وضعیت خلیج گرگان بحرانی است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: وضعیت خلیج گرگان بحرانی است و ریزگردها و آلایندهها دو تهدید جدی برای منطقه هستند.
رضا مروتی اظهار کرد: نگرانی در بخش آلایندگیهایی که وارد خلیج میشود خیلی بیشتر از سایر بخشهاست و نگرانی دوم ناشی از عدم فرصت برنامهریزی برای مناطقی است که از دریا بیرون زده؛ سرعت تبخیر به شدت افزایش یافته و دریا در حال خشک شدن است و هر لحظه امکان دارد با پدیده ریزگرد در منطقه مواجه شویم.
وی گفت: هرچند هنوز با پدیده ریزگرد در منطقه مواجه نشده ایم اما اگر برنامه مدونی ایجاد نشود، نگرانی در این حوزه جدی است و باید مورد توجه قرار گیرد.
مروتی تصریح کرد: سال گذشته با همکاری سازمان بنادر و کشتیرانی مطالعات فاز یک خلیج گرگان و تالاب میانکاله انجام شد و با برداشت نمونه و اطلاعات از یک هزار نقطه وضعیت دریای خزر و خلیج گرگان از منظر شوری، کدورت، میزان رسوبگذاری و نوع رسوب و ... و به دست آوردن اطلاعات اولیه و جمعبندی آنها؛ ضرورت تشکیل کمیته ملی نجات خلیج مشخص شد و این کمیته به صورت قطعی و رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان با بیان اینکه همسو کردن همه دستگاهها و تامین اعتبار مورد نیاز برای نجات خلیج گرگان هم یکی از دغدغههای ما بود، گفت: در حال حاضر مشاور انجام مطالعات مشخص و شرح خدمات آن تعیین شده و با عقد قرارداد مشاور موظف شده تا اوایل مردادماه اطلاعات را به روز کند تا بتوانیم برنامههای کوتاه و میان مدت را تدوین کنیم. مروتی اظهار داشت: لایروبی دورهای کانالهای ورودی دهانه خلیج، بازگشایی کانال خزینی از طریق خاکبرداری و لایروبی، احداث سازههای حفاظتی سنگی محافظ کانالهای ورودی و انتقال آب از دریا و انتقال آب از نیروگاه نکاء به خلیج گرگان بخشی از راهکارهای اولیه پیشنهادی برای نجات خلیج گرگان است.