی‌های پیاپی اخیر می‌تواند تهدید هم باشد. چرا که توپ در زمین اصلاح‌طلبان است، دیگر نمی‌توان فرافکنی کرد، دیگر نمی‌توان گفت نگذاشتند، دیگر نمی‌توان گفت مجلس شورا از ترکیب جناح‌های دیگر بود و تصمیمات را عقیم می‌گذاشتند.
تاجیک گفت: از طرف دیگر شورای شهر تهران در اختیار اصلاح‌طلبان است. آنان باید تلاش کنند تا طبق شعارها و مطابق دقایق گفتمان اصلاح‌طلبی شایسته‌ها را پاس بدارند. به جای آنکه در پس پرده شورای شهر جنگ جناح‌ها، منافع و قدرت به راه بیندازند و به دنبال این باشند که چه کسی را شهردار کنند باید به سمت و سویی که ملاک‌ها و ضوابط حکم می‌کنند بروند تا فردی شایسته شهردار شود.
وی با بیان اینکه «متأسفانه منفعت‌طلبی و قدرت‌طلبی در برخی افراد و جریان‌های اصلاح‌طلبی دیده می‌شود» خاطرنشان کرد: باید بتوانیم این حاشیه‌ها را کم کنیم و نقشی را که به لحاظ تاریخی برعهده‌مان قرار داده شده ایفا کنیم.
تاجیک گفت: اگر آقای روحانی در دور دوم به وعده‌هایش عمل نکرد، اصلاح‌طلبان باید بروند به مسجد و خانقاه و خلوت و دعا کنند؛ چرا که روحانی به لحاظ رأی دیگر احتیاجی به رأی ‌اصلاح‌طلبان ندارد.
وی ادامه داد: این طور نشود که از حیاط تا بام خانه قدرت و سیاست از آن اصلاح‌طلبان و از بام تا ثریا برای برخی که بر دوش اصلاح‌طلبان سوار شدند و به پاستور رسیدند، منظور شود.
وی تأکید کرد: به هر حال این موضوع را نباید فراموش کنیم که طرف مقابل 16 میلیون رأی دارد. عمده رأی او هم در طبقات پایین جامعه بوده است؛ همانجایی که اصلاح‌طلبان ضعف و خلأ دارند. همانجایی که اصلاح‌طلبان زبان توده‌های مردم را خیلی نمی‌فهمند. بسیاری از اصلاح‌طلبانی که فقط زبان نخبگان را متوجه می‌شوند و می‌توانند با طبقات متوسط رو به بالا ارتباط برقرار کنند؛ نمی‌توانند با طبقات پایین ارتباط برقرار کنند. طبیعتاً بسیاری از آن فضای رأی را از دست می‌دهند.
تاجیک با اشاره به برخی تناقضات اصلاح‌طلبان خاطرنشان کرد: اکنون باید به این پرسش پاسخ دهیم که وقتی به نام عقلانیت سیاسی گاه بر سر هنجارها و ارزش‌ها کوتاه می‌آییم و ایستارهایمان صیقل پیدا می‌کنند، و گاه با گروه‌های غیرخودی هم‌پیمان می‌شویم و گاه دیگر، سوپر اصلاح‌طلب می‌شویم، زمانی چپ و زمان دیگر راست و میانه می‌شویم، و در نتیجه این همه تلون و عبور و مرور گفتمانی به قدرتی دست می‌یابیم، در مقابل چه و چه‌ها از دست می‌دهیم؟ آیا به باورها و اعتقادها و اعتمادها شبیخون نمی‌زنیم و سرمایه انسانی و اجتماعی خود را به پشیزی نمی‌فروشیم؟
او این را هم گفته که «هیچ تردیدی نباید داشته باشیم که اگر تدبیر نکنیم چرخش و جایگزینی که در این چند دهه تجربه کردیم حادث خواهد شد. اگر دولت، شورای شهر، مجلس، شهردار و اصلاح‌طلبان نقش تاریخی خود را به خوبی و زیبایی انجام ندهند و با قدرت پیش نروند یا اسیر حاشیه‌ها شوند و متن را فراموش بکنند حتماً در 4 سال آینده چرخش رادیکال را خواهیم داشت. در آن زمان گناه به گردن کسانی است که می‌دانستند اما تمهیدی و تدبیری نکردند.»
