نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
اپوزیسیون نوازی با صندلی مسئولیتهای نظام اشکالی ندارد؟!
روزنامه حامی دولت شرق در سرمقاله شماره دیروز خود به شخصیتهای به ظاهر اصولگرا و اصلاحطلبی پرداخت که بیشتر از این که به این دو جریان تعلق داشته باشند به فکر حفظ منافع خود در قدرت هستند!
سرویس سیاسی -
در بخشی از این یادداشت آمده است : کسانی هستند که این روزها دم از کابینه فراجناحی میزنند. این افرادِ اصلاحطلبِ اصولگرایِ پایدارچی که همواره در جمع اصلاحطلبان بوده و بهاصطلاح از سبد رأی آنان به مجلس و شورا راه یافتهاند، اینک نعل وارونه میزنند. گاه از رفع حصر میگویند و گاه از کابینه فراجناحی و دفاع از اصولگرایان که مگر چه اشکالی دارد که در کابینه هم اصولگرایان باشند و هم اصلاحطلبان!
سردبیر شرق در ادامه افزوده است : این اصلاحطلبان که دم از اصولگرایی میزنند نه دل در گروِ جناح خود دارند و نه اصولگرایان. آنان صرفا به منافع درازمدت خود در بدنه قدرت میاندیشند که در هر شرایطی از آن حذف نشوند. متأسفانه در چهار دهه بعد از انقلاب این افراد که اصول سیاسی نداشتهاند در شکاف جناحهای سیاسی بالیده و بالا رفتهاند و باید اعتراف کرد که تعداد ایندست چهرهها در میان اصلاحطلبان بیشتر از اصولگرایان است.
نویسنده در ادامه ایده کابینه فراجناحی را به چالش کشیده و نوشت : هر دولتی حق دارد کابینهای را شکل دهد که خواسته نهایی مردم است. در اینجا دولت نمیتواند با مخالفان و منتقدان خود با سعهصدر برخورد کند. چنین سعهصدری موجب میشود آرا، حق و سلیقه مردم مخدوش شود. مهمتر از همه اینکه جای منتقدان و مخالفان در کابینه دولت نیست.
شرق از اپوزیسیون نوازی با صندلی کابینه گلایه میکند، او منتقدان را اپوزیسیون مینامد ولی به این سؤال پاسخ نمیدهد که آیا اپوزیسیون بازی با صندلی مسئولیتهای نظام از قوه مجریه تا مقننه صحیح است، افرادی که در صندلی مسئولیت این نظام نشسته و لباس اپوزیسیون نظام پوشیدهاند یا میخواهند بپوشند شایستگی این سمت را میتوانند داشته باشند؟!
ضعف دیپلماسی دولت به گردن تیم فرهنگی کابینه افتاد!
در چهار سال گذشته همواره مدعیان اصلاحات از ضعف رسانهای تیم روحانی سخن گفتهاند و این که این تیم نتوانسته است موفقیتهای دولت را به گوش همگان برساند، در این راستا در حالی که بسیاری از حامیان دولت وزارت خارجه را گل سرسبد کابینه میدانستند و به این سؤال پاسخ نمیدادند که اگر موفقترین عضو کابینه وزیر خارجه بوده چرا از برجام هیچ عاید ایران نشده است در روزهای گذشته عدم موفقیت دولت در حوزه دیپلماسی نیز به گردن تیم رسانهای کابینه انداخته میشود.
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در این زمینه طی یادداشتی نوشت : در زمینه دفاع از مظلومیت و قربانی شدن کشورمان به دست تروریسم و جدا کردن باورهای ارزشی و انقلابی ما از تفکر افراطی و داعشی یکی از اساسیترین حرکات این تیم باید باشد. امیدواریم در دولت دوازدهم اولین حرکت ترمیم و تقویت تیم رسانهای بوده و این نقصان فرهنگی سریعا اصلاح شود. چرا که در موضوع رفتارهای ناخوشایند و غیرمنطقی بعضی از کشورهای همسایه، ضعف تیم رسانهای باعث اصرار و پیشرفت معاندین منطقهای میشود. تا آنجا که کشور همسایه افغانستان ما را متهم به ضعف مدیریت در منابع آبی کرده است. بی شک علاوه بر شرایط جدید منطقهای ضعف دیپلماسی دولت یازدهم در رفتارهای ناخوشایند برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان، کویت ، بحرین و ...نقش داشته است و دولت آینده بایستی فکری در این زمینه بکند.
رشد کاغذی بودجه عمرانی!
روزنامه اعتماد در شماره دیروز خود در گزارشی اقتصادی با عنوان «رشد کاغذی بودجه عمرانی» به موضوع بودجه اختصاص یافته به عمران کشور پرداخته است.
