رئیسسازمان عشایر ایران:
عشایر سالانه 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید میکنند
رئیسسازمان عشایر ایران گفت: عشایر سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت معادل ۲۵ درصد گوشت کشور را تولید میکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، کرم علی قندالی یکی از ظرفیتهای عشایر را تولید گوشت قرمز اعلام کرد و اظهار داشت: یکی از توانمندیهای خوب عشایر در تولید گوشت است که میتوانند سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت معادل ۲۵ درصد تولید گوشت کشور را تولید کنند که با توجه به ظرفیت دو سال گذشته ۲۵ تا ۳۰ درصد در زنجیره تولید گوشت قرمز رشد داشتهایم.وی عشایر را مهمترین و اصلیترین عامل در حفاظت از عرصههای مراتع کشور دانست و افزود: وجود مرتع مناسب یکی از ظرفیتهای خوب برای عشایر است که اولین وظیفه؛ حفظ و صیانت از منابع پایه آب و خاک و منابع طبیعی است.
رئیسسازمان عشایر ایران اظهار داشت: بهترین مراتعی که ماهیت آن عاری از دستبرد انسانی است و به حالت بکر باقی مانده عرصههای مربوط به مراتع و منابع طبیعی عشایر است بنابراین عشایر نقش بسزایی در صیانت از مراتع و منابع طبیعی دارند.
به گفته قندالی؛ ۸۴ میلیون هکتارمرتع در کشور وجود دارد که ۲۴ میلیون هکتار آن در چرای دام است.
وی خاطر نشان کرد: ۷۴ درصد درآمد عشایر از محل دام و دامپروری است و یکی از کارهای مهم برای آنان توجه به بخش دام و دامپروری و داشتن مرتع مناسب است. یکی از ظرفیتهای خوب عشایر نوع زندگی خاص و بهرهوری است که میتوانند از منابع خدادادی و طبیعی به نحو شایسته بهرهوری کنند.