تاجیک درباره شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌گوید: من به عنوان یک ناظر بیرونی نمی‌پسندم برخی در یک شورای دموکراتیک نقش برادر بزرگ را بازی کنند. نمی‌پسندم عده‌ای به عنوان حزب بزرگ یا برادر بزرگ‌تر یا ناظر بزرگ در این شورا نقش‌آفرینی کنند تا در بزنگاه‌های توزیع و تغییر قدرت، در پس پرده جنگ منافع و قدرت به راه بیندازند و تلاش کنند تا بیشترین نصیب و غنائم را از این جنگ به دست آورند.

کار چاق‌کنی شرق برای ماندن زنگنه در وزارت
در حالیکه روزنامه شرق از استعفا و رفتن زنگنه از وزارت نفت خبر می‌دهد ولی از سوی دیگر اعلام ماندن وی در این وزارتخانه نمایان‌تر شده است.
به گزارش جهان نيوز، روزنامه شرق از روزنامه حامی دولت نوشته است: «حرف‌و‌حديث‌هاي غيررسمي حكايت از استعفاي وزير نفت دارد. هرچند «شرق» نمي‌تواند مستقلا اين خبر را تأييد كند، اما شنيده‌ها حاكي از آن است كه بيژن نامدارزنگنه، استعفا داده و نمي‌خواهد در دولت دوازدهم بماند. از حدود يك ماه پيش هم اخباري غيررسمي منتشر شده بود كه زنگنه تصميمي براي ماندن در دولت دوازدهم ندارد؛ حالا هم خبر استعفايش به گوش مي‌رسد. اين استعفا از آن ‌رو مهم است كه از این تكنوكرات، به‌عنوان دومين مرد ديپلماسي ايران ياد مي‌شود»
اما هدایت‌الله خادمی نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در واکنش به ادعاهای شرق در صفحه شخصی خود نوشت: «وزیر نفت علاقه دارد باز هم در کابینه بماند و این بحث‌ها به خاطر ماندن است نه رفتن، اگر قصد بر رفتن بود زحمت جمع کردن امضای نمایندگان چرا؟»
در همین حال چند روز قبل با رایزنی معاون پارلمانی وزارت نفت و جمع کردن امضا از نمایندگان، بیانیه‌ای در حمایت از زنگنه و درخواست بکارگیری مجدد او در صحن علنی مجلس قرائت شد.
در این بیانیه ضمن تشکر از «اقدامات بی‌نظیر زنگنه‌» در چهار سال گذشته ابراز امیدواری شده است که از توانمندی‌های وی در ۴ سال آینده نیز استفاده شود!
در همین حال رجانیوز با اشاره به مصاحبه زنگنه با روزنامه ایران نوشت؛ مصاحبه‌کننده در سؤالی تملق‌گویانه با بیان این ادعا که «شخصیت ضد فساد شما مورد قبول افکارعمومی است.» از وی می‌پرسد: «بحث‌هایی مثل کرسنت مطرح شده و مدعی هستند که زنگنه هم به نوعی آلوده مسائل مالی است. چه پاسخی برای مدعیان دارید؟»
زنگنه در ادعایی خارق‌العاده ضمن بیان این موضوع که هیچ فسادی در پرونده کرسنت اثبات نشده است می‌گوید: « خیلی داستان دارد که اگر بخواهم بازگو کنم، خیلی چیزها روشن می‌شود. یک روزی هم شاید لازم باشد بازگو کنم. دهان ما را بسته‌اند و دهان یک عده دیگر را باز گذاشته‌اند!» این اظهارات زنگنه در حالی است که جنتی وزیر سابق ارشاد قبلا در سخنانی در مجلس شورای اسلامی از ممنوعیت پرداختن به مسئله کرسنت توسط مسئولان و مطبوعات پرده برداشته بود و فاش کرد که اجازه بحث در خصوص قرارداد کرسنت که در دولت اصلاحات و وزارت زنگنه امضا شده است منع قانونی دارد!
  زنگنه در حالی که معاونان قبلی و افرادی را که در فساد کرسنت دست داشته‌اند را دوباره به مسئولیت‌های مهم رسانده است این بار به ارزان‌فروشی گاز به طرف مقابل اعتراف کرد.