در ابتدای این نوشتار آمده است: «در جداول منتشر شده از عملكرد بودجهاي دولت در سال گذشته رشد ٥٤ درصدي تخصيص اعتبارات عمراني خودنمايي ميكند. ٤٢ هزار ميليارد تومان منابعي كه در سالهاي گذشته هيچگاه از محدوده ٢٦ هزار ميليارد تومان فراتر نرفته بود؛ در كارنامه دولت ميدرخشد. اما جزييات تخصيص اين منابع نشان ميدهد كه بالغ بر ٢٤ هزار ميليارد تومان از اين عدد افتخارآميز اوراقي است كه دولت به پيمانكاران اعطا كرده است. اوراقي كه تا مرحله نقد شدن فاصله دارد.»
این گزارش در ادامه افزوده است: «در كنار كسري بودجه ٦١ هزار ميليارد تومان دولت در سال گذشته و هزينههايي كه هر سال رشد فزايندهاي را تجربه ميكند؛ تخصيص منابع به بخش عمراني همواره با تنگدستي انجام ميشد و ديوار كوتاه بخش عمراني سبب ميشد از آنچه براي توسعه كشور پيشبيني شده بود؛ كسر شود و به ساير بخشها اعطا شود.»
توبه این خواننده را قبول نمیکنیم!
در حالی که آموزههای دینی و اخلاقی میگوید پذیرش توبه هر انسان گناهکاری مختص خداوند متعال است و هیچ کسی نمیتواند هیچ انسانی را از توبه کردن بازداشته و مدعی عدم پذیرش توبه او شود و یا خود را در جایگاه توبهپذیر قرار دهد روزنامههای مدعی اصلاحات در روزهای گذشته به سبک زندگی جدید یک خواننده که روزگاری مسیری دیگر را طی میکرد میتازند و به آن حملهور میشوند.
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد روز گذشته در یادداشتی به قلم پروانه سلحشوری نماینده اصلاحطلب تهران نوشت : نکته بسیار مهم و قابل ذکر این است که در بسیاری از کشورهای دنیا مرسوم است که هنرمندان و ورزشکاران تیپهای متفاوتی از عموم مردم گذاشته باشند، اما تاکنون این امر در کشور ما پذیرفته نشده است و برای یک تتوی بسیار کوچکِ یک ورزشکار بر بازوی خود یا لباس متفاوت، به کمیته انضباطی کشیده میشود و محرومیت و جریمه را بر او اعمال میکنند، یا اگر بازیگری لباس متفاوتی در فستیوالهای هنری بپوشد، جنجال در کشور به پا میشود.اکنون شاهد این امر هستیم که میگویند تتلوی تتویی توبه کرده است و به جمع یاران اصولگرا پیوسته است. البته ایشان توبه نکرده است، و اصولگرایان هم میدانند! فارغ از صحت یا عدم صحت ادعای پروانه سلحشوری درباره این که در دنیا مرسوم است هنرمندان تافته جدا بافتهای از مردم باشند و لباسهای خاص بپوشند بایستی از او پرسید در چه جایگاهی مقام توبهپذیری را به خود اختصاص داده و کدامین ملائک به وی خبر دادهاند که آن فرد توبه نکرده است؟! جالب است که همین جریان تا چندی پیش مدعی بود حکومت مسئول بهشت و جهنم افراد نیست و نباید کاری به این کارها داشته باشد اما امروز به خود اجازه میدهد توبه افراد را هم بپذیرد یا نه!
تقلای زنجیرهایها برای بهکارگیری فتنه گران در کابینه دوازدهم
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «روحانی در منگنه مطالبات و معاملات» با استناد به صحبتهای اخیر علی مطهری نوشت:«اگر وزیر کارآمد و لایق اصلاحطلب معرفی شود، اصولگرایان نباید با حرفهایی مثل اینکه او در سال ۸۸ چنین نظری داشته یا فلان حرف را زده پس فتنهگر است، کشور را از نیروهای دلسوز و توانمند محروم کنند».
گفتنی است جماعتی که در فتنه و آشوب نیابتی سال ۸۸، بر پر کردن تک تک خانههای جدول دشمن اصرار ورزید، حرمت شکنان روز عاشورا را «مردمان خداجو»! نامید، در برابر جمهوریت و اسلامیت ایستاد، روی اسلام در عبارت جمهوری اسلامی خط کشید، با دروغ تقلب، جشن مردم سالاری دینی را تبدیل به دستمایه بیثبات سازی 8 ماهه کشور و معبرگشایی برای نفوذ دشمن کرد و سرانجام؛ آدرس تحریمهای فلجکننده را به دشمنان داد، هیچگاه سزاوار بکارگیری در پستهای کلیدی کشور نیستند.
روحانی و برجام مدیون پدرم هستند!