وی درحالی که خود مسببین و دست‌اندرکاران فساد کرسنت را در نقاط مختلف وزارتخانه منصوب کرده و همین باعث شده که دادگاه بین‌المللی علیه ایران حکم دهد و جریمه میلیاردی را به ایران تحمیل کند در خصوص قیمت گاز در فساد نفتی کرسنت اینگونه گفته است: «آقایان معتقدند که قیمت‌اش پایین بوده است. خب قیمت پایین. اما طبق قرارداد، شرکت ملی نفت به‌عنوان طرف ایرانی می‌توانست برود و درخواست تجدید‌نظر در قرارداد بدهد و از نظر قراردادی محق بود. کاری که ترکیه انجام داد و ادعا کرد قیمت صادراتی ما بالاست و با داوری قیمت را از زمان تجدیدنظر پایین آورد، نه حتی از زمانی که داوری رأی داد. ما می‌توانستیم در داوری بگوییم قیمت کم است و حالا یک سال طول می‌کشید. بعد هم قیمت به عقب برگشت داده می‌شد و ما گاز را صادر می‌کردیم.»
سؤال اصلی اینجاست که چرا زنگنه دوباره امضاءکننده قرارداد کرسنت را به سمت مدیرعامل شرکت ملی نفت منصوب کرد؟
 گفتنی است به گفته نعمت‌زاده وزیر صنعت دولت یازدهم، در مسئله کرسنت دیوان لاهه ایران را به مبلغ 18 میلیارد  دلار غرامت محکوم کرده است که البته برخی از دو برابر بودن این رقم نیز صحبت کرده‌اند.
 
یدیعوت آحارونوت: سیمرغ قدرت‌نمایی فضایی ایران بود
یک روزنامه آمریکایی نوشت: پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا از سوی ایران، ناقض برجام نیست.
نیویورک‌تایمز نوشت: چنین آزمایش‌هایی که غالبا برای شلیک راکت استفاده می‌شود، طبق توافق‌نامه هسته‌ای سال 2015 ممنوع نیست.
این در حالی است که هیتر نوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه پرتاب ماهواره بر سیمرغ را ناقض برجام خواند.
به گزارش نیویورک‌تایمز، دو روز پس از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران تصویب کرد، این کشور با موفقیت یک موشک به فضا شلیک کرد. این اقدام، واکنشی به رای مجلس نمایندگان  آمریکا به تحریم‌های جدید است.
در همین حال روزنامه صهیونیستی یدیعوت‌آحارونوت در گزارشی نوشت: پرتاب موفقیت‌آمیز موشک ماهواره‌بر سیمرغ، قدرت‌نمایی فضایی ایران است.
«طل عنبر» رئیس مرکز مطالعات بنیاد صهیونیستی فیشر، در گفت‌وگو با یدیعوت موضوع ویژه در فرآیند شلیک این ماهواره‌بر، اعلام رسمی آن از سوی ایران است؛ بحث در مورد پرتاب اول موشکی است که معانی مهمی در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ دارد، زیرا ترامپ از قبل گفته بود که پرتاب موشک به فضا از سوی ایران برای ما قابل قبول نیست.
عنبر افزود: بکارگیری ماهواره‌بر «سیمرغ» نشان‌دهنده پیشرفت مداوم در زمینه سامانه‌های پرتاب ماهواره در ایران است، که قطعا به برنامه‌های توسعه موشک‌های بالستیک که به طور موازی در حال پیشرفت است ضربه‌ای نمی‌زند.

سود هنگفت واردات پهنای باند مانع انتقال سرورهای تلگرام به داخل
سود کلان برخی محافل در دولت از انحصار واردات پهنای باند اینترنت یکی از موانع انتقال سرورهای تلگرام به داخل است.