«حمیدرضا عارف» فرزند «محمدرضا عارف» در مصاحبهای که روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد آن را منتشر کرده است مدعی شد سال 1392 رای پدرش بیشتر از روحانی بوده و او به خاطر اخلاق کنارهگیری کرد و اگر این گونه نمیشد معلوم نبود امروز برجامی امضا شده بود!
وی در این گفتوگو اظهار میدارد «میتوانم راحت بگویم رای آقای دکتر از آقای روحانی بالاتر بود. ولی آقای دکتر حرف زده بود. گفته بود که اگر رهبران اصلاحات به این نتیجه برسند که من نباشم، انصراف میدهم. آقای دکتر گفت که من اخلاق را زیر پا نمیگذارم.»
حمیدرضا عارف ادامه میدهد « توی یک لحظه آقای دکتر عارف تصمیم گرفت. اگر تصمیم نمیگرفت، معلوم نبود که آیا امروز برجامی امضا میشد، آیا اتفاقات خوب دیگر و حداقل این آرامش پیش میآمد؟»
در روزهای گذشته سهم خواهی مدعیان اصلاحات از روحانی تشدید شده است ، آنان پیروزی رئیسجمهور در انتخابات را مدیون خود میدانند و از این رو معتقدند روحانی بایستی کابینه را با هماهنگی اصلاحطلبان چینش کند.
نکته دیگر این که فرزند عارف به این سؤال پاسخ نمیدهد که اگر رای عارف از روحانی بالاتر بوده و طبیعتا پیروز انتخابات میشد آیا به قراردادی چون برجام تن میداد یا نه؟
انتقاد از ایجاد فضای لابی در شورای شهر
روزنامه مردم سالاری در شماره دیروز مصاحبه «محسن هاشمی» را منتشر کرده است. او که به همراه بیست نفر دیگر از اصلاحطلبان به شورای شهر تهران راه یافته در مصاحبهاش گفته است: «یکی از مشکلاتی که میتواند در دوره آینده بر سر راه توسعه تهران ایجاد شود، مسئله شخص محوری در انتخاب شهردار به جای برنامه محوری است، اعتقاد بنده آن است به جای صحبت کردن بر سرگزینههای مختلف شهرداری که طبعا به حاشیه سازی و ایجاد اختلاف و بحثهای غیراصولی منجر میشود باید به برنامه محوری در حوزه مدیریت شهری بیاندیشیم.»
وی در ادامه ضمن انتقاد از ایجاد فضای لابی در شورای اصلاحطلب شهر گفته است: « شورای منتخب برنامه و رویکرد بنیادین خود را برای اداره و توسعه شهر مشخص کند و براساس ویژگیهای برنامه مدیریت شهری، گزینه مناسب که برای اجرای آن برنامه توانمندی مناسب داشته باشد را انتخاب کند، به بیانی دیگر هر مدیری برای اجرای هر برنامهای مناسب نیست بنابراین طرح بدون هدف اسامی مختلف و ایجاد فضای لابی چندین گزینه برای تصدی شورا پیامدهای مناسبی ندارد.»
چرا وزارت دفاع مدافع رئیسجمهور نیست؟!
در حالی که از نام وزارتخانه « دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح » معلوم و مشخص است که این وزارتخانه بایستی مدافع کشور و پشتیبان نیروهای مسلح باشد روزنامههای زنجیرهای در ادامه تلاش برای حذف و اضافه در کابینه حمله به وزیر دفاع را در دستور کار خود قرار داده و این سؤال را مطرح کردهاند که چرا دهقان مدافع رئیسجمهور و دولت نیست؟!
در بخشی از گزارش روزنامه زنجیرهای قانون در این زمینه آمده است : وزارتدفاع بايد رويه فراجناحي داشته باشد و منافع ملي را در نظر بگيرد ولي اينكه يك رئيسجمهور، فردي را براي اين وزارتخانه انتخاب ميكند بيشك همراهي با كل كابينه و رويكردهاي دولت را نيز از مؤلفههای انتخاب او به حساب ميآورد.
نویسنده در ادامه آورده است : با وجود فعاليتهاي تحسينبرانگيز وزارتدفاع در اين سالها ولي گاهي اخباري از اين وزارتخانه زمزمه مي شد كه چندان دلنشين نبود. همخواني وزارتخانهها با دولت و رئيسجمهور امري است كه نميتوان از آن دوري كرد و روحاني نيز بيشك انتظار ندارد كه وزيران، در سلطه او باشند ولي اينكه از وزارت تحت امر دولت يازدهم به رقيب روحاني كمك شود، جاي تامل دارد.
هر چند روزنامه زنجیرهای قانون وزارت دفاع را یک وزارت فراجناحی مینامد ولی در ادامه میگوید بایستی وزیر دفاع وابسته به یک جریان و جناح خاص بوده و به جای کار ویژه خود یعنی دفاع از کشور و پشتیبانی نیروهای مسلح مدافع رئیسجمهور و دولت باشد!