به گزارش رجانیوز، چند وقتی است که بحث انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور مطرح شده است و شبهات بسیاری حول آن وجود دارد. وزارت ارتباطات و دولت که گاهی مدعی می شوند موافق انتقال سرورها به داخل کشور هستند هیچ گونه اقدام عملیاتی و جدی در این خصوص انجام نداده‌اند تا جایی که  دوروف مدیر تلگرام در مطلب اخیر خود نوشت: «شایعه عجیبی در مورد انتقال سرورهای تلگرام به ایران طرح شده است. این ماجرا مضحک است و حتی ارزش این را ندارد که در مورد آن اظهار‌نظر کنیم.» وی حتی پا را فراتر از این گذاشت و حتی در قبال تن ندادن به خواسته‌های ایران حاضر است بازار ایران را از دست بدهد!
 این درحالی است که بزرگترین کاربر این پیام‌رسان ایرانی‌ها هستند و این شرکت در صورت از دست دادن کاربران ایرانی ورشکست خواهد شد. اما تجربه کشور اندونزی در مورد اختلاف خود با تلگرام نشان می‌دهد که تلگرام در مواردی که منفعت کمتری نیز داشته حاضر به کوتاه آمدن شده است.  
دولت اندونزی اعتقاد دارد که تروریست‌ها از تلگرام به عنوان پلتفرمی امن و غیر قابل نفوذ برای هماهنگی اقدامات شرورانه خود استفاده می‌کنند. دولت این کشور که از تلگرام انتظار داشت در این خصوص همکاری کند ولی با بی‌توجهی مدیران این شبکه اجتماعی مواجه شد و به سرعت به مسدود کردن این پیام‌رسان برای شهروندان خود دست زد. مسدود‌شدن این شبکه اجتماعی همان و هراس مدیر تلگرام از کاهش سود خود نیز همان.
 با اینکه کشور اندونزی بازار پرسودی برای تلگرام نیست و اصلا این شبکه اجتماعی نقش اول در میان پیام‌رسان های این کشور را بازی نمی‌کند به سرعت حاضر شد امتیازاتی را برای رفع نگرانی‌های دولت اندونزی لحاظ کند تا جایی که حتی تلگرام یک گروه اندونزیایی را به استخدام خود درآورد تا بوسیله آنها گروه‌ها و کانال‌هایی که علیه امنیت ملی اندونزی فعالیت می‌کنند را مسدود نماید.
در ایران با این وجود که تلگرام به عنوان محبوب‌ترین پیام رسان برخلاف سایر کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و بیش از 45 میلیون نفر از آن استفاده می‌کنند و در نتیجه بیشترین سود را هم به جیب مدیران تلگرامی می‌ریزد اوضاع به شکل عجیبی متفاوت است.
تلگرام در ایران حتی کانال‌های منافقین به عنوان یکی از بزرگترین گروه‌های تروریستی با کارنامه‌ای مشخص را نیز پشتیبانی می‌کند. حتی تروریست‌های داعش با استفاده از همین پیام‌رسان در ایران فیلم حادثه تروریستی مجلس را منتشر کردند و در ارتباطات خود از آن استفاده کردند.  
رجانیوز می‌افزاید: شرکت ارتباطات زیرساخت، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری می‌باشد که در زمینه تأمین زیرساخت‌های ارتباطی مخابرات فعالیت می‌کند که بر اساس قانون شرکت ارتباطات زیرساخت مجری انحصاری واردات و توزیع پهنای باند اینترنت به کشور است. واردات انحصاری پهنای باند باعث شده است تا دولت، فروشنده انحصاری این خدمت به مردم باشد و هر قیمتی نیز برای آن مشخص کند متقاضی مجبور به خرید از همین بازار انحصاری باشد.
 طبق اعلام شورای فضای مجازی کشور 60‌ درصد از پهنای باند مصرف شده در کشور توسط کاربران تلگرام استفاده می‌شود. مهندس محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در این خصوص می‌گوید: «۶۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار تلگرام قرار دارد که این رقم بالایی است و وقتی چنین پهنای باندی در اختیار تلگرام قرار می گیرد، باید توجه مسئولان به این عرصه بیشتر شود.» این یعنی سود حاصل از خارج بودن این سرورها به جیب وزارت ارتباطات می‌رود در نتیجه هزینه فایده این نهاد دولتی او را به این نتیجه می‌رساند ولو به قیمت کاهش سرعت و افزایش هزینه‌های مردم سرورها در خارج از کشورها باشد تا سود حاصل از پهنای باند را از دست ندهد.